Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sport, zdraví a Ječmen a Chlorella

 

zeleny-jecmen-oseni.jpg 

 

Chlorella i Ječmen, v užším slova smyslu nazývané Zelenými potravinami, mají něco společného - zelené barvivo chlorofyl, které zlepšuje nasycení hemoglobinu v krvi kyslíkem. Čím více kyslíku přenese naše krev do svalů, tím lepši sportovní výkon můžeme očekávat. Jednobuněčná zelená řasa Chlorella pyrenoidosa poměrně obsahuje nejvíc chlorofylu z celé rostlinné říše. Mohou ji jíst všechny věkové kategorie, je absolutně netoxická, naopak plná živin a pro tělo nepostradatelných látek. Výrobců je mnoho, do Čech přinesla Chlorellu v roce 2001 česká firma Green Ways, která je největším dodavatelem Chlorelly a šťávy z mladého Ječmene v Evropě a její Zelené potraviny jsou standartně v ojedinělé kvalitě a vynikající chuti (kontakt 728 216 735).

Chlorella obsahuje ze zhruba 65% proteiny (19 aminokyselin, z toho všech 8 esenciálních), má zásadotvorné působení v těle, což znamená, že vyrovnává v současné době převažující agresivní a "kyselý" způsob života.. Chlorella je silné detoxikans. Očišťuje tělo, zbavuje ho volných radikálů a toxinů (těžkých kovů, dioxinů, emisí zachycených z ovzduší). Je velmi vhodná i při sportu jako doplněk k regeneraci. Při regeneraci napomáhá i tzv. CGF, růstový faktor specifický pro Chlorellu a obsah nukleových kyselin RNA, DNA. Růstový faktor CGF zpomaluje i stárnutí organismu a podporuje imunitu. Chlorella má přirozený obsah důležitého vitamínu B12, který je v rostlinné stravě velmi málo zastoupen (u "masožravce" vzniká rozkladem živočišných tkání v trávicím traktu).

Chlorella rovněž podporuje lepší trávení, léčbu vředů a koliky. Snižuje cholesterol v krvi a chrání proti srdečním chorobám. Chlorella je bohatá na hořčík, který je potřebný pro mentální zdraví a je spolu s její zásadotvorností významný při snížení křečových stavů - také při sportu. Chlorella vyrovnává hladinu krevního cukru. Obsahuje vitaminy skupiny B, vitamin C, vitamin E, betakaroteny (provitamin A), železo, zinek, fosfor, draslík, jód a vápník. 

Základní molekula chlorofylu je téměř shodná s molekulou hemoglobinu (lidské krevní barvivo, díky kterému červené krvinky mohou transportovat kyslík). Rozdíl je pouze v jediném atomu, neboť chlorofyl v sobě uchovává atom hořčíku a hemoglobin atom železa, jejich miskovitá struktura je ale totožná..

 

clorella-tbl-ii.jpg

 

Jaký je hlavní přínos chlorofylu pro naše zdraví?

Zvyšuje schopnost těla produkovat hemoglobin

Jednou z hlavních předností zeleného barviva je schopnost zvýšit produkci hemoglobinu v našem těle, podporuje přenos kyslíku. To má příznivý vliv na regeneraci organismu a zpomalení procesu stárnutí. Chlorofyl pomáhá zvýšit kvalitu a množství červených krvinek. Chlorella speciálně, jako rostlina s nejvyšším poměrným obsahem chlorofylu má nádavkem vysoký obsah vstřebatelného železa - až 10x více ve srovnání s hovězím masem. Atom železa je součástí krevního barviva - hemoglobinu, konzumace Chlorelly a Ječmene podporuje u většiny lidí významně krvetvorbu.

Hojení ran včetně hemoroidů a popálenin

Chlorofyl obsažený v zelených potravinách zvyšuje hojení ran, snižuje bolest a svědění a působí protizánětlivě - zvláště u kožních a chronických zánětů, vředových procesů kůže, bércových vředů či zánětů horních cest dýchacích. Má také dezinfekční vlastnosti. Vnější využití zejména v chirurgii a kožním lékařství. V lékárnách se prodává Chlorofyl spray nebo gel, který ale obsahuje proti čerstvé substanci pouze konzervované nižší rozpadové produkty nativního chlorofylu. Chlorofyl je velmi na rozpad citlivá a nestabilní látka, proto je důležité mít opravdu čerstvé a čisté Zelené potraviny. 

Podporuje imunitní systém

Chlorofyl působí proti patogenním bakteriím a  virům, má důležité protiinfekční účinky. Zvyšuje nespecifickou imunitu organismu, i Chlorella i Ječmen.

Antioxidační účinky

Chlorofyl je považován za silný antioxidant, který ochraňuje organismus před rakovinou, reguluje stolici a poskytuje tělu velmi důležité vitamíny K, C, kyselinu listovou, vápník, železo, hořčík a bílkoviny. Antioxidanty ochraňují naše buňky před poškozením volnými radikály.

Eliminace nepříjemného tělesného zápachu

Chlorofyl při dlouhodobém užívání snižuje zápach z úst a rovněž zápach vznikající při nadměrném pocení, je přirozeným deodorantem. Přidává se rovněž do sprejů na nohy. Současně dochází při dlouhodobém užívání Zelených potravin k vyčištění těla na buněčné úrovni a tím k ovlivnění příčiny nepříjemného zápachu.

Vyrovnává krevní tlak

Konzumace kvalitních Zelených potravin vyrovnává krevní tlak a usnadňuje dýchání.

Hubnutí

Zelené potraviny s vysokým obsahem přirozeného chlorofylu vám pročistí tělo, dodají energii a pomohou s hubnutím. V čem je jejich účinek? Diety, které obsahují vysoké množství nezdravých potravin vytváří kyselejší prostředí v těle, které vede často k nespavosti a tloustnutí. Pro obnovu rovnováhy v těle je nutné požívat zásadotvorné látky, mezi které patří také Zelené potraviny a barvivo chlorofyl.

Snížením kyselosti organismu (kyselost vytváří také stress a strachové stavy, nervozita) ubývá zánětlivých ložisek v těle a díky tomu se cítíme lépe a máme více energie. Navíc i snáze zhubneme.

Při pravidelném užívání pozitivně ovlivňuje zrak a oční záněty

Zelené barvivo posiluje a regeneruje unavené oči

Zlepšuje vzhled pokožky

Chlorofyl zpomaluje stárnutí pleti, dodává jí potřebnou pružnost a svěžest. Vyzkoušejte např. chlorellovou pleťovou masku - rozdrťte tablety kvalitní Chlorelly s vodou a vzniklou kaši naneste na pleť a nechte působit. Výsledkem je při pravidelné aplikaci zdravá a krásná pokožka.

Další účinky na naše zdraví

Chlorofyl posiluje srdce (srdeční sval), mírně odvodňuje, zabraňuje růstu ledvinových kamenů a napomáhá regulovat astma.

Díky všem výše uvedeným vlastnostem by měl být chlorofyl pravidelnou součástí našeho jídelníčku. O naše zdraví pečujeme my sami.

 

Shrneme si - Zelené potraviny a chlorofyl mají pozitivní vliv na:

- krvetvorbu

- vysoký krevní tlak

- srdce

- hladinu cholesterolu

- ledvinové kameny a žlučové kameny

- astma

- alergie a autoimunitní onemocnění

- hojení ran, kožních afektů a bércových vředů

- nespavost

- zrak

- imunitu

- záněty v těle

- celkovou detoxikaci organismu

- trávicí systém, žaludeční vředy, Crohnovu chorobu a ulcerozní kolitidu

- prevenci rakoviny, zejména tlustého střeva (jsme 3. na světě ve výskytu ca tlustého střeva na světě)

- celkovou regeneraci buněk

- stárnutí organismu

- obezitu

a  mohou je všechny věkové kategorie, zdraví, nemocní, mladí, staří - v individuální dávce, kterou si nejlépe nastavíte podle pocitů. Obecně se dá říci, že pokud budete jíst kvalitní Zelené potraviny, budete postupně zdraví a plní energie. Je třeba chtít se změnit. První krok za Vás nikdo neudělá a stejně tak nebudete - li jíst pravidelně, detoxikace nebude důsledná.

 

Sportovci s výhodou použijí Zelené superpotraviny jako ultimativní zdroj proteinů při výkonnostním tréninku, Ječmen jako vynikající nesteroidní stimulátor výkonu a současně iontový nápoj s přirozeným složením, vysokým obsahem vápníku (4x více než v mléce) a obrovským enzymovým výkonem, Chlorellu jako zdroj železa (Chlorella 10x více než hovězí maso), proteinů (60 - 70 %), vlákniny a veškerých živin, které lidské tělo potřebuje. Zrychlují regeneraci buněk, dodávají živiny a výkon, jsou antibiotické a antivirové, zvyšují imunitu. Jsou výborné pro těhotné, kojící ženy a malé děti. Jezte.

Pro kvalitní Zelené potraviny volejte 728 216 735.

Zařadíte - li do své stravy zelenou, budete se cítit lépe!

Mgr. Martin Ronge

 

AKCE PERSONÁLNÍ BIODYNAMIKY

ZAJÍMAVÉ TEXTY

ZELENÉ ZDRAVÍ

FOTOGALERIE

 

Personální biodynamika ... 

 

 

... průvodce Vaší transformací 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky S kým se setkáte?