Jdi na obsah Jdi na menu

Videa z paraglidingu do roku 2009

6. 7. 2013

Tohle je ještě před zraněním - 2 videa 5 a 3 roky před zraněním. Díky práci s energiemi jsem se uzdravil v rámci možností nadstandartně: chození bez zátěže nečiní potíže, nejsem omezen v práci, pouze v některých sportech, lyžuji lépe než předtím, byť s ortézami. V nemocnici jsem si uvědomil, že to, co doopravdy potřebuji v životě, je láska a péče lidí, ta mne udržela spolu s fungujícím zdravotnictvím a vůlí naživu. Asi každý, kdo zažil těžký úraz a setkal se s utrpením lidí naživo, je jiný. Úraz jsem si způsobil sám, navíc při sportu, který byl mým koníčkem, mou tehdy již ,po 17 ti letech létání, závislostí. Příčinou byla má osobnost, která v době , kdy jsem byl v rozvodu partnerství, odmítala správná řešení-muselo se stát fyzické zranění, abych sám sebe donutil ke změně. Dnes mohu říci, že vše bylo, za tehdejší mé úrovně uvědomění, prakticky nevyhnutelné. V oné době, v roce 2009, jsem nevěděl, která bije, byť jsem informací z různých stran dostal dostatek. Přesto jsem se nedokázal rozhodnout, pomohla až klinická smrt.

A to létání- bylo nádherné. Splynutí se vzduchem, přírodou, v naprostém soustředění a  současně uvolnění- někdy přinášelo prožitky blízké (snad-kdo ví?)samadhi. Byl to však prostředek uvědomění, který se v určitou dobu stal cílem, abych nemusel řešit své vnitřní stavy  rozkolu. Dnes mne má rodina a vztahy naplňují až po okraj a létání jsem odložil ad acta.Ne ze strachu, není teď potřebné.     Vzdušný obr mnou třískl o Zemi, abych si uvědomil, kam patřím a kdo mne živí, z koho vzešlo mé fyzické tělo, a abych si uvědomil, že bez fyzické úrovně nedokážu nic, že má nespokojenost s mou životní realitou a  útěk do duchovních sfér je pouze nepochopením mé cesty, která vede také materiálním světem a je v duchu smíření úrovní.   A tak smiřuji úrovně. 

 

 Od roku 1992 do 8.4.2009 jsem létal paragliding, věnoval mu hodně energie. Na létání přešel z lezení po skalách a věnoval se i přístrojovému potápění,od 14 let joga, od střední školy 15 let bojové sporty. Když jsem po téměř smrtelném pádu na skály při paraglidingu v Alpách v roce 2009 rekapituloval, cože bylo příčinou tolika aktivit, jedna z odpovědí byla: abys poznal všechny živly na vlastní kůži a vžil se hluboko do života a nezůstal na povrchu-a přestal se bát. Živly jsem poznal, bát utrpení fyzického jsem se odnaučil, a utrpení psychického jsem se bál dále. To odešlo až později.Všechno tam mělo místo.

 

Náhledy fotografií ze složky S kým se setkáte?

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář