Jdi na obsah Jdi na menu

VÁNOCE 2014/15

9. 12. 2014

 

Vánoce

 

 

Vánoční svátky vrcholí, blíží se Štědrý den! Je pozítří, v roce 2013.

Za poslední 3 léta se na Zemi na vnitřních energiích mnohé událo: v říjnu 2010 nastartovala nová vlna proměny, listopad 2011 znamenal přelom v posunu k božským úrovním lásky a vyrovnání principů, prosinec 2012 byl ve znamení sladění duše a srdce a aktivace nové krystalické mřížky, přelom roku 2013 patřil víceúrovňovému vědomí. Rok 2014 přechází do 2015 ve znamení rodiny a vnášení vědomí do hmoty, propojování úrovní a přijímání odpovědnosti za rozhodnutí a směr v životě. Co to znamená? Každý proces se dá redukovat na mužskou, rozhodovací a realizační složku, na ženskou vyciťovací a směr a koncepci určující složku a na výsledek, vyústění syntézy toho nejlepšího z obou polarit, dítě. Pokračování. Tento vzor nyní vchází do popředí jako viditelná nit protkávající všechny situace. Máme vidět a uchopovat obecné vzory v konkrétních dějích a získat nadhled ve spojení s hmotnými událostmi. Za hrozbami válečných konfliktů máme vidět to podstatné: způsobují strach, který přitahuje další strach. Současně je třeba soucítit s obětmi konfliktů a rozhodovat se ve svém vědomí podpořit mír, nebýt lhostejný. Naše myšlenky jsou rozhodující, stejně jako konkrétní činy. Nemusíte bojovat třeba za věc Ukrajiny v řadách vojáků, přijměte Ukrajinu do svého srdce a smiřte se s ní, místo abyste se báli, co z konfliktu vejde. S vědomím, že to, co se děje, není náhodné. Trochu to hraničí s alibismem? Záleží na opravdovosti vztahu. To, co není stabilní, odchází nebo jde do konfliktů, do řešení. Není čas na kompromisy, naše rozhodnutí se rychle realizují a jde o to, najít správnou cestu v labyrintu: podpořit a systematizovat ta, která navazují a vedou žádoucím směrem. Srdce, intuice, ve spojení s rozumem, více než kdy v předchozích letech. 

Vánoce i Velikonoce, rovnodennosti, slunovraty, svátky - jsou klíčovými označeními energetických přelomů. Jistěže byly často spojeny s plánováním v zemědělství a životě lidí - ale nemají důležitost jen z hlediska překonané mytologie. Jsou stále stejně důležité, jsou na prvních místech, jimiž bychom se měli nechat vést a nechat se jimi přetvářet. Vánoce jsou obdarováním blízkých a projevem dobré vůle, to pravé je ale blízkost lásky v našich srdcích. Jako by na krátký čas se rozum a srdce sblížilo, narušilo setrvalý stav vzájemného nepropojení. Důsledky jsou dalekosáhlé. Někteří jitří své staré rány a snaží se zapomenout, že je Vánoční čas, nadávají na shon a sledují desítky pořadů, aby zabili jinou mnohostí své neodbytné myšlenky. Jiní se vrhají do nákupů, aby prokázali sami sobě, že za něco stojí a aby i ostatní měli dostatek a hojnost. Obchody vydělávají horentní sumy a ukazuje se v zátěži, které jsou efektivní.

Často zapomínáme na to, že Vánoce jsou příležitost vyzkoušet, jaké to je, udržet své srdce pár dní otevřené jiným věcem než obvyklým zástupům myšlenek, to, že dárky jsou vyjádřením našeho vnitřního bohatství sdíleného s druhými, že v tyto dny jsme něco jako stadion jedním týmem spojených fanoušků napřených jedním směrem ( jaká to je síla, protože na hromadné události chodíme hlavně pro zážitek propojení velkého množství lidí jedním zážitkem, sportovcem, umělcem ) .

Nedílnou součástí Vánoc někdy bývají rozjitřené vztahy, lidé jsou si blíž a více sdílejí a vylézají z nich křivdy a nedořešené vztahy. Ale to je jen jedna část pravdy, také stejně nutná a řešitelná. Tou druhou částí je blízkost srdcí, empatie, snaha pomoci, obdarovat srdcem i materiálně, nasytit se hojností, protože tím voláme novou dobu prodlužování světla a zkracování tmy, voláme hojnost, která( když Bůh dá ) má trvat celý další měsíc, rok, život. Je to rituál, hluboko uložený a nesmírně silný.

 

 

christmas-is-forever--not-for-just-one-day.jpg 

Christmas is forever, not for just one day,
for loving, sharing, giving, are not to put away
like bells and lights and tinsel, in some box upon a shelf.
The good you do for others is good you do yourself...

 

Je důležité vědět, že to, čemu se blížíme o Vánocích, je nácvik na každý den.

Na každý okamžik, který věnujeme dechu a životu.

Jak je to v anglickém textu pod obrázkem., který přišel z facebooku:

 

Vánoce jsou napořád, ne jen jeden den,

jsou pro lásku, sdílení, obdarování,

neodkládají se spolu se světly, zvonky a pozlátkem,

a to, co děláte pro jiné, děláte i pro sebe...

 

 Ať jsou pro Vás Vánoce požehnané a ať dají to, co opravdu potřebujete : svobodu lásky a lásce.

Přeji Vám radost, štěstí, úspěch, hojnost a uzdravení

Martin Ronge.

 

 


AKCE PERSONÁLNÍ BIODYNAMIKY KONCE ROKU 2014

 

Náhledy fotografií ze složky S kým se setkáte?