Jdi na obsah Jdi na menu

Týdenní horoskopy na období od 3. 4. do 1. 5. 2017

3. 4. 2017

 

 

img_0842.jpg

 

 

 Horoskop na období 24. 4. – 1. 5. 2017


24.4.2017


Tvůrčí chaos


V tomto týdnu zesílí konjunkce Merkura s Uranem v Beranu. Přinese to chaos, zmatek, nečekané změny, rychlost, nesoustředěnost a neklid. Opatrně na cestách, díky roztržitosti se objeví více nehod. Působí velmi silná energie, která přináší technické poruchy, nejvíce budou problémy s mobily a mobilními sítěmi. Tato energie na fyzické tělo působí velkou únavou a vyčerpáním, proto je potřeba více odpočívat. Můžete mít pocit, že vaše tělo přestává fungovat. Vaše únava se zvětšuje, i když se snažíte dělat minimum. Opravdu bychom měli přejít na „úsporný režim“. Co se to děje?

Přirovnám to obrazně: máte mobil, který vám vydrží bez nabíjení určitou dobu, třeba dva dny. Pak najednou vám mobil vydrží nabitý jen půl dne. Nevíte, že je tam zapnutá aplikace, která stahuje nová data. Často mobil přejde do úsporného režimu, než ho nabijete. To, co se děje v kolektivním vědomí a ještě výš, je spuštění nových informací, matric. Něco nového, na co naše mysl a naše tělo není zvyklé a potřebuje čas na srovnání se s těmito informacemi a energiemi. Ve vaší únavě není proto odraz, že byste dělali něco špatně. Čím více jste otevření a citliví, tím více nové energie přijímáte a vaše únava může být větší a delší. Chaos, který s tím přichází, je v pořádku. Mění se vše z hodiny na hodinu a přizpůsobivost vás vede k opuštění svých starých mechanismů a zvyklostí. Opouštíte naučené reakce a hry, ať vědomé či nevědomé. Zároveň, abychom přijímali jen čisté energie, tak naše jemnohmotná těla pracují, aby nás ochránila proti nečistým energiím. Ve skutečnosti tedy pracujete několika násobně více než jindy, jen na jiné úrovni než fyzické. Na fyzické úrovni jste proto zastavováni, abyste měli sílu na jemnohmotné úrovni. Celému procesu můžete pomoci, když často meditujete, cvičíte různá energetická cvičení nebo se ladíte na světlo a lásku. Postačí modlitba, prosba: „Prosím o propojení se Světlem a Láskou. Ať v každém okamžiku jsem ve spojení a pracuji vědomě či nevědomě pro Světlo a Lásku.“

Díky novým energiím, se můžete vrátit do minulosti a pochopit či změnit postoj k něčemu, co se stalo a projít osvobozením od minulosti.

Nelze říci vše, co se děje, protože těch poznatků je tolik, tok energií je tak velký a silný, že nelze vše popsat lidskými slovy. Krásně to zviditelňuje sabiánský symbol novoluní, který je v Býku, což znamená sestupování do hmoty.
Novoluní nastává v Býku 26. 4. na sabiánském symbolu: Žena ze Samaří u staré studny. Klíčová myšlenka: Setkání tradiční minulosti s tvůrčím duchem, mířící do budoucnosti.

Nejvyšší se setkává s nejnižším tehdy, když je tento nejnižší osvobozen od pout tradice a otevřen lásce. Tvořivá budoucnost začíná tam, kde nastal chaos. Starý řád se nikdy neotevírá novému Zjevení, dokud neakceptuje chaos ve jménu té Moci, která zahrnuje všechny formy řádu Lásky. Tím je zjevena nová kvalita bytí, a činí stará schémata zbytečnými.

To se děje i uvnitř nás. Stará přesvědčení a schémata „musí“ padnout. Téma novoluní potrvá do 24. 5.
Mars v Blížencích se dostává do opozice s Černou lunou 26. 4. – 10. 5., mužský princip prochází zkouškou, jak umí ovládat svou energii pudů, instinktů, agrese, vůle, chtění a ega. Opatrně na nejnižší energii – UŽÍVAT SI, přijít a vzít si bez ohledu na to, co po vás zůstane.

Silněji to budou pociťovat muži. Ženy se budou vyrovnávat s mužskou pudovostí, agresivitou a bezohledností. Týká se to jejich vnitřního muže a následné projevení skrze muže ve své blízskosti.

Opozice dává velkou možnost k mystické svatbě – aby vyšší záměr – smysl bytí, vedl vůli, která má konat a realizovat s moudrostí a láskou. Stát se nástrojem Božského vědomí, být rytířem Světla. Jak používáme svou energii, vůli?

Další zásadní změna nastává s Lunárními uzly, které 28. 4. vstupují do osy Lev – Vodnář. Mínusový uzel (Dračí ocas) vstupuje do Vodnáře a Vzestupný uzel (Dračí hlava) vstupuje do Lva. Tato osa bude působit do 16. 11. 2018. Význam této osy je, naučit se jít od idey k srdci. Od myšlenky k procítění. Od poznání k pochopení. Informace je jedna věc, zkušenost je druhá. Myslet a cítit, jsou dvě rozdílné věci. Říkat a žít. Mluvit a jednat. Je potřeba přestat „řečnit“ a začít to žít!

Často se setkávám s lidmi, kteří mají spousta poznání, informací a vědomostí, ale nežijí je, neprocítili je a tím jsou prázdné, neživé, neexistují. Je to jako pozitivní myšlení, které funguje až tehdy, když pozitivní slova procítíte. Lidé často dlouho stále mluví a když se jich zeptáte, proč to tedy nežijí, odpovídají s „ALE“. Stále používají ALE, tím popírají vše předešlé. Hledají výmluvy. Informace a vědění nestačí, je potřeba otevřít srdce a procítit. Dračí hlava ve Lvu je srdce, tvořivost, spontánnost, radost, vášeň, síla a bohatství. Vodnář a Lev se mají propojit a navzájem se obohatit. Máme v sobě objevit lidského a milujícího vizionáře a moudrého krále – tvůrce. Pamatujme, že vše se děje ve prospěch nás. Více na přednášce Karma a Vývoj, 10. 5. 2017 v Praze.

O víkendu se Slunce pomalu dostává do harmonického aspektu s Neptunem, což přinese zesílení andělské ochrany. Mars se dostává do kvadratury s Neptunem a tady je potřeba dávat pozor na svou bujnou představivost. Hlavním tématem to bude příští týden. Realita a snění.
Venuše 28. 4. vstupuje do znamení Berana a pomalu odeznívá citové ochlazení. Tak máme šanci 1. 5. v sobě rozehřát plamen lásky a užít si plně 1. máj, Lásky čas. Luna je v Raku, je to den velmi emotivní.

Přeji vám klidný týden. S láskou Petra Nel




Horoskop v období 18. – 23. 4. 2017


17.4.2017


Proměny


Slunce pomalu opouští konjunkci s Uranem a zesiluje harmonický trigon se Saturnem, který podporuje řád, zodpovědnost, zralost, moudrost a stabilitu. Přináší to pár dní klidu. Během tohoto týdne se uděje několik přesunů planet z jednoho znamení do druhého. Značí to naše vnitřní pohyby, které mohou být zřetelnější, silnější a jasnější.

Slunce vstupuje 19. 4. po 22. hodině do znamení Býka. To nám přináší určité zklidnění v seberealizaci, větší pracovitost a především praktičnost. Více se budeme zaměřovat na to, co přinese viditelné výsledky. Pro Býka je důležitá péče, tak jako zahradník pečuje o svou zahradu, která přinese v budoucnu plody. Důležitá je trpělivost a mít jasno, čemu věnovat svou péči. Dar Býka je zhmotňování, rozmnožování, hojnost, stabilita, bezpečí. Slabosti Býka je požitkářství, nenasytnost, lenost, lpění.

Slunce a Merkur jdou naproti sobě a vytváří konjunkci. Potřeba všemu porozumět, analyzovat a pochopit, komunikovat a sdílet. Podívej se novým obzorem na něco starého, co nám umožní potřebný vývoj spojený se schopností aplikovat pochopení do života. Tak je možné popsat tuto konjunkci a další pozitivní aspekty, které působí do pátku.

Merkur se vrací 20. 4. před 19. hodinou do znamení Berana. Vzhledem k tomu, že je retrográdní a vstoupil do zpátky do znamení Berana, mění se tím téma, kam zaměříme pozornost. Především se budeme muset vrátit k něčemu, co jsme v minulosti nedořešili, neuzavřeli. Nebylo něco vysvětleno, pochopeno. Retrográdní Merkur v Beranu symbolizuje dokazování svých mentálních schopností a prosazení svých myšlenek a názorů. Díky impulsivnosti Berana, která bude zesílena konjunkcí Urana 22. 4. – 15. 5., může docházet k radikálním, nečekaným reakcím, chybným názorům a rozhodnutím. Vše to povede k hádkám a k soupeření o dosažení své pravdy. Zde chybí trpělivost, ochota naslouchat a ohleduplnost. Vrátí se znova stará situace, kterou jste si mysleli, že máte za sebou a nemusíte ji již prožívat. Můžete se cítit, jak chyceni v časové smyčce. Jde o to, abyste správně pochopili již několikrát prožitou situace, ze které jste se dosud nepoučili, protože jste nepochopili správně její význam pro vás. Nejdříve se Merkur dostane do harmonického aspektu se Saturnem, což přinese omezení nastavenými pravidly. Obrazně řečeno, setkáte se se svým Strážcem prahu, který vám předestře situaci, kterou jste nepochopili a musíte ji opakovat. Učební látka, kterou jste neprošli. Dostanete novou příležitost, abyste získali pochopení, zmoudření a mohli učební lekci opustit. Saturn je v harmonickém aspektu, což ukazuje na podporu ke zvládnutí učební lekce.

Následně na to se Merkur dostane do konjunkce s Uranem. Uran je vyšší vědomí, vyšší oktáva Merkura. Přes mysl mohou přicházet podněty velmi objevné až geniální. Ale mezi genialitou a šílenstvím je velmi tenká hranice. V mysli se také objeví chaos, zmatek, nesoustředěnost, zbrklost, afektovanost. Můžete mít pocit naprostého chaosu v hlavě. „NEVÍM. Ničemu nerozumím.“ Je to velmi silná energie, kdy informace, které tečou „z hůry“, je náročné zpracovat a uchopit je lidskou myslí. Hlavně se v těch informací vyznat. Zejména se ve všech těch informacích vyznat a zorientovat. Zrcadlem nám budou média, která budou chrlit velmi mnoho informací vzbuzující zmatek, chaos, nejistotu a strach. Situace může být velmi napjatá a reakce lidí, i ve vládnoucích pozicích, nevyzpytatelná. V této době budete tak moc zahlceni informacemi, že je potřeba naopak se uchylovat do ticha, klidu a být v kontaktu s energií země. Slunce v Býku ukazuje, jaká energie je cesta k nepropadnutí zahlcenosti mysli a k nevytvoření si chybných rozhodnutí, kterých byste v budoucnosti litovali. Tady je opravdu na místě bdělost. Když dokážete mít otevřenou mysl bez omezeností, můžete dát na intuici. Vycítíte, která myšlenka, nápad je čistý, osvobozující, inspirující. Během této doby přijdou nové objevy, technologie, způsoby, nové poznatky, nové cesty, nové informace a poznání. Osvobození mysli, překročení svých hranic. Jak přestane být Merkur retrográdní – 3. 5., dostane konjunkce jiný náboj. Otevření a jít kupředu. Nové dohody, smlouvy a řešení.

Mars vytváří kvadraturu na Dračí hlavu a ocas. Zviditelňuje, jak lidstvo pochopilo a umí pracovat se svým egem, vůlí, agresivitou, se zlobou. Jak využívá energii Marse k budování nebo k ničení. V každém z nás se objeví toto téma – ničím nebo buduji? Jak umím pracovat se svou agresivitou či zlobou? Stále žijeme v oběti a viníka?

Mars vstupuje 21. 4. do znamení Blíženců, což je vzdušné znamení a tvoření má větší lehkost. Nebezpečím Marse v Blížencích je, že jen mluví, ale skutek utekl. Objeví se agresivní rétorika, ironie, sarkasmus, slovní zesměšňování. Snadné hádky a rozepře. Boje se povedou převážně slovně. Slovo bude velmi silná zbraň. Dbejte na mírumilovnou komunikaci.

Venuše v konjunkci s Chironem stále zůstává v kvadratuře se Saturnem. Zrajeme v oblasti lásky a hodnot, přes omezení a překážky. Potěšení a radost může být tak trochu nedosažitelná. Můžete mít pocit, že to, co dříve vám dělalo radost, už nefunguje. Náročné je to v oblasti vztahů, které procházejí ochlazením, nedostatkem lásky. Lásku můžete hledat jen u sebe, ne u druhých. Retrográdní Saturn ve Střelci hledá skutečnou pravdu, smysl bytí. Zviditelňuje iluzi o lásce a naplnění skrze druhého či něco vnějšího jako prázdnou a marnou. Nejdříve je potřeba rozvinout hluboce uvnitř sebe moudrost, pravdu, smysl bytí, abyste v sobě mohli prožívat nekonečnou lásku ke všemu na světě, a to jen ZE SEBE VEN.

Přeji vám mírumilovný týden. S láskou Petra Nel




Horoskop na období 10. – 17. 4. 2017


10.4.2017


Vzdání se vlastní osobnosti

 

 

Počátek týdne bude bouřlivý a hektický. Vše je v plném proudu a rozpuku.

Slunce pomalu opouští opozici s Jupiterem a kvadraturu s Plutem, jak jsem popisovala v minulém týdnu. Nyní přebírá vládu energie, která je symbolizována konjunkcí Slunce s Uranem 8. 4. – 19. 4. v trigonu se Saturnem 11. 4. – 21. 4.. Konjunkce Slunce s Uranem je velký příliv energie ke změně, k osvobození, nalézání nových možností, rozšíření vědomí a probuzení. Uran je spojen s energií chaosu, nečekaných změny, zvratů, napětí a nevypočitatelnosti. Vzhledem k pozitivnímu aspektu od Saturna – planety moudrosti, zralosti a stability, tak bouřlivá konjunkce je kontrolována řádem, zodpovědností, systematičností a především zralostí. Proto by měly být změny moudré, dlouhodobé a především konstruktivní. Nevypočitatelnost a chaos je daný předem určeným řádem. Nebo lépe řečeno vše bude mít své meze a hranice, takže prchlivost, radikálnost, nekompromisnost, sobeckost či arogance má omezení. Pokud se tedy projeví negativní vliv Urana s se Sluncem v Beranu, tak přijde okamžitý důsledek, zastavení, zamezení.

Nebude nám dovoleno překračovat určité meze. Bude podporována změna, osvobození, originalita, jedinečnost, sebevědomí, sebeprosazení, když vše bude spojeno s moudrostí a zodpovědností.

Moudré a zralé je, přijmout čas chaosu, neklidu a uvědomit si, že je to potřebný čas na vytvoření nového. Můžete tak zůstat v klidu, jen pozorujete. Přetváří se v nás naše sebeuvědomění, tím se přetváří přirozené projevení vnějšího nastavení, a k tomu je potřeba dostatek času a důvěry. Budete se dostávat k novým prožitkům sama sebe, uvědomění si nových kvalit v sobě, nový přístup k sobě a tím nové pochopení k druhým a ke světu. V této době bude to nové, co objevíte, poznáte a prožijete dlouhodobě působit.

Potřebujeme s vzdát sami sebe, abychom se znovuzrodili.

Venuše – láska, hodnoty se dostává do přímé konjunkce s Chironem – léčitel, duchovní učitel – v Rybách. Intenzivní pochopení lásky v sobě a rozpuštění iluzí o lásce zvenčí. Prožití bezpodmínečné lásky vede k rozpuštění všech pocitů strachů, souzení, viny, pochybností. Během Velikonoc máme možnost prožít bezpodmínečnou lásku a zažít Jednotu v sobě. V sobotu Venuše přestane být retrográdní a můžete cítit obrat ve svých pocitech. Je to rozhodnutí oddat se lásce, dávat, milovat. Tím se vám změní vaše hodnoty z braní na dávání: „Tak moc vás miluji, že novou cestu projdu jako první, abyste vy mne následovali.“ Ukřižováním je obrazně ukázáno, jak překročit svou osobnost, své malé já a znovuzrozením se probudit ve vyšším vědomí Já. Bez omezení vašich programů, strachů a malostí osobnosti.

Mužský a ženský princip od soboty najdou společnou řeč a nastolí se mezi nimi harmonie, právě vzájemnou potřebou společného tvoření. A k tomu potřebujeme oba dva principy.

Merkur v Býku se stává 10. 4. retrográdní do 3. 5. Téma Merkura v Býku bude do 21. 4., pak přejde zpátky do Berana, se týká obav a strachu o hmotné v budoucnosti. Objevuje se strach o tělo, peníze, majetek, práci. Prožívají se nyní všechny myšlenky z minulosti, které byly spojené s nejistotou a kterými se člověk sám sebe snaží přesvědčit, že nyní je v bezpečí. Je potřeba se odpoutat od hmotného, přestat držet, lpět a uvědomit si, že stále můžete být v hojnosti. Když překročíte svůj strach a nejistotu z hmoty, dostane se vám schopnost umět si zhmotňovat myšlenky. Je to jednoduché. Tím největší kladem Merkura v Býku je právě tvořit ve formě a schopnost být velmi konstruktivní. Pokud se vám něco nedaří dát do hmoty, drží vás vaše vlastní malé já, přes které zhmotňovat nelze.

V úterý 11. 4. nastává úplněk plný překvapení, objevení, které přichází za hektických okolností. Hodně napětí, neklidu, nervozity, že nebudete moci sami ze sebou vydržet. Bude vás něco popostrkovat, rozčilovat, provokovat. Přijměte to, že vesmírné síly jsou důrazné a nekompromisní, záměrem je vás posunout. Ten, kdo je otevřený poplyne s proudem a nechá se inspirovat. Jde přes ženský princip, přijímání, vnímavost a citlivost. Pokud si myslíte, že to bude podle vás a vy to řídíte, což je mužský princip, narazíte.

Zviditelní se téma novoluní. Jak jste na tom? Jaká je vaše pravda? Novoluní z 28. 3. na sabiánském symbolu: „Velký dámský klobouk se stuhami, které povlávají ve východním větru.“ Klíčová myšlenka: Ochrana a duchovní vedení při vývoji vědomí.

Ten, kdo je vnímavý k duchovním silám, je veden a je pod ochrannou. Přesto je důležitá samostatnost a schopnost být si vědom sám sebe, sebeuvědomění. Během nového cyklu měsíce, procházíme vývojem vědomí sebe sama, proto budeme postaveni do situací, kde se budeme muset rozhodovat a zviditelňovat své Já, svou individualitu, ne osobnost! Opatrně na sobectví, sebestřednost, tvrdohlavost a soupeření, to je známkou skrývání malého sebevědomí. Ten, kdo trpí komplexy, se buď musí předvádět a dokazovat nebo se skrývá a bojí se projevit.

Nastávají Velikonoce a veškeré vesmírné – hvězdné nastavení krásně zviditelňuje otevřenou cestu k pochopení poselství Ježíše Krista.

Velikonoce jsou oslavy života, tvoření a stvoření. Otevřete svá srdce, aby mohla vstoupit Kristova láska, protože tím končí vaše utrpení, strachy, nejistota, omezení, pochybnosti, zklamání a všechny ostatní nepříjemné pocity. Stáváte se prostředkem projevení Světla v lásce a váš život je v radosti, lehkosti, kráse a bohatství. Začnete být tvůrci svého života, s vědomím, že postačí pomyslet. Pak bude třeba si dát pozor na své myšlenky, protože se vám zhmotní vše, na co pomyslíte. A to okamžitě. :-))

Přeji vám, aby Velikonoce jste prožili s Láskou v srdci.

S láskou a úctou, Petra Nel




Horoskop na období 3. 4. – 9. 4. 2017


2.4.2017


Prolínání

 

Přichází doba před Velikonocemi a Slunce vytváří zásadní aspekty s planetami, které se navzájem prolínají. Působení jednotlivých aspektů nejsou jasně ohraničené a vždy nově vytvářený aspekt získává na větší síle než již aspekt, který Slunce opouští. Proto v jedné chvíli můžete mít pocit, že si prožíváte paralelně dva odlišné pocity, světy, vědomí, síly. Bude tak mnoho podnětů, že nebudete vědět co dříve a jak se v tom vyznat.

Slunce v opozici s retrográdním Jupiterem 3. – 10. 4. a kvadratura Slunce, Pluto 5. – 12. 4. a Slunce konjunkce s Uranem 8. 4. – 19. 4. a trigon Slunce a Saturn 11. 4. – 21. 4. Aspekty zviditelňují toky energií a sil, které jsou aktivní. Slunce v opozici s Jupiterem ukazuje na přehlcenost a zveličování. Necítění svých hranic, možností. Objeví se pocity nespokojenosti a nenaplněnosti. Slunce osvětlí retrográdního Jupitera ve Vahách, schopnost spolupracovat, vytvářet vztahy a vaši pravdivost. Retrográdní Jupiter ve Vahách symbolizuje vnitřní přehodnocování svých poznání, pravd, vztahů, rovnováhy, harmonie a spravedlnosti. Slunce po celý rok vše osvětluje a zviditelňuje. Záleží, jak uvnitř sebe máte pořádek, jasno, podle toho se budete během tohoto roku roce cítit. V tomto roce vychází na světlo vše, tady už nic neokecáte, nezahrajete, neschováte.

Vaše nespokojenost, která se během opozice mezi Sluncem a Jupiterem objeví, ukazuje, že vám někde chybí vděčnost za to, co máte, co vás potkalo. Teprve po prožití vděčnosti lze nalézt spokojenost a naplněnost, poznat svou bohatost. Pokud dáváte pozornost tomu, co nemáte, co vám chybí, je pochopitelné, že se musíte cítit nespokojení. Opozice je o možnosti rozpustit napětí a dostat se k vzájemnému obohacení. Slunce v Beranu značí, že člověk se má vložit, dát ze sebe druhým, být obohacující. Pokud stále jenom berete a nejste ochotni nic dát ze sebe, co čekáte, že přesto budete oblíbení? Tady pozor na fantastické nabídky, protože Jupiter symbolizuje také přehánění, nestřídmost a plýtvání. Mohli byste jednoduše naletět. Následně začne působit kvadratura mezi Sluncem a Plutem, zde se zviditelní mocenské principy a ochota ke změně, transformaci. Být manipulován či manipulovat, být vláčen osudem či být v boji s osudem. Zaktivují se mocné vnitřní síly a záleží nakolik máte své nevědomí zanesené nebo čisté – zvědoměné, podle toho se spustí vnitřní síly. Venku se to bude projevovat zviditelněním ega, boje, nedorozumění a sklonu být ve formě – v roli oběti a viníka. Snadno se podlehne egu. Pokud se budete držet staré formy, trváním na svém: „Chci, aby to bylo podle mého.“, bude vás tento čas hodně bolet. Nechte zemřít svá stará dogmata, přesvědčení, formy. Stále jsme učeni, oprostit se od omezenosti. Omezenost pramení ze svých přesvědčení, zkušeností, přebraných pravd, pouček, pravidel, výchovy a veškerých informací, které přijímáme. Z toho si vytváříme svůj vlastní postoj, názor. Což je naprosto v pořádku. Přesto tomu dáváme příliš velký důraz a vážnost, že to je ta jediná správná varianta. Pak cokoliv k vám přichází, člověk, inspirace, nová informace, naráží na tento vytvořený váš systém přesvědčení, do kterého buď zapadne nebo ne. Tento vytvořený systém určuje, jak pocitově reagujete na to nové, co k vám přichází. Takže ve skutečnosti nic nového do života nechcete, protože chcete pouze to, co zapadá do vaší šablony, kterou jste si vytvořili. Ve skutečnost nejste vůbec otevření a svobodní, abyste cítili pravou podstatu toho, co k vám přichází. Často si myslíte, že jste svobodní a právě ten, kdo si to myslí, není. Protože člověk otevřený, snažící se být svobodný, zná, kolik vrstev má vědomí a nevědomí, které nás ovládá a určuje, jak se cítíme. Vše je nekonečné, tedy i vaše negativita, problémy, omezenosti jsou nekonečné, stále se to točí v kruhu. Cesta je pochopit, procítit, pojmenovat a dostat se do středu kruhu, tím z toho vystoupíte. V každé jednotlivé fázi svého vývoje se dostanete do stavu, že vše jednou musíte „opustit“. Své znalosti, zkušenosti, pravdy, city.

O těchto zákonitostech, vývoji člověka, vědomí, podrobně budu mluvit na přednášce Karma a vývoj, v Praze 10. 5. 2017.

Následně počínající konjunkce Slunce a Urana přinese „zemětřesení“, vše bude jinak. Změna, neklid, nervozita, chaos, napětí, cesta k osvobození. To se bude pomalu aktivovat víkendem 8. a 9. 4. a v plné síle se tato energie projeví další týden. Aspekt se Saturnem následně přináší moudré a konstruktivní využití změn. Kde se nejvíce projeví? Přes vztahy všeho druhu, v podstatě vše je o vztazích.
Jak jsem již v minulém týdnu psala o Venuše v kvadratuře se Saturnem, vyjdou na povrch partnerské krize, ochlazení citů, nedostatek lásky, tolerance, ochoty vyjít vstříc. Během dubna se rozpadne velmi mnoho vztahů. A není dobré v této době vstupovat do nových vztahů, protože by mohlo docházet k nevědomému vstoupení do vztahu jen jako kompenzace něčeho, kde chybí láska. Je potřeba léčit ženský princip, píši ženský princip, protože i muži v sobě mají svou vnitřní ženu a zviditelňuje se jim to především přes partnerky, ženy v jejich osobním životě jako odraz v zrcadle. Muži velmi často tvrdí, že ženy mají problém, ale neuvědomují si, že žena v jejich blízkosti je jen odraz jejich ženského principu. Takže, když muž má pocit, že jeho žena má problém, tak ať obrátí pozornost k sobě, ke svému vnitřnímu principu, která volá o pozornost.

Ženský princip v této době už není ochotný dělat kompromisy, přehlížet nedostatky, nefungování, bezohlednost a vše ostatní. Nespokojenost vychází od ženského principu, který potřebuje proměnit formy vztahů, lásky, oboustranné výměny s mužským principem. Kvadratura mezi Venuší a Saturnem požaduje zralost, zodpovědnost, zmoudření a praktické kroky.
Retrográdní Venuše v Rybách symbolizuje vzdychání po ztracené lásce někdy v minulosti, vzdychá po snu o lásce. Díky tomu prožívá hodně osamělosti, protože se zabývá jen romantickou představou o lásce, která je ale oddělena od reality. K člověku, který takto prožívá lásku, je těžké se dostat, protože lpí na iluzích, které mu brání vidět sebe sama. Pokaždé, když jsou tyto iluze ohroženy, vytvoří si další fantazie, aby se vyhnul realitě a skutečnému vztahu. Často se bojí, že by si ho partner nebo okolnosti mohli přisvojit a klást na něj požadavky. Protože se bojí, že by tyto požadavky nebyl schopen naplnit. Tím si poskytuje sám sobě další důvody, aby mohl unikat svým skutečným vnitřním pocitům.

Takto umístěná Venuše ukazuje na nebezpečí, kdy je potlačována vyšší úroveň a padá se do osobní roviny, kde se prožívá žal, smutek, osamělost. Vytváří si tak nezřetelný mlžný mrak, kterým se obklopuje, a který mu slouží jako ochrana proti skutečnému vztahu v realitě. Tato pozice představuje nejobtížnější konstelaci pro realizaci osobní lásky. Jde o proces, kde je potřeba zpracovat karmu z očekávání z osobní sféry, kde vládne nižší já, a místo toho začít prožívat jednotu s Bohem – Universem, na čemž má založit svou realitu. Nastal čas opustit strach ze ztráty osobní lásky, kterou člověk nevědomě stále hledá v každém člověku, se kterým se setkává a hledá rysy této staré lásky. Je potřeba pochopit, že to v žádném člověku nenajdete, hledáte jen svou projekci, svou iluzi. Dokud nepochopíte že vaše Duše se rozhodla transformovat, aby překonala sobecký pocit uspokojení, budete stále běhat za snem o lásce a prožívat vzlety a pády ve vztazích. Až se zbavíte své „osobní lásky“ můžete milovat kohokoliv. Na základě poznané pravé podstaty člověka. Teprve tehdy uvidíte, s kým se skutečně setkáváte.
Konjunkce s Chironem 6. – 26. 4. napomáhá své hluboké zranění z opuštění své lásky vynést na světlo. Dotknout se této bolesti, přiznat si to, jak velkou bolest v sobě člověk má. Přesto, že již měl pocit, že již odpustil, pochopil, smířil se, přesto se může dotknout tak hluboké bolesti, kterou člověk prožil před mnoha lety či životy. A následně vytvořená iluze o lásce má být jako ochrana před dalším možným zraněním, opuštěním. Pak trpíte pocitem, že již láska není, že není člověk, kterého byste mohli milovat.
15. 4. přestává být Venuše retrográdní a do této doby probíhá potřeba usebrání se ve svém nitru, obrácení pozornosti k sobě a po 15. 4. bude se snadněji mluvit o svých niterných pocitech druhým. Přiznání.
Pluto v harmonii s Marsem 30. 3. – 13. 4., kdy naopak mužský princip je v plné síle a odhodlání. Přicházejí nové impulsy, rozhodnutí a síla vůle jít kupředu.

Odhodlání je velké a schopnost zhmotňovat je citelné. Bude nás obklopovat tak silná a mocná energie, že když se správně uchopí, pohne se vše, co stagnovalo.

Pokud se podlehne egu, můžete bezohledně jít si za svým hlava nehlava, bez ohledu na druhé.

V této době, kdy je ženský princip oslaben, je potřeba opatrnosti, bdělosti, aby se všeho nechopilo ego, rozum bez citu a s tvrdostí a bezohledností si šlo za svým. To se samozřejmě týká i žen, protože i ony mají svůj mužský princip v sobě. Mohly by svou nespokojeností a nekompromisností rozbít i to, co bylo dobré.
Možná si říkáte, jak je to možné, proč zase taková proměna po týdnech, kdy Venuše – láska byla silná.

Něco vám prozradím, co jsem viděla, co mi bylo zviditelněno. V době 25. – 26. 3. byla Venuše přesně v srdci Slunce. Bylo to nejsilnější působení Světla a Lásky. Měla jsem v té době seminář se ženami. Při ranní meditaci 26. 3. jsem vedla ženy k podstatě lásky a propojení se s Božskou láskou… Tok energie Světla a lásky byl velký, nádherný… Bylo mi při mém napojení dovoleno vidět všechny lidi na Zemi, všechny skupiny, které vědomě pracují na svém vědomí, všichni, co jsou otevření, a jak vstupuje tato síla na Zemi. A díky těmto lidem se vlila energie Světla a Lásky do vědomí, do reality. Viděla jsem, jak celá planeta se povznesla a od Země se oddělil závoj. Závoj – iluze, forma, která nás něco měla naučit. Tím, že ve vědomí lidí došlo k potřebnému procentu naplnění, pochopení, tak skrze procítění „Božské lásky“ v sobě se mohla odpoutat forma – závoj od kolektivního vědomí, která nám v něčem ještě bránila. Proměňovat lze jen skrze nejvyšší energii – procítění čisté – božské lásky. S ní se člověk „musí“ spojit, aby mohl proměnit v sobě a vně.

Proto se nyní objevuje prozření, co vše nefunguje a co by se mělo přetvořit. Stará forma nás opustila. A nyní to dává smysl s retrográdní Venuší a opuštění iluze v lásce, potřeby dozrát a vytvořit novou kvalitu vztahů. Nyní můžete vidět další část pravdy osvobozené od iluzí.

Teď už vím, proč mi by bylo dovoleno tento proces vidět. Mohu vám ho předat, abyste nespadli do marnosti, co se to vše zase děje. Věřte, že všechny procesy, kterými procházíme jsou ku prospěchu vás i celku. Jen je nevidíme…

Důvěřujte. Vždyť jsme v krásném čase tvoření.
S láskou, Petra Nel

Velice si vážím a děkuji podporovatelům článků. Děkuji.
Pokud se vám horoskopy Petry Nel líbí a chcete podpořit jejich tvorbu a tvorbu dalších článků, můžete zaslat dobrovolný finanční příspěvek na číslo účtu 8274212621/5500, variabilní symbol: 123456789
Děkuji. Petra Nel a realizační tým.

Upozornění: Text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem.

autor článku: Petra Nel Smolová – www.astrologiepetranel.cz

 

AKCE PERSONÁLNÍ BIODYNAMIKY

ZAJÍMAVÉ TEXTY

ZELENÉ ZDRAVÍ

FOTOGALERIE

 

Personální biodynamika ... 

 

... průvodce Vaší transformací 

 

Náhledy fotografií ze složky Brno - Basilika Minor Mendlovo náměstí