Jdi na obsah Jdi na menu

Týdenní horoskop na období od 2. 5. do 8. 5. 2017

2. 5. 2017

 Horoskop na období 2. – 8. 5. 2017

Kaleidoskop mysli


V tomto týdnu se budu odvolávat na horoskop z minulého týdne. Stále nám trvá retrográdní konjunkce s Merkurem, která působí do pozdního večera 3. 5. Do této doby se objevují možnosti odháčkování. Pokud někde zůstalo něco, co vám brání se posunout dál, je velká šance, že se tento háček, který vás drží, zviditelní. Vy pochopíte příčinu a osvobodíte se. Je pravdou, že je zde extrémní nervové napětí a člověk může mít pocit, že víc už neunese. Je proto potřeba dostatečně relaxovat. Konjunkce je v harmonickém aspektu na Saturna, který podporuje moudrost, zralost a vedení, aby člověk vše vedl k praktičnosti. Klaďte si proto vnitřní otázky. Co mě drží? Proč nemohu udělat změnu? Co mám změnit? A jak mám udělat změnu? Pokládáním otázek sami sobě dáváte možnost, aby to vaše vyšší vědomí zviditelnilo. Ten, kdo pokládá otázky, je připraven na odpověď. Můžete jít si lehnout s otázkou a do rána dostanete odpověď. Tímto způsobem můžete „urychlit“ svůj proces osvobozování, poznávání sami sebe a pochopení.

Od 4. 5. přestává být konjunkce retrográdní, tím se přestane řešit minulost a obrátí se pozornost na budoucnost. Vrchol této konjunkce bude 10. 5. a potrvá do 15. 5. Objevují se nové možnosti, pochopení, vzorce, rozhodnutí, vnuknutí, inspirace. Můžete najednou změnit názor na něco, v čem jste již měli jasno. Objeví se nové informace, technologie, vynálezy. Stále působí roztržitost, nervozita, nesoustředěnost, nespavost, technické potíže, poruchy mobilních sítí a nehody.

K tomu se přidává již v minulém týdnu zmíněná opozice Černé luny s Marsem, která v tomto týdnů sílí. V mužské části je velmi patrná podrážděnost, vztahovačnost, připravenost k boji.

Tato konstelace symbolizuje velké energetické napětí, které člověka – mužský princip zahltí a velký příliv energie se může zvrtnout ve vztek, hněv, zlobu, agresi, chtíč.

Když jsem včera seděla nad horoskopem, hledala jsem v tom celém spektru aspektů o čem to je, k čemu to vede. Mohla bych tento aspekt popsat klasickým způsobem. Mě ale zajímal záměr, k čemu to slouží a kam vede takovéto zvýšení napětí v už tak vypjatých situacích, v mysli. A k tomu ještě přichází prazákladní energie pudu sebezáchovy v takové síle, že člověku stáhne do vyvolání hrubosti, boje, agrese a chtíče. S touto otázkou jsem si šla lehnout, nebyla jsem puštěna k popsání záměru.

Během noci mi bylo odhaleno, jak s touto silnou energií pracovat. Představte si, že do žárovky určitých voltů pustíte několika násobně více voltů. Ta žárovka praskne. Řeknete si, že to bylo špatně či projev zla? Ne, prostě přišlo více voltů, než na co byla žárovka vyrobena. Ona je neživá, proto nemá možnost přijmout více energie, kterou přetvoří, zpracuje. My jsme živí a větší příliv energie Marse – bojové energie máme možnost zpracovat. Energie napětí, hněvu se zvedá od dolní části těla. Pokud vám nevědomě přejde přes břicho, tak této energii propadnete. Stanete se „prasklou žárovkou, bude z vás energie létat, propadnete hněvu, zlobě. Je potřeba si tuto energii uvědomit dříve. Když ucítíte napětí, uvědomte si tuto mocnou energii tvoření, propojte se s ní. Vědomě ji veďte nahoru k břichu, k srdci a přes pravou ruku ji vypusťte nahoru, jako byste v ruce měli kouzelnou hůlku namířenou k vyššímu vědomí, Universu, Kristovu vědomí, se záměrem: „Ať tato energie je využita k mému propojení se Světlem a tvořivou sílou.“ Lze to vykonat i pouze mentálně, využít tuto silnou energii mysli. Tím si uvědomíte svou tvořivou sílu, která je využívána v propojení s vyšším záměrem. Pak můžete udělat to, co jste si nikdy nedovolily, třeba i prásknout do stolu a říci dost. Chopíte se své síly tvořitele, stanete se strůjcem.

Toto se týká především mužů. Pro ženy je důležité si uvědomit, jak umí zacházet s touto energií, když se projeví skrze muže nezvládnutým způsobem. Ženy se často bojí vzteku, hněvu, agrese a bezcitnosti mužů. Buď s touto energií bojují, nebo před ní utíkají. Žena má v té chvíli zůstat ve spojení pouze se svou ženskou stránkou – soucit, pochopení, něha, láska. Postačí, když pocitově žena zůstane k muži soucítící, pasivní, měkká, milující a ve velké důvěře, že muž si se svou energií poradí. (Nejlépe beze slov). Žádné zachraňování, chlácholení, zavděčování a přebírání na sebe. Projevujete tak muži nedůvěru, dáváte najevo, že je slabý, a tím tato energie ještě zesílí. Uvědomte si svou lásku v sobě vůči muži a zůstaňte v míru. Tak svého muže nejvíce podpoříte. Až tato energie u muže přejde, projevte muži lásku.

Stejně tak by měli muži umět se propojit se svým ženským principem, když žena propadne mužskému principu a neví si rady, jak tuto silnou energii zvládnout. Když se z ženy stane „rozzuřená saň“, postačí, aby muž ji dal pocit soucitu, přijetí, pochopení a lásky. Na místo toho, aby s ní bojoval, obhajoval se, či utíkal.

Žena v této době může dojít k pochopení, jak používat svůj mužský princip k ujasnění a vymezení si svých hranic, co chce a co nechce, a jít si za tím.

Učební lekcí je nezviditelňovat druhému nezvládnutí jeho emocí: „Máš problém, vyřeš si ho!“, ale podpořit ho druhým principem u sebe. Být v té chvíli soucitem, oporou, pevností, moudrostí a láskou.

Kdybychom v sobě uměli správně zacházet s oběma principy, mužským a ženským, nebylo by rozepří, hádek a neharmonie.

Slunce v harmonii s Neptunem symbolizuje (do 7. 5.), že máme možnost v sobě prožít soucit, pochopení, odevzdání se. Slunce ukazuje na sebe–realizaci. Jakou energii máme využít, abychom se dostali ke Světlu. Propojení Slunce a Neptuna, který symbolizuje Božské vědomí – soucit, lásku, jednotu, zviditelňuje, že to máme k dispozici. Je jen na vás, jestli se s touto energií spojíte.

Slunce se dostává do harmonického aspektu s Plutem 5. 5. – 14. 5., chopit se své síly a tvořit ve hmotě. Nová struktura. Uvědoměná síla ducha, která tvoří s hmotou a stabilizuje.

Mars se dostává do kvadratury s Neptunem 5. – 16. 5., je důležitá obezřetnost před „falešnou realitou“.

Je třeba se propojovat s ryzostí silné energie, která nás má držet u podstatných, skutečných věcí života. Mars ve spojení s Černou lunou ukazuje na možnost zneužití této silné energie. Je zde nebezpečí nezvládnutí síly energie a použití proti vyššímu vědomi, proti Universu, proti sobě, protože v moři myšlenek se nerozezná falešná fantazie od skutečnosti. Využívalo by se více pudové – živočišné energie bez kultivace, nízkých energií, vášní, v nitru by převládlo vnitřní zvíře.

Je proto v tomto týdnů důležité, být tady a teď, vnímat svou realitu ve své hmotě. Jak je mysl otevřena a propojena s nekonečností možností, je nebezpečí, že ztratíte kontakt se skutečností, realitou, prožitkem. Ve vaší hlavě se toho bude dít tolik, že se budete ztrácet v chaosu. Objeví se všechny možnosti, domněnky, chiméry, vize a mohli byste se ztratit ve víru nekonečnosti, v astrálním světě – hračkárně. Jako dítě, které přijde do velkého dětského koutku, kde jsou všechny atrakce, hračky, sporty atd. Dítě začne být celé zaskočené, co všechno může mít, vyzkoušet a zmateně přebíhá od jednoho k druhému, bez hlubšího prožití. Vidí tolik možností, co by všechno ještě mohlo zkusit. I když tam budete celý den, dítě bude vnímat jenom to, co ještě všechno nestihlo vyzkoušet, bude rozmrzelé, roztěkané, nespokojené, bude chtít stále zkoušet další a další. Nic ho neuspokojí. Neuvědomí si nic z toho, co prožilo. Nenaplnilo ho to, protože chce další a další možnosti, které vidí. A když vyjdete ven, zjistíte, že vane příjemný vánek, slunce zapadlo a vám utekl den. Den, kdy jste řešili virtuální realitu a na místo toho, abyste se podívali navzájem do očí, cítili energii druhého a uvědomili si přítomnost.

Propojujte se proto v každém okamžiku s přítomností. Díky tomu bychom mohli být dobrými objekty pro podvodníky, zloděje, lháře. Zároveň se objevuje manipulace s kolektivním vědomím, informacemi a může se provalit nějaký skandál. Jsme citlivější k alkoholu, drogám a unikání z reality. Pozor na lži, zatajování, když byste chtěli být pro druhé zajímavější, přijatelní a milovaní. Můžete odhalit lež druhého, zjistit, že realita je jiná. Falešné profily, falešné identity. Když se dostanete s tímto do styku, můžete si uvědomit, co všechno je lží, iluzí a domněnkou.

Přes tělo se to může projevit jako oheň, spalování skrze zvýšenou teplotu, horečku, záněty.

Držte se přítomnosti, jednoduchosti. Všechno je v očích. Váš pohled prozradí vše. Když se podíváte do očí, znáte a prožijete pravdu, skutečnou realitu. Přes oči navážete kontakt se vším, co vás obklopuje. To vás ukotví, stejně tak jako zaměření se na něco konkrétního, co máte v tu chvíli kolem sebe.

Přeji mír v srdci, s láskou Petra Nel

 

 

Velice si vážím a děkuji podporovatelům článků. Děkuji.
Pokud se vám horoskopy Petry Nel líbí a chcete podpořit jejich tvorbu a tvorbu dalších článků, můžete zaslat dobrovolný finanční příspěvek na číslo účtu 8274212621/5500, variabilní symbol: 123456789
Děkuji. Petra Nel a realizační tým.

Upozornění: Text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem.

autor článku: Petra Nel Smolová – www.astrologiepetranel.cz

 

AKCE PERSONÁLNÍ BIODYNAMIKY

ZAJÍMAVÉ TEXTY

ZELENÉ ZDRAVÍ

FOTOGALERIE

 

Personální biodynamika ... 

 

... průvodce Vaší transformací 

 

 

img_0084.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Brno Petrov - Katedrála sv. Petra a Pavla