Jdi na obsah Jdi na menu

Týdenní horoskop na období 22. - 28. 5. 2017

22. 5. 2017

 

 

img_1973.jpg

Horoskop na období 22. - 28. 5. 2017


Určení priorit

 

V tomto týdnu nevytváří Slunce dlouhodobé aspekty s jinou planetou a někdy si můžeme připadat tak trochu bezprizorní. Může se objevit energie, kterou neumíme uchopit a využít a někdy můžeme plápolat jak plášť ve větru. Kam vítr, tam plášť. Můžeme pociťovat, že se nám nedaří dostat ke svému středu. Řekněte si: „Mé Já má dovolenou.“ Nebudeme mít potřebu se zviditelňovat a některé věci kolem nás projdou, aniž by se nás dotkly, oslovily. Naše Já nebude rezonovat, reagovat. Možná záměrně, abychom snadněji zvládli aspekt tlaku a stresu. Na ten ukazuje opozice mezi Saturnem a Marsem. Zpomalení, zastavení, dokončení a odpočinek.

Mars v Blížencích v opozici s retrográdním Saturnem ve Střelci 22. 5. - 5. 6. Mars je akce, čin a vůle. To je omezené Saturnem, který symbolizuje překážky a komplikace. Vyvstanou okolnosti, která vás mohou dostat do pochybností, zastavení, a především vzdání se. Saturn je ve Střelci - jsme testováni v našem záměru. Jaký byl můj záměr, když jsem začal? Mám skutečně hluboký zájem? Nebo je to jen povrchnost? Co je dobře? Zůstat a překonávat překážky či to brát jako znamení, že tudy cesta nevede? Tady záleží hlavně na vašem záměru, jak moc čistý váš záměr je. Pro jednoho bude správné opustit svůj „projekt“, pro druhého bude správné zůstat a přijmout omezující danost jako skutečnost. Tím se dané omezení rozplyne a vy projdete potřebným překročením omezení, které by stejně přišlo v další situaci. Máme získat pravost, houževnatost a oddanost k podstatě věci. Naučit se hospodařit se svou energií, vůlí a fyzickými silami. Moudře konat, a k tomu potřebujeme dobře zvážit své záměry. Pozor na strategie, chtít získat to, co chceme za každou cenu, protože tento aspekt v negativní polaritě přinese bezcitnost, tvrdost, krutost, bezohlednost. Jak k sobě, tak k druhým. Budeme chtít naplnit povinnost. Tohle musím „urvat“ bez ohledu na sebe, na druhé. Pak to ale jasně dá najevo tělo, které se snadno vyčerpá, onemocní či zablokuje ohebnost. Snadno se propadne stresu, tlaku a kontrole. Pod velikými tlakem budou zejména muži.

Také se můžete dostat do pocitu, že jste vyčerpali všechny možnosti a už nevíte, co udělat jinak, abyste zrealizovali své záměry. Tato situace vede k prožití si, VZDÁNÍ SE. Pohár se naplnil a vy tak pustíte svou kontrolu. Vzdáte se své kontroly mysli, ega, co neudělat, jak to udělat, … pustíte to. Díky vyčerpání a únavě se prostě vzdáte a odevzdáte se vyššímu záměru. Padne kontrola mysli a ega a začne se dít „samo od sebe“. Dostanete se do neutrálního postoje. Tím se vytvoří na nový prostor, aby se mohlo utvářet bez tlaku vaší mysli či ega. Přesto budete účastni, skrze vás bude tvořeno.

Novoluní nastává v Blížencích 25. 5. při západu Slunce na sabiánském symbolu: Revoluční časopis volá po akci. Klíčová myšlenka: Explozivní tendence potlačených citů a prazákladních emocí. Novoluní nás povede k tomu, abychom se dostali mimo ustálenou formu. Tato forma se nejdříve vytváří v úrovni mysli. Novou formu si proto můžete vytvořit ve své mysli a pak ji naplnit tím, že ji emočně prožijete a spojíte s fyzickým tělem, buňkou, vůlí a záměrem.

V Zasvěcující vědě existuje jedno důležité pravidlo, podle kterého se každá z činností má dotýkat třech světů: světa fyzického, citového a světa myšlení. Každá myšlenka a poté i vyřčené slovo, se stává mocným, když je spojeno s nějakým pohybem, s citem, záměrem a vůlí.

Merkur - mysl je v Býku, má tak schopnost prakticky uvažovat a dávat své myšlenky do hmoty. Od 24. - 31. 5. Merkur vytváří harmonický aspekt s Neptunem. Propojení mysli s prožitkem, citem, emocí a vyšším vědomím. Přichází podpora, inspirace, vytváření nových idejí a nových forem v mysli. Jemnohmotný svět bude „vkládat“ do našich myslí nové nápady, uvědomění, a především rozpouštět staré formy a nahrazovat je novými. Skrze uvědomění si, se změní náhled na dřívější situace a řešení.

Venuše je 22. 5. - 22. 6 v sextilu s Marsem. Venuše opouští opozici s Jupiterem, která symbolizovala nenaplnění a nespokojenost. Harmonický aspekt s Marsem ukazuje, že se objeví harmonie a schopnost spolupráce mezi ženským a mužským principem. Budeme více potřebovat svůj protějšek. Zároveň i v nás se budou tyto dva principy harmonicky doplňovat a snadněji se nám bude tvořit, prožívat radost. V sobě prožívaná harmonie se může projevit větší přitažlivostí pro druhé pohlaví. Doba přeje oživení partnerství, navazování vztahů a tvoření. Budeme více činorodější a snadněji doplníme svou energii. Do 4. 6. je tento sextil mezi Marsem v Blížencích a Venuší v Beranu, což přinese nové podněty, výlety, seznamování, hledání nových inspirací, naplnění svých vlastních potřeb. Potřebu sdílet a komunikovat s druhým. Od 5. 6. se Mars přesouvá do Raka a Venuše do Býka. Tady to bude více o citech, emocích, prožívání, vytváření emočních vazeb a společných prožitků, které mají vyústit ve vztah.

O víkendu pomalu začnou působit aspekty, které přinesou oživení.

Přeji moudrý a požehnaný týden.

S láskou Petra Nel

 

Velice si vážím a děkuji podporovatelům článků. Děkuji.
Pokud se vám horoskopy Petry Nel líbí a chcete podpořit jejich tvorbu a tvorbu dalších článků, můžete zaslat dobrovolný finanční příspěvek na číslo účtu 8274212621/5500, variabilní symbol: 123456789
Děkuji. Petra Nel a realizační tým.

Upozornění: Text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem.

autor článku: Petra Nel Smolová – www.astrologiepetranel.cz 

 

AKCE PERSONÁLNÍ BIODYNAMIKY

ZAJÍMAVÉ TEXTY

ZELENÉ ZDRAVÍ

FOTOGALERIE

 

Personální biodynamika ... 

 

... průvodce Vaší transformací