Jdi na obsah Jdi na menu

HOMEOPATIE ?

30. 9. 2013

OTÁZKA:

 

ODPOVĚĎ:

 ....k těm homeopatikám-já jsem to ještě nečetl, promiň, není to kvůli tomu, že bych na to kašlal, ale vždy na to zapomenu  - a teď jsem v práci a nejde mi rozkliknout na to odkaz.

Ale, ať tam píšou cokoli, můj názor je tenhle: Člověk je mnohoúrovňová bytost a je propojená se svým okolím přes jemnější úrovně okolo, které, ač je nevidíme, k nám patří. Když chci tělo uzdravit, můžu k tomu přistupovat z fyzické úrovně, pak se soustředím na to,co jím, jak jím, co dýchám, jak dýchám, co piji a jak piji, jak a kde pracuji, odpočívám a žiji - a čím lepší a čistší prostředí ve svém životě realizuji, tím potenciálně zdravější budu.

Ale nemusím, protože je tu ještě úroveň myšlenková a duchovní. Myšlenková se týká výběru myšlenek a okruhů, kterými se budu zabývat a je velmi silná, dá se říci, že i když budu vegetarián, budu v čistém prostředí a budu přiměřeně pracovat a žít, mohu vážně onemocnět, nebudu-li si vybírat správně své myšlenky a selektovat je.

A třetí, duchovní- je opět ještě silnější-týká se mého propojení dovnitř, ke zdroji, k Bohu. Takže když nebudu v pohodě se svým srdcem, svými pocity, svým směřováním nikoli na myšlenkové úrovni, ale na pocitové, mohu onemocnět také. Ať mi někdo vykládá, že fyzická úroveň nesouvisí s Bohem, když s tím denně pracuji a cítím to.

Homeopatie používá otisk informace na jemnohmotné úrovni, aby do těla sdělila, co se má napravit. Je to pro mne metoda na úrovni akupunktury, akupresury, masáží, které jsou jen o fous více spjaty s tělem, jsou ve svém provedení fyzičtější. Zařadil bych ji ještě za fytoterapii, rostlinky léčivky, ale jinak je pro mne reálná. Jestli se chce někdo zabývat tím, že metodou určenou pro hmotu bude měřit jinou úroveň, je to jeho věc.

Ve své podstatě, homeopatie má cenu už v tom, že když dostaneš tubičku s názvem rostliny, jen tím, že si ji člověk přečte a soustředí se na název, se již propojuje do příslušné kvality, která s rostlinou nebo minerálem, chemickou látkou nebo čímkoli, co je obsahem homeopatického léku, přímo souvisí a již dochází k ovlivňování příslušného děje. Pakliže je tam opravdu otisk příslušné rostliny, třeba v decimálním ředění 1:10, nebo i 1:100, tím lépe, účinek je silnější a komplexnější, spíše však bych řekl fyzičtější. Pak potřebuješ určitý čas k tomu, aby to prošlo. A to se liší nemoc od nemoci. A některé lidi tímhle ovlivníš těžko tak, aby se to projevilo. A jiné ano. A některé nemoci těžko, a jiné ano. Je to cílená metoda a je devalvovaná tím, že je používaná masově a ne vždy správně.To je celé. Má cenu. Mnohé subjekty neúspěchy, často podmíněné nekvalifikovaným, nesprávným použitím, zveličují a používají tento přístup k tomu, aby se samy zviditelnily. Je to manipulace. A kdo na ni skočí, to je jeho věc (:-)).

 
 
 
 
 
 
 

Náhledy fotografií ze složky S kým se setkáte?

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář