Jdi na obsah Jdi na menu

Každý prst je spojený se dvěma orgány: Japonská metoda, která vás dokáže léčit v minutě

14. 5. 2015

handchartsml-jin-shin-jiutsu.jpg

 

Jin Shin Jiutsu je stará japonská metoda harmonizace organismu přes stimulaci reflexních zón na prstech rukou a nohou. Je to alternativní léčebná metoda, vycházející z reflexogenního spojení prstů s vnitřními orgány, vyvažující energie těla a dávající vašemu tělu fyzické a emocionální zdraví.Pokud chcete vyrovnat energie některého orgánu, rovněž spojeného s emocemi, masírujte s hlubokou koncentrací a hlubokým dechem 3 - 5 minut příslušná místa příslušných prstů. Masáž prstů vám může přinést výborné zdraví.

 

jin-shin-jiutsu-vi.jpg

 

 

Každý prst je spojen se dvěma orgány, samozřejmě nejsou zde jen v převaze negativní vlastnosti jako na obrázku: Palec je spojen se žaludkem a slezinou (v příčinách nemocí se stressem, úzkostí, depresemi, symptomy jsou bolest žaludku, problémy s kůží, bolesti hlavy, neuroza) - Ukazovák s ledvinami a močovým měchýřem (strachem, zklamáním, zmatkem, symptomy bolesti zad, zubů, svalů a zažívací problémy) - Prostředník s játry a žlučníkem (projekce vzteku a nerozhodnosti, symptomy potíže s krevním oběhem, bolesti čela, migrény, bolestivá menstruace, únavnost) - Prsteník s plícemi a tlustým střevem (projekce negativity a smutku, symptomy dýchací potíže, astma, onemocnění kůže a zažívání) - Malík se srdcem a tenkým střevem (projekce úzkosti, nervozity, znepokojení, nedostatku sebeúcty, symptomy bolesti srdce, hrdla, potíže s nadýmáním a kostmi). Dlaň je spojená s výživou, ústí zde jedna z hlavních čaker. Masážemi prstů a dlaní lze také tyto okolnosti harmonizovat a vyrovnávat.

 

 

jin-shin-jiutsu-iii.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

jin-shin-jiutsu-ii.jpg

 

 

 

Zdroj: http://www.womendailymagazine.com/each-finger-is-connected-with-2-organs-a-japanese-method-that-will-heal-you-in-minutes/, obrázky internet

Jin Shin Jiutsu používáme v odůvodněných případech

rovněž ve spojení s metodami Personální biodynamiky. 

(překlad a poznámky Martin Ronge)

 

 AKCE PERSONÁLNÍ BIODYNAMIKY

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Jin Shin Jiutsu