Jdi na obsah Jdi na menu

Jak mohu pracovat ve zdravotnictví se svým přístupem a názory?

28. 8. 2014

 Často se mne lidé ptají, jak je možné, že se svými názory a cítěním energií mohu pracovat pro farmaceutický průmysl a globalizaci, vystoupil jsem na to téma i loni na Ekofestu v Brně s hodinovou přednáškou. Je to prosté: to, že pracuji s vnitřními energiemi člověka vědoměji, než je běžné (protože ve skutečnosti s nimi stejně pracujeme všichni) není v rozporu s mou prací. Měl jsem toto dilema ve druhém ročníku na farmaceutické fakultě a pochopil jsem, že v prostředí, kdy 90% lidí se pasivně spoléhá na pomoc zdravotnického systému a nechtějí aktivně pracovat na odstranění příčin svého onemocnění, jsou tedy odkázáni na spásnou pilulku, není zatím jiná plodnější cesta. Když odmítnu dělat svou práci, na mé místo nastoupí další člověk, který může svou práci dělat s jiným nasazením, možná hůře, v každém případě jinak. Ocitáme se v modelu ilustrující situace, kdy vás ve velkoměstské špičce předjede myškou řidič, ohrozí vás, naštvete se na něj, ale on je dávno pryč a vám zůstane jen hněv - k čemu to je? Ergo: V okamžiku kdy vydávám léky, probíhá mezi mnou a klientem komunikace, v níž si ode mne podprahově bere můj vztah k lékům (neužívám téměř nic, pokud nezbytně nepotřebuji a dorovnávám většinu disharmonií vnitřně. V případě zlomeniny páteře po pádu jsem ochotně absolvoval dvě operace a jedl jsem po nezbytně nutnou dobu z léčiv vše, co bylo třeba a poté jsem vysadil) a dobíjí se a já od něj přebírám věci, které jsou užitečné pro mne, protože každý má co předat a pracovat se 300 případy za den a s každým v jiném unikátním režimu, je pro mne úžasná zkušenost, tím víc, že energii těchto lidí vědomě cítím. Proto mám svou práci rád a pocit z ní předávám lidem, proto mám také minimum konfliktních situací. Je to prosté: máte-li každého svým způsobem rádi, lidé vrací to, co vkládáte. Samozřejmě jsou opačné případy, kdy někomu zkřížím předpoklady a jsem mu protivný. A tak to je. Vydávám léky, protože tím prospívám, přes všechny nežádoucí účinky léků je kvalita života vyšší než v minulosti. Nikdo si dnes reálně neuvědomuje, jak by vypadala situace bez vakcinace a jak strašné jsou následky třeba pravých neštovic, záškrtu, moru, ale brojit proti vakcinaci v hlubokém krytí desítkami let systematického vytlačování nemocí je poměrně časté. Přitom nežádoucí účinky vakcin lze eliminovat alternativními metodami při vhodném zaměření. Je to celé o přístupu - můžete se změnit v každém prostředí: když chcete. Martin Ronge


Globalizace je trend, můžeme a měli bychom jej korigovat a zlidšťovat, ale jako skutečný trend projde, dokud nebude nahrazen jiným. A to závisí na změně myšlení většiny lidí.


A úspěch lékáren Dr.Maxe je také trend. Lékárníci u nás chtějí do světa, ale nepoužívají celý rozsah ekonomických nástrojů. V tržním hospodářství. Chceme do světa, ale jen tak jako trochu. Česká lékárna od začátku budovala svou síť podle marketingových příruček, příkladně, krok za krokem s přesným předvídáním trendu. Její úspěch není náhoda, má dobře vybudovanou strukturu a velký potenciál. Vykořistila ty, kteří se nechali. Přišla na trh v době, kdy na trhu byla mezera již delší dobu, jakoby váhavě se začlenila a ovládla nejnosnější segment veřejného lékárenství. Trend se ale prosazoval už předtím než Max nastoupil, například v Brně ekonomicky velmi prosperovala v té době proklínaná lékárna na Pekařské, která bořila zažité zvyky a šla na hranici etiky. Takže Max přirozeně zachytil trend. Mohl to udělat kdokoli jiný, ale neudělal. A že má kyperský kapitál a vlastní jej Penta? Kdo vlastní automobilky Škoda? Kdo Tesco? Dovolili jsme vstup řetězců a neomezili svou pasivitou a lhostejností podmínky jejich existence - sklízíme své vlastní plody. Když jsem vystoupil na minulých lékárenských dnech v Kadani a řekl jsem veřejně před fórem, aby se od lékáren Dr.Maxe učili, skoro mne snědli ještě ve vzduchu ))) nicméně jsem minimálně zaujal, i když si o mně mysleli ve většině to nejhorší.