Krystalizace    

Merkur 23. 12. přestává být retrográdní, více se otevřeme komunikaci a sdílení. Došlo k přehodnocování a ujasňování uvnitř sebe. Kvadratura mezi Merkurem a Neptunem do 29. 12. ještě nedovolí přesně vyjádřit, k čemu jsme uvnitř sebe došli. Buďte proto stále bdělí, jak používáte slova, protože by mohlo docházet k nejasnostem a nedorozumění. Když něco nevíte, zeptejte se. Vyhněte se, vytvářet si domněnky. Mohlo by dojít k zásadním omylům. Před koncem roku Merkur vytvoří harmonické aspekty ke karmickým uzlům a k Uranu, půjde otevřeně komunikovat a prosadit své nové myšlenky.

Slunce v konjunkci se Saturnem přináší zpomalení a ukotvení. Pokud se nezastavíte sami, může vás zastavit nemoc těla. Je čas na odpočinek. Slunce se dostává do konjunkce s Černou lunou v Kozorohu 23. - 27. 12. Slunce ozáří nejcitlivější bod, bolest, která v nás je uložena, proto se během svátků můžeme dotýkat nepochopitelných emocí, které z ničeho nic vyplavou. Je to o zodpovědnosti, strachu, tíze bytí, bezcitnosti, selhání, zradě, neuznání, nadřazenosti. Pokud někde máme toto téma v sobě, přijde maličkost, která se dotkne citlivého místa a snadno se propadne do negativního prožitku. Můžete mít pocit, že se propadáte do černé díry. Je to o uznání a přijetí sama sebe, i s tím zraněním. Všichni jsme pod velkým tlakem, a proto jsme citlivější, jen to schováváme za tvrdost, přísnost, kritiku a nepochopení. Klademe na sebe velké nároky, co vše musíme zajistit, zvládnout, naplnit zodpovědnost, úspěch, a hlavně schovat své nedokonalosti a svá selhání. Zraněné Já volá o pomoc, o lásku, přijetí, uznání, o cit, soucítění a obejmutí. Každý z nás je dítě boží. Jsem dítě svého otce. Ano, otcovská energie je v této době velmi důležitá. Téma otec bude o svátcích velmi zásadní. Silně budeme reagovat na otce, mužskou energii a muži se budou dotýkat svých pocitů, jak zvládají, naplňují otcovskou roli zabezpečovatele. Jak si váží sami sebe, jestli uznávají sebe, což se jim odzrcadlí v reakcích od druhých. Pokud budete mít pocit, že nikdo neocenil, co vše děláte, znamená to, že to neoceňujete ani sami v sobě. Opatrně na přísnost a tvrdost, která schovává právě přecitlivělé místo zranění. Zároveň na druhé straně, když máme svá zranění vyléčena a my uznáváme sami sebe, přichází velká podpora Vědomí. Projevení své síly pramenící z moudrosti, která se získala zkušenostmi. Umět v realitě žít svou autoritu, zralost a charakter. Svátky jsou o přijetí sama sebe, svého otce a vztahu k Bohu - božskému otci.

K tomu Venuše vstupuje 25. 12. také do znamení Kozoroha a vytváří konjunkci se Saturnem. Láska, city, jsou potlačené ze strachu z odmítnutí, ale prožívání vlastních citů je hluboké. Venuše v Kozorohu bere city velmi vážně, až do té míry, že vymizí radost a spontánnost. Projevují se více praktickou pomocí, starostlivostí, bez velkých slov a gest. Venuše se ještě dostane i do konjunkce se Saturnem. Tím se ukáže, jak jsou vaše city zralé, vážné, hluboké a pravdivé. Někdo může mít pocit, že se láska ztratila, protože vymizí spontánní projevy citů. Budeme mít potřebu dát svým citům úctu a možná i formu. Což může přinést rozhodnutí k zásnubám, svatbám, k nějakému závazku. Pokud láska nemá pevný základ, může dojít k uvědomění, že láska ve vztahu už není.

Je dobré si uvědomit, co se bude dít skrze Slunce, které je středem bytosti. Stejně jako v galaxii je Slunce středem a všechny planety kolem něho obíhají. V bytosti je Slunce vědomí sama sebe - já jsem Já, individualizované projevení božské jedinečnosti. Prožívání zralé lásky – což symbolizuje Venuše se Saturnem, může dát velkou oporu naší bytosti. Jak milujeme sami sebe, ctím své pocity, respektuji sám sebe, důvěřuji sám sobě? Uvědomujte si proto, co cítíte a co prožíváte, ctěte své city a buďte pravdiví. Pokud uděláte něco, abyste se zavděčili, a tím získali uznání nebo lásku, zradíte sami sebe a budete mít pocit, že vás druzí nemilují a zrazují. Ctěte jedinečnost svou i druhých, respektujte sebe a tím umíte respektovat i druhé. A druzí tak budou přirozeně respektovat i vás. Druzí jsou nám zrcadlem, aby nám pomohli vynést na povrch to, co sami na sobě nemůže vidět. Nekřičte proto na své zrcadlo a hledejte u sebe: Mám někde také takovou vlastnost. Vše, co je odmítnuté a neuznané, musí přijít zviditelněné zvenku. Vše, co přeceňuji, nemůže být dáno, dokud se toho nevzdám.

Venuše začne vytvářet konjunkci se Sluncem, což přinese harmonizaci a krásný čas právě pro lásku a vztahy. Nejdříve Venuše projde ještě konjunkcí s Černou lunou 26. - 31. 12., zde projde zkouškou ženský princip, láska, prožívání, hodnoty, zhmotňování. Vyplavou zranění ve vztazích. Ženy, ženský princip v nás (u mužů), milovat či odmítat. Pocit nakolik jsem milován, přijímán či odmítán a nemilován. Je to o přijímání sám sebe, schopnosti se otevřít a milovat. Když jsem odmítán, odmítám sám sebe, jsem lásce uzavřený. Téma lásky je velké a nekonečné.

Pokud v sobě máme schopnost Lásky, dokážeme pocítit lásku i k bytosti, která je nepříjemná, která nás trápí. A když to dokážeme, přestaneme se trápit. Láska je nejmocnější silou. Postavení planet v této době nám nabízí odhalit, prožít hloubku, sílu a moc Lásky.

Žádné útrapy nejsou z Lásky, ale z nepřirozené, nepochopené lásky. Láska netvoří strasti. Ona přináší radost a mír. Všechny vaše touhy vám uspokojí.

Existuje Láska s chvěním tak silným, že kdybyste ji nechali projít dnešní nervovou soustavu, tak člověk by se roztavil. Nechejte na sebe působit silné chvění Božské Lásky, jakou mají cherubové, serafíni; přeměníte se ve světlo, ale věci nepochopíte.

Aby člověk mohl žít v Lásce, musí mít výtečný rozum, skvělé srdce a výbornou vůli. V duchovním světě je užíván zákon zakalování; postaví žáka do ohně. Lidé Lásky jej mnohokrát - snad desetkrát- postaví do ohně, aby se zakalil. A pak jej hodí do studené vody, aby se neohnul.

V Lásce se setkávají největší protiklady.

Kdo mnoho miluje, mnoho je mu dáno.

Kdo málo miluje, málo je mu dáno.

Kdo mnoho miluje, mnoho zná.

Kdo málo miluje, málo zná.

Milovat všechny, to je úkol pokročilých duší.

Jdi k Bohu, jedině Ten tě může naučit této Lásce.

Všichni se Ji naučíme od Boha.“

Petr Danov

Objeví se bolesti a zranění, zviditelnění nedostatku lásky. Svá zranění přiznejte, bez obviňování. Ženy budou velmi citlivé na onemocnění ženských orgánů, kdy zviditelnění zranění a čištění může projít i přes fyzické tělo.

Mluvte o svých pocitech - cítím se, prožívám … Ženy jsou přirozeněji spojeny s city, emocemi, láskou a pokud neprojeví svou citlivost, zranitelnost, tak se mužský princip nemůže chovat ohleduplněji, laskavěji. Žena má pravdivě projevovat své city, s uvědoměním, že skrze ni se tvoří nový princip lásky. Jak může mužský princip vědět, že ji něco zraní, bolí, když skrývá svou citlivost, zranitelnost, něžnost ? Když muž miluje ženu, dělá vše pro to, aby žena byla šťastná. Tím více se žena otevírá a muži je schopna dát procítit nekonečnou sílu lásky.

Procházíme zkouškou lásky, hodnot a harmonie.

Mars v konjunkci s Jupiterem, v harmonickém aspektu na Neptuna 23. 12. - 21. 1., podporuje nové počátky, schopnost přeměny a nalezení nové cesty vůle. Příliv energie, nadšení, tvoření, oživení sexuality, přichází přes schopnost proměny, změny, přijetí stínu a schopnosti odpuštění. Je načase svá stará zranění definitivně odložit, odevzdat, vyléčit. Tato konjunkce bude sílit a dojde k vrcholu 1. - 11. 1. Tento aspekt je aspektem Početí. Vůle, odvaha je požehnána k vývoji a expanzi, k tvoření ve spojení s vyšším vedením. Přichází inspirace od vašeho vyššího vedení, proto důvěřujte snům a intuici. Tato konjunkce je v harmonickém aspektu na konjunkci Slunce s Venuší, a to vše v harmonii na Neptuna 27. 12. - 9. 1. Toto předznamenává intenzivní prožívání, které přináší vděčnost, dojetí a soucítění. Působí to, co nás přesahuje, kdy si více můžeme uvědomovat zázraky života. Procházíme léčením po náročné době, kdy se uvnitř nás zviditelnila zranění a citlivá místa. Když je člověk pojmenuje, díky upřímnosti k sobě samému, může být vyléčeno, rozpuštěno, zahojeno. Postavení planet v zemském znamení Kozoroha - Venuše, Slunce, Saturn, Pluto, Černá luna, ukazuje na procházení procesem zralosti, vytváření si pořádku v sobě i venku. Kozoroh prověří vše, co je pevné, v moudrosti a jestli bylo dosáhnuto Mistrovství. Vše bude prověřeno v každodennosti. Jen, když člověk žije v realitě své poznání, lásku, vděčnost, teprve tak ukotvuje a naplňuje vědomé Bytí v Lásce.

Jsme podpořeni příznivými aspekty, aby vyšší vědomí v nás bylo silnější a nasměrovalo naši cestu správným směrem. Každý zde má nějaké naplnění, a když začneme plnit svou smlouvu, pro kterou jsme se před početím rozhodli, začne nás provázet štěstí a požehnání. Život se stane naplňující a radostný.

2. 1. nastává úplněk a postavení Luny vytvoří Velkého draka. Zviditelní se, co prošlo do zhmotnění. Zviditelní se téma novoluní.

Novoluní nastalo na sabiánském symbolu, který krásně popisuje postavení planet:

SOCHAŘ PŘI PRÁCI.“ Klíčová myšlenka: Schopnost dát hmotě formu a vtisknout ji svou vizi.

Jedinec vyjadřuje svou jedinečnou individualitu tvůrčím způsobem. Podle svého prostředí si bere materiál a dává mu tvar, aby druhým vyjevil něco ze svého vnitřního života a snah. Toto je symbol schopnosti člověka přetvořit hrubou hmotu podle své osobní vize - promítnutí sebe sama do své práce.

Počátek roku budete začínat na základech, které jsou prověřené a pevné. Vše, co neprošlo zkouškou, krystalizací Kozoroha - rozpadne se.

Rok 2018 je o nových hodnotách a zásadních změnách ve vnějším světe, proto potřebujeme být vnitřně pevní, jistí si sami sebou a schopni prožívat skrze Lásku.

Přeji Vám krásné a láskyplné vánoční svátky. Radostný vstup do roku 2018.

Děkuji Vám za vaši důvěru, otevřenost, naslouchání, odvahu a Lásku.

Jsem v hluboké vděčnosti, že tolik srdcí je otevřeno k nalézání sama sebe a bezpodmínečné lásky.

Kdybych Vám mohla něco dát, byla by to schopnost, vidět sebe mýma očima, abyste viděli, jak jste krásní, odvážní a lásky hodní.

S láskou a úctou Petra Nel a asistentka Pavlína Ela.

 


 

 

Horoskop na období 18. 12. – 22. 12. 2017

Slunce v konjunkci se Saturnem přináší zpomalení a větší ukotvení. Jsme vedeni k dokončování svých povinností a bude se to dařit. Systematičnost nám pomůže udělat si pořádek ve všem, co nás obklopuje. Uvidíme, co je podstatné a co ne. Konjunkce Slunce se Saturnem je spojena s Uranem, jsme podpořeni příznivými okolnosti, aby bylo dokončeno. Vede nás to více být zodpovědní a stabilní. Kosmické vědomí podporuje, abyste v sobě našli nebo prožili novou strukturu sami sebe. Můžete se dotknout kvalit, které jste ještě nezažili. Jsou spojené s klidem a pevností, které pramení z hlubokého propojení s vyšším řádem Bytí. Pokud se někde bráníte, můžete vnímat velký tlak ze všech strach. Propadnout strachu a panice musím, nesmím, selhávám, je známkou, že nejste spojeni se svou pevností a strukturou. Tato konjunkce nás vede k větší rozvážnosti, moudrosti, systematičnosti a pracovitosti. Pokud se dostanete do tlaku z toho, že něco nestihnete udělat, položte si otázku: „Co se stane, když to nestihnu?“

Hned v pondělí v ranních hodinách nastává novoluní. Konjunkce Slunce, Luny, Saturna, Venuše ve Střelci působí harmoniky na Urana. Novoluní nastává na sabiánském symbolu, který krásně popisuje postavení planet:

SOCHAŘ PŘI PRÁCI“. Klíčová myšlenka: Schopnost dát hmotě formu a vtisknout jí svou vizi.  

Jedinec vyjadřuje svou jedinečnou individualitu tvůrčím způsobem. Podle svého prostředí si bere materiál a dává mu tvar, aby druhým vyjevil něco ze svého vnitřního života a snah. Toto je symbol schopnosti člověka přetvořit hrubou hmotu podle své osobní vize – promítnutí sebe sama do své práce. Novoluní je silné ve schopnosti pracovat a tvořit dle své vize a své pravdy. Jste vedeni projevit se ve svém názoru a pravdě, kterou vtiskuje do všeho, co ve svém životě děláte. Možnost nového rozhodnutí nebo zásadního přehodnocení.

Venuše se dostává do harmonických aspektů s Karmickými uzly a začne vytvářet harmonický aspekt i s Uranem. Dostáváme se každým dnem do sváteční nálady, kdy vztahy se stávají prioritou. Láska, harmonie, potěšení a setkávání s přáteli je příznivě podpořeno. Může docházet k oživení lásky a jsme více otevření k seznamování se. Pokud jste sami, tak využijte ten to čas k seznámení se. Objeví se lásky na první pohled.  

Saturn 20. 12. vstupuje do znamení Kozoroha, kde je ve svém znamení. Saturn v Kozorohu je spojen se svou zralostí a přístupem k zodpovědnosti. Saturn je strážce Prahu a našeho vývoje. Je to o řádu a systému, který určuje zákonitosti Bytí. Saturn v Kozorohu je o trpělivosti, pokoře a velké svědomitosti. Bojí se selhání a zrady. Tím, že vstupuje den před zimním slunovratem, zviditelňuje téma slunovratu, a to je zralost, být zodpovědnou a vyzrálou bytostí, která přijímá řád a pravidla, je pevná a stabilní. K tomu budeme vedeni.

Zimní Slunovrat nastává 21. 12. v 17: 28 hodin, Slunce vstupuje do znamení Kozoroha. Je to zrození nového světla. Před svítáním je největší tma. Když vnímám a pozoruji, co lidé prožívají, tak tato moudrá pravda přesně odpovídá současnému dění. Nejenže se Slunce – světlo začne navracet a dny se budou prodlužovat, ale skutečně i uvnitř nás se zrodí nová naděje a cesta. Uvidíme na svou cestu, právě tím, že se ve hmotě projeví dokončení práce.

Protože nás čekají velmi silné svátky, budu jim věnovat speciální horoskop, který uveřejním 22. 12. 2017.

Přeji Vám, abyste v posledním týdnu adventu měli čas na sebe a své milované.

S láskou, Petra Nel

 


 

Horoskop na období 11. 12. – 17. 12. 2017

Nový pohled

Slunce v konjunkci s Merkurem, který je retrográdní, ukazuje, že se navracíte zpátky. Přehodnocují se, předělávají staré smlouvy, píší se dodatky, dořešují se staré záležitosti. Důležitá je komunikace, informace, písemnosti, obchodní smlouvy a dohody. Merkur je posel a nyní se vrátil s nějakou zprávou, která přináší doplnění poznatků a nových informací. Je potřeba otevřeně komunikovat a hledat oboustranné vítězství.

Retrogradita Merkura působí do 23. 12. a konjunkce do 16. 12. Cítíme v sobě potřebu přehodnotit své pravdy, stanoviska a postoje. Tato doba přeje k dokončování minulosti a uzavření kruhu. Můžete mít pocit, že se ve vašem životě něco uzavírá díky novému náhledu, pochopení a vidění. Příznivý aspekt Urana přináší nový pohled, který je spojen s pochopením a moudrostí, vidět širší souvislosti. Osvobození se, uzavření minulosti a jít dál. Slunce v trigonu s Uranem přináší nové možnosti a cesty. Jsme více otevření ke změnám, jsme přizpůsobivější a rychlejší. Možná máte pocit, že procházíte stejnou cestou, situací. Ale uvědoměním, že nyní to již prožíváte, řešíte jinak, je ta žádoucí změna a osvobození se od starého. Využijte harmonický aspekt Slunce a Urana pro nová řešení a postoje. Tím se naše já osvobozuje a proměňuje. Přicházejí pozitivní „náhody“, příležitosti a nabídky. Uran je planeta originality, jedinečnosti, zlepšování, změny, přicházejí nové vize, nové příležitosti, nové přísliby, nová budoucnost. Opusťte svoje představy a očekávání, jak věci mají být a buďte otevření k tomu, co přichází. Možností projevení je nekonečně mnoho. A až když jste otevření a vnitřně osvobozeni od svých představ, můžete vidět nekonečné množství možností. Osvoboďte svou mysl.

Slunce se přibližuje k Saturnu a vytvoří konjunkci, která bude již o víkendu zesilovat a naplní se v příštím týdnu. Budeme vedeni k tomu, abychom vše dali do řádu, dokončili svou práci. Bude to finiš do Vánočních svátků trochu s velkým „baťohem“. V tomto týdnu proto využijte příznivější nastavení a osvoboďte se od všeho nepodstatného. Nenechávejte nic na poslední chvíli, co půjde, dokončete.

Retrográdní Merkur se dostane do konjunkce s Venuší a naše mysl bude silně spjata s láskou, city, romantikou a krásou. Dobře se budou nakupovat dárky a plně se budou užívat vánoční večírky. Ve vztazích je důležitá jasná komunikace.

Venuše se dostává do harmonického aspektu s Uranem 14. -24. 12., což přeje k oživení lásky, romantiky, snadného seznamování a zamilování na první pohled. Potom Venuše přejde do konjunkce se Saturnem, což již dostane vážnější formu – popíši v dalších týdnech.

Mars ve Štíru v sextilu s Černou lunou v Kozorohu do 18. 12. nám dodává sílu vůle naplnit svou zodpovědnost a udělat potřebné kroky a změny. Mužský princip je podpořen v síle, projevení vůle, rozhodnutí, aktivity a zacílení. Životní síla je spojena se silou vědomí, objevuje se příliv energie, oživení, odhodlání, zintenzivnění tvoření a sexuality.

Pluto v Kozorohu v harmonii s Jupiterem ve Štíru 10. 12. – 9. 3. značí smrt staré formy a vzkříšení nové formy. Něco starého hluboko ve vás zemře, aby se mohlo zrodit nové. Byla snesena nová forma, nový prožitek, který se rozlévá do kolektivního vědomí, abychom ho mohli začít žít. Síla Ducha se projevuje. Každý z vás má Duši a Ducha (vaše vyšší Já, vyšší vědomí). Duch je spojen s Božským vědomím. Nyní přichází doba, abyste si prožili sílu svého Ducha.

Pokud vás zahalí velká TOUHA něco vlastnit, mít, naplnit a bude vás to ovládat, buďte opatrní! Touha, která vás ovládá, je nejsilnější karmický pocit. Je to známka pokušení, můžete se tak dostat do moci EGA! To, co k Vám patří z Boží vůle, k vám přijde „samo“ (svobodnou cestou) a zůstane u vás. Bez potřeby ovládat, kontrolovat či si to nějak vynucovat nebo smlouvat.

Harmonické působení Jupitera na karmické uzly, ukazuje na podporu štěstěny, příležitostí, aby byl podpořen náš vývoj a potřebný pokrok v událostech. Nalezení a vyřešení.

Dne 17. 12. nastává třetí adventní neděle, Luna je ve Střelci v konjunkci s Venuší a Merkurem. Užijte si krásnou láskyplnou neděli se svými milovanými.

Přeji láskyplný týden, Petra Nel.

 

 

Velice si vážím a děkuji podporovatelům článků. Děkuji.
Pokud se vám horoskopy Petry Nel líbí a chcete podpořit jejich tvorbu a tvorbu dalších článků, můžete zaslat dobrovolný finanční příspěvek na číslo účtu 8274212621/5500, variabilní symbol: 123456789.

Pro zahraniční podporovatele: č. účtu: 8274212621/5500, IBAN: CZ 1755 0000 0000 8274212621, Raiffeisen bank, a. s., SWIFT: RZBCCZPP, příjemce: Petra Nel Smolová.

Děkuji. Petra Nel a realizační tým.

Upozornění: Text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem. autor článku: Petra Nel Smolová – www.astrologiepetranel.cz

 

pyramidy-bosna-visoko.jpg 

 

AKCE PERSONÁLNÍ BIODYNAMIKY

ZAJÍMAVÉ TEXTY 

FOTOGALERIE

ZELENÉ ZDRAVÍ

 

Personální biodynamika ...

 

 

... průvodce Vaší transformací