Jdi na obsah Jdi na menu

Horoskop od 7.10.2013 do 13.10.2013

7. 10. 2013

Tam, kde existuje problém, zákonitě existuje i řešení.

 

Freedom


Slunce 8. 10. opustí velkou kvadraturu – viz. horoskop minulý týden – a vytvoří neharmonický aspekt s Jupiterem. Ve srovnání s předešlými týdny je tento aspekt jen „slabý čajíček“, který můžete s lehkostí zvládnout. Slunce v kvadratuře symbolizuje zaktivování otázky: ,,Jaký to má smysl?“
Jupiter v neharmonickém aspektu symbolizuje nespokojenost, nenaplněnost, poztrácení smyslu a hloubky, sklon přehánět a chtít více než je v dané chvíli možné. Zároveň to nepřeje jednání s úřady, právníky, soudy, uzavírání nových obchodních smluv. Objevuje se pocit nespravedlnosti a tím otázka: ,,A proč zrovna já?“. Nejvíce se to dotkne znamení Vah, Kozoroha, Raka a Berana.

Při tomto aspektu se snadno překračují hranice, finanční možnosti, soudnost, střídmost. Více než kdy jindy se hlídá, jen aby to bylo výhodné, své zájmy se staví nad pravdu, rovnováhu a hlubší smysl.

Ve skutečnosti vždy a vše děláme, jen když to má pro nás nějaký smysl, i když není vědomý. Dokonce negativní zvyklosti – kouření, alkoholismus,workoholismus… – a povahové rysy hádavost, prolhanost, nesoudnost, nenasytnost, sobectví, nadraženost, samotářství, závislost… protože jsou někde v nevědomí postaveny na základě, že mají pro vás smysl a přinášejí vám něco pozitivního. Dokud neodhalíte, jaký to má pro vás smysl, nemůžete se této zvyklosti zbavit, protože ona pro vás pracuje, je pro vás výhodná. Až to pro vás ztratí smysl, nemáte důvod to dál dělat.

Na druhé straně, pokud něco děláte s nechutí, jen proto, že se to musí, tak ta daná věc nemá pro vás smysl, a proto vás to obtěžuje, zatěžuje a vyčerpává. Proto máte v nevědomí pocit, že děláte něco, z čeho nic nemáte. Ve skutečnosti je pro vás, ta daná věc, nedůležitá!

Když ztratíte nějaký smysl, něco, co dříve pro vás smysl mělo, znamená to, že uvnitř vás se něco zásadně změnilo, máte nový postoj poznání, který bortí staré přesvědčení, které přinášelo smysl. Chvilku budete v pocitu prázdnoty, než si nové přesvědčení vytvoří nový smysl nebo najde úplně nový směr, který budete pociťovat, že má smysl.

Konjunkce Merkura a Saturna ve Štíru se nespokojí s povrchností a povede vás do hloubky a ke kořenu. Budete hloubaví, soustředění, systematičtí a více zaměřeni na sebe a samotu. Tato konjunkce může, ale nemusí, vést k trudomyslnosti. Konstruktivnost, praktičnost, hloubka a schopnost odhalování tajemství je potenciál konjunkce Merkura a Saturna. Ve spojení s kvadraturou Slunce a Jupitera zaručuje udělání změn, které jsou hluboké, zásadní a trvalé. ,,Nedám pokoj, dokud na to nepřijdu a nezměním to.“ Touží se po pravdivosti, hloubce, intenzitě, naplnění – líbivé a snadné náhražky přestanou lákat.

Merkur se dostává do harmonického aspektu z Černou Lunou a je potřeba mluvit o svých pocitech, citech a prožívání. Harmonický aspekt podporuje zásadní a důležitou komunikaci. Vyjasní se některá nedorozumění. Pokud máte pocit, že něco nebylo vyřčeno, mělo by se říci, protože je to možná ta zásadní informace, ktrerá může celou situaci změnit, pak to řekněte. Často se stává, že si lidé právě to nejzásadnější neřeknou a tím vytvoří spoustu nedorozumění.

Do mysli se dostanou důležitá pochopení a uvědomění, která mají hluboký smysl, mají vás vést k vývoji. Myšlenka se ale bez fyzického konání prostě nezhmotní. Když vás něco napadne, pochopíte, pak je potřeba jít a začít konat, aby skrze vás mohla být zhmotněna. Nikdo to neudělá za vás.

Přeji vám naplněný týden.

Petra Nel

 

www.astrologiepetranel.cz


--------------------------------------------------------------------------------

UPOZORNĚNÍ:
Tento text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně zdroje a aktivního odkazu. Zdroj: www.astrologiepetranel.cz. Autor článku: Petra Nel Smolová.

 

 

Náhledy fotografií ze složky S kým se setkáte?

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář