Jdi na obsah Jdi na menu

Horoskop na období od 22.7.2013 do 28.7.2013

22. 7. 2013

Horoskop

Horoskop na období od 22.7.2013 do 28.7.2013

 

Výstupy a sestupy – žák prochází pokušením, aby bylo vyzkoušeno jeho přesvědčení.

 

 

Bulharsko

Zásadní trojkonjunkce Černé Luny, Marse a Jupitera v Raku – objevují se zásadní rodinné události, které postihují celý rodinný systém. Jeden člen prožívá těžké (zásadní) období, a jak je rodina provázána, přináší to učební lekci všem z rodiny.

Tato konjunkce se dostává do opozice s Plutem a přichází manipulace a skryté machinace, aby bylo ospravedlněno „zlo“. To se nyní projevuje ve společnosti – politické události, kdy je najednou vše ospravedlněno a zázračným proutkem změněno. Věřte tomu, že právě symbolika Pluta v neharmonickém aspektu symbolizuje mocenské principy, které manipulují a hájí egoistické záměry lidí. Ostré lokty se dostávají do popředí za cenu pošlapání všeho a to bezostyšně veřejně, před zraky celého národa. Skrytá moc, která tady vládne, ukazuje, jakou má moc. Pluto symbolizuje i temnotu a ve spojení s Černou Lunou jde o karmické „záplatky“ moci, manipulace a ovládání i za pomoci velmi špinavých praktik. Pluto v opozici s Marsem posiluje vůli ega dosáhnout svého jakkoliv – i za cenu smrti někoho, jen aby výsledek byl výhodný pro daný zájem. Nic tady není svatého. Účel světí prostředky. Tím se probouzí marnost, protože se tady ukazuje moc, kterou nic nepřemůže. Naděje, která byla dána, byla sebrána. Stejně tak, jak vidíte to, co se děje venku, si představte, že to samé se u vás děje v nitru. Objevuje se vnitřní boj s temnotou, touha ega po moci. Získat to, co chci vás může dohnat až do krajních mezí. Buď že vámi bude „vládnout chtění ega“ nebo se dostanete do marnosti a destrukce. Přemůže vás beznaděj. Tato pozice, která nastává, se může pojmenovat „procházení podsvětím“ a buď se k němu přidáte nebo se vám z toho udělá tak špatně, že spadnete do marnosti.

Čemu nás to učí? Jaký to má vlastně smysl? Co to vlastně znamená?

Existuje ještě třetí cesta. Když procházíte podsvětím svých emocí a lidských vášní, bolesti a zranění, zůstaňte si vědomi „Jsem světlo, boží jiskra“. Procházíte a zůstáváte ve spojení se svou podstatou – božského semínka v sobě. Světlo prochází podsvětím a zůstává světlem. Když si toto uvědomí i přesto, co vidí a prožívá (dočasně), zůstane si být vědom, kým je. Nemůže se změnit z vnějšího impulsu, pokud on sám to nedovolí. Světlo se může zastavit a prožít pocit bolesti. Jen tak pozná, co je to bolest a může soucítit s druhým, když ten druhý prožívá bolest. V té chvíli ho můžete podpořit svým světlem, když se jeho světlo utlumilo prožitkem. Když znáte svou bolest, své podsvětí, mocenské struktury, tím snadněji projdete. K čemu je vám, že vše znáte a rozumíte venkovnímu světu, když neznáte sebe a nevíte, jak se sebou zacházet, když se ztratíte ve svém podsvětí?

Stačí být, udržovat se v pocitu JSEM. V životě se to stále opakuje a nikdy neskončí – výstupy a sestupy mezi božskou a lidskou přirozeností. A věřte, že sestupy jsou náročnější než výstupy. Když vystupujete nahoru, dostáváte se k jemnější energii, k božské přirozenosti. Stane se, že vám dojdou síly a máte pocit, že již dál nemůžete, ale pomyslný cíl – vrchol – „osvícení“(sen) vám dodá sílu ducha, která vám pomůže vrcholu dosáhnout. A když jste na svém vrcholu a dostatečně se „naplníte“, máte se dostat na jiný vrchol, ale to znamená nejdříve sestoupit do hrubo-hmotnějších energií a někdy i do podsvětí a vy to víte. Sestup je náročnější, protože je těžší udržet si v sobě světlo, božské naplnění – uvědomění, když sestupujete dolů – do těžkostí. To je další krok k tomu, abychom mohli dosáhnout dalšího „božského výstupu“ k probuzení se.

Uran v kvadratuře na trojkonjunkci symbolizuje nečekané změny, úrazy, zbrklá rozhodnutí, řezné rány, útěky. Je snadnější utéci, než se postavit k výzvě čelem a konečně dospět. Opatrně na dětinské chování.

22.7.v 17:30 hodin Slunce vstupuje do znamení Lva, proto se zesiluje vliv ega. Slunce se dostává do kvadratury se Saturnem: zpomalení, potřeba rozvážnosti, pokory a skromnosti. Přehnané požadavky mohou vézt k tomu, že nebudete mít nic. Saturn přináší překážky a komplikace a tím přináší lekce ke zrání a uvědomění si jak, člověk má zvládnuté své ego.

Nastává úplněk již se Sluncem ve Lvu a Luny ve Vodnáři – cesta propojit rozum se srdcem. Jen tak můžete překonat – rozpustit své strachy.

O víkendu se již Slunce bude dostávat do harmonického aspektu s Uranem a objeví se nové možnosti a řešení. Je potřeba udělat změnu a k tomu dostanete dostatek příležitostí. Záleží na vás, jestli je využijete. Dostáváme jen nabídky či pokušení a záleží na nás, jak na ně zareagujeme.

Žák prochází pokušením, aby bylo vyzkoušeno jeho přesvědčení.

Přeji vám dostatek důvěry ve své světlo a ve světlo druhých.

Nel

 

www.astrologiepetranel.cz


UPOZORNĚNÍ:
Tento text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně zdroje a aktivního odkazu. Zdroj: www.astrologiepetranel.cz. Autor článku: Petra Nel Smolová.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář