Jdi na obsah Jdi na menu

Horoskop na období 9. 1. - 15. 1. 2017 a předchozí týden

9. 1. 2017

 

Horoskop na období 9. 1. - 15. 1. 2017

 

zasnezene---pokora.jpg

 

Pokora

Čeká nás náročný týden plný změn a výzev. Slunce pomalu opouští konjunkci s Plutem a zesiluje kvadratura s Uranem 6. - 15. 1. , která přináší nečekané změny zvenku. Budete postaveni před rozhodnutí a budete ho muset přijmout. Rozhodí vám to vaše plány, a proto především v první polovině týdne počítejte s tím, že vše bude jinak. Objeví se hodně napětí, nervozity, a především buďte velmi opatrní na cestách, protože tento aspekt předznamenává nehody a úrazy. Vnitřní třes, který můžete cítit i na těle, je způsoben silnou energií, která sem přichází, aby bylo aktivováno dostatečné množství podnětů, které pomohou překročit omezující programy vaší mysli a ega. Kdo není spojen s hlubší podstatou svého bytí, je ovládán a řízen nevědomými mechanismy. Je jako loutka. Zde zasáhne vyšší síla, nejprve impulsem z venku, který způsobí vnitřní otřes. Ten umožní dostat se k osvobození a novému pochopení. Vnější impuls vám může pomoci k vyléčení vnitřního zranění. Pokud se vás něco vnitřně dotkne, je to známka toho, že uvnitř sebe stále ještě máte nějaké vnitřní zranění. Vně vnímáme subjektivně, nevidíme sami sebe objektivně. Potřebujeme impuls zvenku, zrcadlo, zpětnou vazbu, abychom si svoje vnitřní zranění zvědomili a následně vyléčili. Potřebujeme propojit vnitřní s vnějším, subjektivní s objektivním, aby došlo k celistvosti.

Můžete si to představit, jako když jste v řece a topíte se. Nevidíte objektivně prostor kolem sebe. Pokud někdo stojí na břehu, má přehled a může vám pomoci, poradit, čeho se chytnout nebo vám hodit pomocné lano. Otázkou je, jestli si necháme poradit, jestli druhým důvěřujeme a vážíme si jejich pomoci. Podívejte se, jak se někdy liší to, co říkáme a realita: to, co si myslíme o sobě, o svém životě a o nějaké situaci a jaká je realita, co a jak žijeme. Navzájem jsme si učiteli a žáky.

Kvadratura mezi Sluncem a Jupiterem symbolizuje nepříznivé období pro jednání s úřady, právníky a soudy. Objevuje se nespokojenost, rozmrzelost a pocit nedostatku. Neznáme meze a zveličujeme. Chceme něco jiného, chceme něco víc, než nám do života přichází. Na tom, co máme, hledáme nedostatky, abychom si obhájili svou nespokojenost. Vesmír nikdy neplýtvá svou energií. To, co máte ve svém životě, je to nejlepší v této chvíli, co je pro vás připravené. Dokud to nepřijmete a neuznáte, nedostanete nic jiného. Naopak, bude vám ubráno. Pochopením je prožít si vděčnost za to, co člověk má v této chvíli. Až si prožijete vděčnost za to, co máte, může vám být přidáno. Hodně věcí bereme jako samozřejmost a chceme víc a víc a víc. Objeví se sklon k přejídání, většímu utrácení, protože chceme naplnit nějakou svou vnitřní prázdnotu. Může se objevit pocit, že věci nemají smysl. Pochybnosti o všem. Procítění vděčnosti ke své přítomnosti je cesta ven z nespokojenosti. Opatrně na své požadavky, snadno překročíte únosnou hranici druhých.

Slunce vytváří harmonický aspekt s Chironem v Rybách a nastává léčení naší cesty. Chiron v Rybách symbolizuje na jedné straně bolest, že člověk jde špatnou cestou, ztratil se, zabloudil, točí se v kruhu nebo ze strachu raději spadl do pasivity. Raději nebude dělat nic, aby neudělal chybu. Je to pouze ze strachu. Tyto bolesti mohou být v tomto týdnu, a především v první polovině týdne osvětleny Sluncem - vědomím. Na druhé straně, když se vyléčí strach, může být prožito hluboké propojení s Kristovým vědomím – „Já jsem cesta.“ Mystický prožitek odevzdání se a rozpuštění cíle - výsledku, uvědomění si iluzí. Nastoupení cesty. Mars, který symbolizuje vůli, ego, konání a mužskou energii, se pomalu dostává do konjunkce s Chironem (12. 1. - 19. 1.), která bude postupně zesilovat a naplní se až příští týden. Přesto mám pocit, že již v tomto týdnu můžeme pociťovat zvláštní energii, která bude léčit naši vůli a ego. Muži jsou přirozeně více spojeni s mužskou energií, proto mohou pociťovat silněji toto léčení a mystickou energii, která je jejich podstatou, určuje jejich cestu, směřování a naplňování ve vnějším světe. Přiznáním si svých zranění a citů je mužská energie léčena. Tím muž léčí sám sebe a dostává se do své celistvosti. U žen bude léčen vnitřní muž a přístup k mužům. I když to tak na první pohled nevypadá, je celkové nastavení hvězd velkou podporou pro naplnění své cesty.

Venuše v konjunkci s Neptunem je od 9. - 16. 1. Toto je spojeno s láskou, city, hodnotami a ženskou energií. Milost, laskavost, odpuštění, bezpodmínečná láska k nám z hůry silně proudí. Ženy jsou léčeny skrze své city, emoce a ponoření se do své citlivosti. Objeví se romantické lásky, souznění a harmonie. Velmi dobré podmínky pro umění, múzy a terapie. Energie Božské Matky a Kristova vědomí jsou v plné síle. Nebo spíše my jsme schopni je vnímat, protože ony jsou stále tady. Bytí jako takové se nikdy neuzavírá, kdo se uzavírá je mysl.

Obě konjunkce Venuše s Neptunem a Mars s Chironem jsou v Rybách. Jsou to energie celkově náročné, protože pracují s těmi nejhlubšími zápisy nevědomí. Energie jsou neuchopitelné, nepochopitelné, a proto je dobré být otevřený a přijímat, nechat je skrze sebe projít a odevzdat vyšší vůli.

Úplněk nastává 12. 1. a vytváří Velký kříž (Slunce v Kozorohu, Luna v Raku v kvadratuře na Jupitera ve Vahách a Urana v Beranu). Dostaneme se do situace, kterou nemůžeme obejít, je před nás postavena. Můžeme se cítit jako v pasti. Je potřeba se dostat do středu kříže, dostat se za kříž. Kříž symbolizuje utrpení, ale také harmonii, pokud se dostaneme do středu kříže. Je to propojení horizontální a vertikální osy a průsečík je Absolutní klid. Když se dostaneme do středu, situaci přijmete s klidem, s pokorou a hlubokým poznáním.

Úplněk vynáší a zviditelní téma novoluní z 29. 12., které bylo na sabiánském symbolu: „V prosluněném domě švitoří ochočení ptáčci.“ Symbol vypovídá o přijmutí své role, svého místa, pro které jsme se zrodili. Díky plnému sebe přijetí, můžeme prožívat potěšení z bytí, ze svého naplnění sama sebe. Přijmi svůj kříž, osud a dostaneš se tím za kříž. Úplněk bude velmi emotivní, neklidný, impulsivní. Napětí. Lze to připodobnit jako porodním bolestem, stahům dělohy, aby bylo vypuzeno dítě do světa.

A co na to mysl? Mysl je odpojena. Tento proces, který probíhá nemá „logiku“ a neplatí pro něj formy… Každý se jednou na své cestě dostane do fáze, že „musí“ opustit vše poznané a naučené. Pustit se do neznáma nekonečné rozmanitosti Bytí, až tam zažijete skutečnou svobodu Absolutna.

Představte si, že byste opustili vše co znáte, své zkušenosti a byli čistí jako čerstvě napadlý sníh.

Přeji hodně důvěry. S láskou Petra Nel




 

Horoskop na období 3. 1. – 8. 1. 2017

 

kvetiny-petra-nel-moralka-a-sebekontrola.jpg



Morálka a sebekontrola

Slunce v Kozorohu se dostává do konjunkce s Plutem v období 3. – 11. 1., kdy jsme vedeni projít ukončením starého omezení, strachu, co se smí a co se nesmí a morálky. Někde sami sobě bráníme mít a žít v naplnění a v celistvosti sami se sebou. Jaká je to složka v nás, která nastavuje morálku, pravidla a omezení? V hluboko v našem nitru sídlí v archetypu Soudce, kterého jsme získali během výchovy v dětství.

Objeví se touha mít vše pod kontrolou nebo ztráta své síly a dostání se do bezmocnosti. Když se vzdáme své síly, máme pocit, že jsme vláčeni osudem, když chceme ovládat, bojujeme s osudem. V této době je ideální doba k nalezení své síly, která je ve smíru se svým osudem. Pokud jsem v souladu sám se sebou a tím pádem se dostávám i do souladu s vlastním osudem, své vlastní cesty. Přichází příliv energie, síly a pevnosti. Jsem ve své síle. Být Mistrem sám sebe a zároveň být spojen s Mistrem nejvyšším. Vždy je nad námi vyšší vědomí, které ví více než my samotní. I když v každé chvíli jsme vlastně maximálně vědomí a jsme vedeni k tomu, co ještě nemáme odhalené. Jsou to naše vnitřní tušení, že existuje něco víc. To je ta naše cesta domů, do souladu sjednocením se silou Nejvyšší.

V nízkých energiích se objeví mocenský princip, manipulace, ovládání, kontrola, kdy člověka může chytit „temnota“, negativní vlastnosti, do své moci a je těžké z nich vystoupit. Objeví se bezmoc, smutky, deprese, zpochybňování a sebedestrukce. Vzhledem k tomu, že procházíme posledním měsícem Černé luny ve Štíru (do 11. 2.), jsou z nás tahány ty nejhlubší úrovně, ke kterým jsme ještě neměli přístup. Můžeme mít proto pocit, že jsme se propadli hlouběji. Zákonitostí poznání je, že pokud máte svůj obzor více otevřený k vědomí a ke Světlu, máte stejně otevřeno i do nevědomí a k negativním zápisům. Jediné, co je potřeba, je umět zacházet s těmito obousměrnými průzory. A k tomu je potřeba čas a především praktikování. Neotevře se vám nic velkého ve vědomí, pokud nezvládnete otevření i druhého průzoru do nevědomí. Vše je proto pomalu dávkováno a my máme pocit, že je to stále dokola. Objevení své bezmoci či kontroly, boje s osudem či nechání se smýkat s osudem, může být dobrým odrazem k uvědomění si, kde nejsem v kontaktu se svou silou Já a tím propojen se silou Ducha.

Pokud jste ve své síle, bude to velmi silný a osudový čas, plný zásadních rozhodnutí a nasměrování. Schopnost uskutečnit mnohé, protože čistý průzor u člověka dovoluje velké podpory energie Ducha. Když tato energie prochází skrze vědomí člověka, zhmotňuje se jen tím, že procítíte, pomyslíte a vyslovíte. Vše k vám přijde, co bude potřeba, aby se mohlo uskutečnit a vy budete ten, kdo to bude organizovat, kam, co, se má položit.

Od 6. 1. se do konjunkce přidá dynamické působení Urana a začne zesilovat v dalším týdnu. Uran přinese otřesy, změny, nečekanosti, napětí a nervozitu. Napětí se bude vybíjet přes hádky, nespavost, podrážděnost, nehody, zranění a technické závady. Tlak rozbořit uměle vytvořené to, co je drženo mocí či vyhozením z pozice chudinky (vláčení osudem). Má se rozbořit morálka a sebekontrola, která je z pozici strachu. Postavením se na vlastní nohy, být pravdivý a přirozený. Tomu, kdo již stojí ve své síle, budou přicházet nové podněty. Jeho schopnost být tady a teď, mu zaručuje projít dobu s důvěrou a hlubokým pochopením. Schopnost přizpůsobivosti a osvobození se od pravidel a morálky. Člověk, když je spojen se svým pravým Já, které je propojené s Duchem, nepotřebuje žádná pravidla ani morálku. Je zodpovědný v každém okamžiku, protože zná zákonitosti Vesmíru.

Retrográdní Merkur 4. 1. přešel zpátky do znamení Střelce a zůstane ve zpětné pozici do 7. 1., kdy si potřebujeme přehodnotit naše pravdy, poznání a svobodu.

Venuše 3. 1.přestoupila do znamení Ryb. City a láska dostanou větší hloubku, ale především se budou prožívat. Budeme vedeni k romantice, snění, k intimitě, laskavosti a něžnosti. Toužíme po splynutí, pohodě a ideálu. O víkendu se Venuše dostává do konjunkce s Mínusovým uzlem (6. – 10. 1.) a může se objevit stará láska. Energie lásky se nikdy neztrácí a stává se, že se člověk musí vrátit do minulosti, aby „vrátil“ lásku, kterou dostal, ale neopětoval. Záleží, v jaké pozici jste, jestli dlužíte lásku nebo je vám láska dlužena. Neznamená to, že z tohoto navrácení, vznikne nová láska. Jen musí být vytvořena rovnováha a pokud jste dali, dostanete zpátky nebo ji navrátíte. Popřípadě si můžete uvědomit, že jste ztratili lásku někoho blízkého, komu jste neotevřeli své srdce a tím o něho přišli. Protože otevřená a milující srdce se přitahují jako magnet, stačí zůstat otevřený, nelpět na svém „objektu“, a láska k vám přijde. Jen možná ta láska na vás čeká někde jinde.

Zároveň si můžeme uvědomit, jak žijeme lásku, radost, tvořivost, erotiku a potěšení. Jak umíme si pustit do života radostné spontánní pocity.

V první odstavci máme objevený strach a omezení a v předposledním máme lásku. Procházíme věčným „bojem mezi láskou a strachem.“

Přeji vám odvážné srdce. S láskou Petra Nel

 


 

Upozornění:
Text na této stránce (tzn. horoskop včetně toto upozornění a zdroje) je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem.
autor článku: Petra Nel Smolová – www.astrologiepetranel.cz
 

 

AKCE PERSONÁLNÍ BIODYNAMIKY

ZAJÍMAVÉ TEXTY

ZELENÉ ZDRAVÍ

FOTOGALERIE

 

Personální biodynamika ... 

 

... průvodce Vaší transformací 

 

 

img_20161231_152930.jpg

 

 

Náhledy fotografií ze složky Cesty po energeticky zajímavých místech