Jdi na obsah Jdi na menu

Horoskop na období 9. – 15. 6. 2014

9. 6. 2014

Horoskop na období 9. – 15. 6. 2014

 

TVOŘÍME NOVÝ SVĚT

 

 

img_0379-grand-canaria.jpg


Přichází poslední dekan (10 stupňů = 10 dní) znamení Blíženců. Poslední dekan symbolizuje plné pochopení energie znamení a možné využití a následné odpoutání se. Možnost dostat se nad znamení. Tento dekan je pod vládou Saturna, což vede k hluboké moudrosti, schopnosti používat slovo, vědění a předávat ho druhým. Být Mistrem slova a učení. Povrchnost a roztěkanost Blíženců se zde mění v hluboké poznání a schopnost druhé učit v souvislostech.

Procházíme prohloubením a výzvami, kde máme projevit svou moudrost a schopnost komunikovat a sdílet v této hloubce a přesto zůstat v lehkosti energie Blíženců.

13.6. nastává úplněk krátce po půlnoci, tím pádem již celý den 12.6. budete pociťovat téma úplňku. Otevírá se vyšší úroveň mysli, která vede ke svobodnějším aspektům mysli. Naše mysl prochází procesem PŘECHODU mezi nízkou a vyšší myslí. Mysl se napojí na „vyšší místa“ vědomí, kde je možno nabýt tvůrčí moc Ducha. Živen tímto Duchem může člověk postupně rozvinout integrovanou osobnost. Její základ se skládá ze tří složek odrážejíci Božskou trojici, v Indii vyjádřenou Sat – Čit – Ánandá.

Pokud se setkáte v sobě s novým a nepoznaným, neodmítejte to, zůstaňte otevření a požádejte, ať to s vámi pracuje ku prospěchu vlastního vývoje a ku prospěchu celku. Právě držení se jen toho, co známe, je problémem vývoje, bojíme se změny, výzev a nepoznaného.

Tento strach drží člověka ve stagnaci a velkém omezení. Nyní nastává doba stát se „emigrantem v nové zemi“, který šel za lepším, pravdivějším a svobodnějším životem. Vstoupil otevřený do země nepoznané s pocitem plné víry a nadějí.

Než nastane letní slunovrat 21. 6. ve 12:58, máte možnost překročit svou mysl, která má omezení v programech „musím a nesmím“.

Jupiter v Raku, v kvadratuře s Dračí hlavou ve Vahách a ocasem v Beranu (do 8. 7.) zviditelňuje osu růstu. Skrze své city, rodinu (Dračí ocas v Beranu) přijmout sebe, své místo v rodině, v životě, jsem takový, jaký jsem, zodpovědnost za svůj život a samostatnost. Opustit subjektivitu, samotu, boj, soupeření, strach rozhodnout se a vydat se směrem Dračí hlavy ve Vahách, jít cestou nalezení důvěry v druhé, ve společenství, v sounáležitost, spolupráci a partnerství. Když jsem sám sebou, mohu navázat rovnocennou spolupráci, partnerství, bez potřeby závislosti či zavděčit se. Nejdříve potřebuji být sám sebou (Beran), abych mohl obohatit druhé (Váhy).

Milí poutníci životem,

setkáváme se na svých poutích, abychom si sdělili svá poznání, opustili boj a soupeření. Shromažďujeme se na jednom prostranství vědomí, abychom se mohli vydat společně jednou cestou, protože společné putování je radostnější a bohatší. Setkáváme se, abychom si uvědomili, že jsme jedním, celistvostí. Ve společném putování, kde si navzájem pomáháme a podporujeme se, přestává fungovat starý vzorec souzení (odsuzování) a hodnocení druhého, tím

TVOŘÍME NOVÝ SVĚT.

Krásný týden.

Petra Nel Smolová

 

 

UPOZORNĚNÍ:
Tento text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně zdroje a aktivního odkazu. Zdroj: www.astrologiepetranel.cz. Autor článku: Petra Nel Smolová.


 

 

Minulý  týden :

 


Horoskop na období 2.6 – 8.6.2014


BÝT SÁM SEBOU

Slunce v sextilu s Uranem symbolizuje novou cestu, nové vidění, nové možnosti. Potřeby větší svobody a volnosti. Doba přeje změnám a vývoji. Uran symbolizuje „blázna“, který je pravdivý, upřímný, sám sebou, bez potřeb her ega. Uran požaduje vývoj, on nikdy nestojí na místě, stále jde kupředu a hledá, nalézá a přináší nové vědomí, vize, možnosti. Vzhledem k tomu, že Uran stojí ve znamení Berana, což je „Já“, vede jeho vliv k sebeuvědomění. Slunce harmonicky ozařuje Urana, tím se aktivuje téma projevení se skrze slovo, sdílení, projevení pravdy, přirozenost, která bývá bez jakýkoliv příkras.

Přichází nové cesty, uvolňuje cesta vpřed, k posunutí se dopředu. To, co dlouho stagnovalo, se dostane k vývoji díky jasnému a konkrétnímu rozhodnutí. Vše se zrychluje, a tím se to projeví v lehkosti a rychlosti. Najednou pocítíte, uvidíte, že jsou věci jinak a možná ani nebudete vědět, jak se to vlastně stalo.

Aktivuje se uvnitř nás naše podstata, pravda a přirozenost k projevení svého pravého Já. Tím padnou ochrané masky, které si lidé nasazují.

V druhé polovině týdne se zviditelní Achillova pata každého z nás. Pochopením tohoto bolestivého, zranitelného místa můžete získat důležité poznání o sobě, které povede k posunu v sebepoznání, k duchovnímu prozření ve svém vývoji na své cestě.

Stále můžeme využívat příliv energie od Marse.

Působení Marse s Černou Lunou je až do 11.6.

- viz horoskop minulý týden.

Velký vodní trigon Jupiter, Saturn, Chiron působí do 10.6.

- viz horoskop minulý týden.

Venuše v Býku v harmonickém aspektu na Neptuna a Pluta symbolizuje prohloubení citů. Pluto dodává vášeň, intenzitu až osudovost. Venuše symbolizuje též hodnoty, harmonii a krásu. I v těchto oblastech dojde k prohloubení. Opěrný bod je hloubka stabilních citů, pevné hodnoty. V této době se potřebujeme o své pevné hodnoty opřít, pak snadněji si určíme, jaké nové možnosti využijeme.

Pokud známe své priority a hodnoty, jakákoliv rozmanitost, chaos či zmatek nás ponechá v klidu.

Přeji vám slunečný týden.

Petra Nel Smolová

 

UPOZORNĚNÍ:
Tento text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně zdroje a aktivního odkazu. Zdroj: www.astrologiepetranel.cz. Autor článku: Petra Nel Smolová.

 


 

 

Zveme Vás v červnu na :

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Grand Canaria 2010 - 2011