Jdi na obsah Jdi na menu

Horoskop na období 7. 4. – 12. 4. 2014

8. 4. 2014

 Horoskop na období 7. 4. – 12. 4. 2014

Duchovní růst

160820122157.jpg

Slunce se odpoutává od Urana a vytváří opozici s Marsem (do 14.4.). Chaos se bude zmírňovat, ale nastoupí napětí, neklid, impulzivnost a „špatně“ nasazená energie. Plýtvání, únik energie.
Podrážděnost a agresivita, které vystoupí do popředí, přinesou jednostranné a prudké reakce, které mají svůj původ v pudovém. Zviditelní se egoistické a pudové složky. Tento aspekt značí konflikty, hádky, nedorozumění a boje. Zviditelňuje se více sexualita, která je vedena spíše pudem než láskou, se sklonem zažít dobrodružství nebo na druhé straně žárlivost.

Opozice Marse na Slunce ukazuje na velmi aktivní dobu, která je pod tlakem. Nahrne se na vás tolik aktivit, povinností, že nebudete vědět, co dřív. A když se to dostane až za hranici vašich možnosti, začnete se bránit útokem. Tento aspekt značí až možnost vyčerpání životní síly, a tím pádem sklon k horečnatému onemocnění, zánětům a úrazům. Agresivita bude rozbrnkaná kolem nás, bude potřeba prosadit své ego. V této době se ukáže, na kolik máte srovnanou agresivitu, vztek, nenávist, zlobu, pudy. Pokud někde v sobě z těchto témat máte potlačeno, určitě to vyjde na povrch.

K tomu se od 9. 4. do 18. 4. přidá Merkur konjunkce Uran. Uran – změna, chaos, rozšířené vědomí a Merkur – mysl. Ve spojení těchto dvou planet přichází změna stavu vědomí. Přichází bleskové nápady a jejich naplnění. Otevírá se intuice, síla a nové poznání. Spontánnost přeje k pravdivosti a k osvobození se od naučených forem a zvyklostí. Tím, že tato konjunkce je v Beranu, prochází to skrze Já, rozhodnutí, prosazení. Snadné, rychlé a přímé rozhodování, rychlost. Opatrně na zbrklost. Tento aspekt též symbolizuje „blázna“, který dělá nepochopitelné a především nelogické věci. Pokud vám budou chodit vize a nápady, pište si je. Objeví se hodně inovativních možností, objevů a pravd. Pravda vyjde najevo.

Tím, že tato konjunkce je v kvadratuře na Jupiter (zveličování), tak si někdy opravdu můžeme připadat, že svět je velký blázinec. Sobecké prosazování své nezávislosti a strachu se závazat může nabrat gigantických rozměrů.

Tento aspekt značí růst vědomí lidí, ať chtějí či nechtějí, prostě se to stane. Ten, kdo dokáže být bdělý, projde dobu s větším pochopením. Ten, kdo se tomu brání, tam učiněno – vykonáno a v jeho životě se vytvoří zmatek a rozboření starých struktur.

To, co nás ochraňuje a podporuje, je konjunkce Venuše s Neptunem v Rybách. Bezpodmínečná láska a milost. Odevzdání se s důvěrou v život, božskou prozřetelnost a bezpodmínečné přijetí situací.

Jsme učeni být v „tady a teď“ a v naprostém opuštění jakýchkoliv přání, představ a plánování.

Přijímat život tak, jak přichází. Bez hodnocení a s plnou důvěrou, že je to v pořádku, i když tomu nerozumím.

Přichází sem hodně energie lásky Božské Matky.

Zároveň se můžeme dotknout v sobě bezpodmínečné lásky, hloubky milosti a projevit ji druhým.

12. 4. – 4. 5. 2014 začíná působit Kosmický kříž – vysvětlení viz. samostatný článek v sekci Články.

Pěkný týden. Nel

UPOZORNĚNÍ:
Tento text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně zdroje a aktivního odkazu. Zdroj: www.astrologiepetranel.cz. Autor článku: Petra Nel Smolová.


Kosmický kříž

Tato konfigurace působí v období 12. 4. – 4. 5. 2014. Vrchol Kosmického kříže je 23. 4. 2014

v 18. 10h.
Kosmický kříž – kardinální Velká kvadratura se vyznačuje obrovskou energií, potřebou mít vše pod kontrolou a je snadné spadnout pod silnou vládu ega.

 

Význam kardinálních znamení: symbolizují sebevědomí, autoritu vůči druhým, rozhodnutí, akci, čin, aktivaci, z karmického hlediska příčinu – zasetí karmy. Motivace! Záleží, jaká je motivace využít tento velký příliv energie.

 

Kosmický kříž lze nazvat nevyhnutelností, danou věcí – událostí, osudem. Vždy máme nějaký čas a možnost rozhodnout se, zda výzvu přijmeme či odmítneme. Po určité době se ale naplní čas, který nám byl dán ke svobodné volbě, a pokud jsme se do té chvíle nebyli schopní rozhodnout, budeme postaveni před situaci, kterou již nemůžeme obejít, a kterou si musíme prožít. Bude záležet pouze na nás, jak na to zareagujeme.

 

Planety, které vytváří Velkou kvadraturu, ukazují na téma událostí. Pluto, Jupiter, Uran a Mars ukazují na nebezpečí prosazovat mocenský potenciál své vlastní moci, pravdy, víry, fanatismu. Při tomto vlivu chybí trpělivost, proto unáhlená rozhodnutí mohou vést k násilným řešením. Lidé ztrácí zdravý úsudek, překrucují pravdu a dochází k nevyhnuteným střetům. V této době bude hodně autonehod, elektrotechnických poruch, řezných ran, zánětů a úrazů. Přetlak energie lze usměrnit a přestransformovat do pozitivního vlivu, jinak na nás bude mít destruktivní vliv. Zahltí nás ego, které chce soupeřit, vyhrát, dokázat si svou hodnotu na úkor druhých. V této době se bude ukazovat pravý charakter lidí.

Konec světa v tomto aspektu nevidím, ale nebezpečí velkého konfliktu, možná i válečného, to ano.

Každý máme svůj osud, každý si nese svůj kříž a v této době se může více zviditelnit. Je možné, že člověk pod ním spadne a zavalí ho, nebo právě naopak ho dokáže překročit, a tím se přenést přes své „lidské malosti“, čímž dá přednost společnosti před sebou. Objeví v sobě pokoru a posílí svou víru. Ne, co je výhodné pro mě, ale co je dobré nás všechny!

 

Je potřeba si uvědomit, že tato Velká kvadratura se bude odehrávat i v našem nitru. Velký vnitřní rozpor, který vede k destrukci. Využijte velmi silnou energii k fyzickému konání, úklidu, práci na zahradě, bezpečným sportům a k práci, kterou jste dlouho nemohli dokončit. V této době se můžete rozhodnout pro zásadní věc ve vašem životě. Lidé, kteří jsou více temperamentní, by se měli více hlídat, a lidé spíše pasivní mohou v sobě objevit odvahu začít konat.

Připravte se na hektické období, kdy nedostanete možnost volby a bude jen jedna cesta. Projít pouští, kde se prověří vaše pravda, víra, síla a odvaha.

 

Petra Nel Smolová

www.astrologiepetranel.cz


https://personalnibiodynamika.estranky.cz/clanky/akce/heiliger-stein-12.4.2014---jednodenni-cesta-za-lecivymi-energiemi---9-00-18h-odjezd-brno--janackovo-divadlo-1500--.html


 

Horoskop na období 1. 4. – 6. 4. 2014

Chaos

Slunce v konjunkci s Uranem symbolizuje (působí do 9. 4.) rychlost, změnu, osvobození, nové vidění, zmatek a chaos. Vše je jinak. Nic nestíháte? Jste v souladu s hvězdami. Neharmonický aspekt k Jupiteru zveličuje rychlost změn a hlavně nespokojenost, že se na nic nedá spolehnout.

Něco si naplánujete a ono se to během chvilky změní, protože přijdou okolnosti, které vše přeskládají. Objevuje se nervozita z toho, že člověk nemá nic ve své moci. Můžete si připadat jako lehounký závoj, se kterým si zahrává neuchopitelný a nekontrolovatelný vítr. Nikdy nevíte, kam vás to vlastně zanese, a jak to vůbec dopadne. Změny jsou tak rychlé, že si můžete přidat, že jste v nějakém vakuu, a než si vůbec uvědomíte, co se děje, situace je zase pryč. A vy překvapeně stojíte a díváte se, co kolem vás jen prosvištělo: To byl váš život!

 

Cítíte, že čas plyne tak rychle a vy jste jak zpomalený film, což vytváří určitý rozpor a napětí. V tomto týdnu jednoduše vybuchnete jako papinák, protože nervozita, napětí a nesoustředěnost se dá až nahmatat.

 

Proč takový zmatek a chaos? Vše se rozbořilo, padlo. To, co fungovala dříve, už není a ten zbytek, o který jste se mohli opřít, to v tomto týdnu padne. Vše je jinak. Co s tím, jak dál? Nezbyde vám nic jiného, než hledat nové způsoby. Čím otevřenější, spontánnější, tím se projeví vaše přirozenost.

 

Je potřeba být pružný, rychlý, jasný a pravdivý. Tento čas vás vede k jasnému jednání, žádné komplikace ale přímost. Nějaké hry a předpojatosti? Vůbec ne, na to nezbývá čas. Jen tady a teď a reakce má být spontánní. V tento čas se dostáváte k podstatě věci. Dotýkáte se toho, kým jste. Každý je zodpovědný sám za sebe a svůj život. Tento čas nás vede k samostatnosti a spolehání pouze na své kvality. Někdo mi může poradit, ale nikdo za mě nic neudělá. Chcete něco změnit? Tak je potřeba začít u sebe! A k tomu jsme celoplošně vedeni.

 

Pokud již máte toto objevené, radujte se! Zůstane vám dostatek energie k projevení své přirozenosti.

A můžete trénovat udržování vnitřního klidu v okolnostech chaosu.

Objevuje se nespavost a nepozornost. Opatrně na silnicích.

Příznivý aspekt mezi Saturnem a Merkurem symbolizuje schopnost držet se jen podstaty věci.

Opatrujte se.

S láskou Nel

www.astrologiepetranel.cz

UPOZORNĚNÍ:
Tento text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně zdroje a aktivního odkazu. Zdroj: www.astrologiepetranel.cz. Autor článku: Petra Nel Smolová.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář