Jdi na obsah Jdi na menu

Horoskop na období 7. 11. – 13. 11. 2016 a předchozí

15. 11. 2016

 
 

jin-jang-strom.jpg

 
Horoskop na období 7. 11. – 13. 11. 2016
 

 
Buďte pravdiví
 
V tomto týdnu se Slunce dostává do konjunkce s Černou lunou ve Štíru v harmonii na Chirona. Slunce osvětlí nejbolestivější zápisy duše a lidského bytí, které pramení až z prazákladu. (Podrobný popis v audio nahrávce Černá luna ve Štíru.) Zviditelní se naše vnitřní prázdnota, temnota a zranění. Vyneseno bude téma oběť a viník, povýšení a ponížení, manipulace, touha po moci, transformace, přerod, smrt a znovuzrození. Ten, kdo bude ponížen, bude toužit po odplatě. Opatrně proto na pomstu a zášť. Budou vynesena negativa světa, objeví se hodně obrazů tíhy a utrpení reality. Je snadné se nechat zaplést do nečistých her.
Na druhé straně, pokud budete procházet „temným sklepením“ vědomě a vezmete si světlo, můžete tyto temné pocity, zážitky povýšit svým přijetím a uvědoměním, čemu vás přišly naučit. Každá bolestivá událost, pocit, myšlenka vede člověka k tomu, aby nalezl v sobě ještě větší sílu, víru, odvahu a světlo, než má v dané chvíli. Ve skutečnosti „temnota“ a bolestivé prožitky slouží k objevování většího světla. Může to být tedy pro nás doba velmi silná, léčebná až mystická. Můžeme v sobě objevit potenciál, schopnosti, vlastnosti, o kterých jsme dosud nevěděli, že je máme.
Je to týden osudový a zásadní v sebe přijetí a uvědomění si: Kdo jsem? Co tvořím a jak?
Buďte pravdiví, přiznejte si a pojmenujte si své pocity, bolesti a strachy. Až když vše pojmenujeme, víme, čím zacházíme.
Procházíme očišťováním a vyrovnáváním karmy. Jedinou cestou vystoupení z tohoto karmického vyrovnávání je odpuštění.
V sobotu 12. 11 Merkur vstoupí do Střelce, a to přinese optimističtější mysl. Harmonický aspekt s Marsem ve Vodnáři podpoří nové nápady, nová řešení a nové myšlenkové vize.
Více vám k tomuto týdnu nenapíši, protože vše ostatní je vlastně nepodstatné. Buďte pravdiví k sobě a k druhým, buďte v dané chvíli plně. Když prožijete skutečně tady a teď, další kroky se stanou tak jasnými, že nebudete mít žádné pochyby, co je správné. Začne vycházet pravda z vás.
Přeji vám klidný a požehnaný týden. S láskou Petra Nel
 
 
 

vlk-s-divkou.jpg

 
Horoskop na období 31. 10. – 6. 11. 2016

Odevzdání se a přijímání  
 
V tomto týdnu se budu odvolávat na horoskop z předešlého týdne, protože ten nejzásadnější aspekt Slunce v trigonu s Neptunem působí i v tomto týdnu. A doznívají další aspekty z minulého týdne. K tomu končí turbulentní aspekt mezi Uranem a Marsem a od 4. 11. přichází trochu zklidnění.
Vzhledem k tomu, že v neděli nastalo novoluní, a měsíc přibývá, tak tato doba přeje přílivu energie, rozhodnosti a počátkům. Energie, kterou je možno pro pochopení nazvat „shůry dáno“ (viz horoskop z minulého týdne), není o rozpouštění a odpouštění, ale o odevzdání se a přijímání.
Jeden základní zákon je věřit na zázraky! Pod zákon je pak umět zázrak přijmout. Umíte přijímat? Kolikrát máte pocit: „To mě se nemůže stát! To si nezasloužím.“ Představte si, že se k vám snese Světlo – Bytost a oznámí vám: “Tvé zranění vyléčím! Tvá duše se stane čistou. Dám Ti prožít velkou lásku. Nech mě vstoupit do sebe a vše vykonám.“ Co se ve vás děje? Vnímejte své reakce. Jste opravdu připraveni to přijmout? Buďte k sobě upřímní a pojmenujte si své pocity, co to ve vás vyvolá. Tak poznáte, jestli jste skutečně otevření a umíte přijímat. A co když by za vámi přišel člověk a nabídnul vám své bohatství, dary a lásku. Co se ve vás bude dít?
Viděla jsem u lidí kolik zázraků se jim v životě stalo, ale neuměli je přijmout a tím zázrak „zmizel“, nemohl vstoupit do hmoty a změnit je, jejich život. Chtěli stále žít to samé, i když si na svůj život stále stěžovali. Buďte k sobě upřímní. Ten, kdo chce něco změnit, hledá způsoby, ten, kdo jen předstírá změnu, hledá výmluvy.
Možné je naprosto všechno. Otázkou je, jestli to všechno umíme přijmout. Máme nekonečno mnoho možností a naše „svobodná vůle“ se rozhoduje. Nebo spíše vaše srdce se rozhoduje, protože vaše realita ukazuje na vaši pravdu srdce! Jak se rozhodlo vaše srdce, i když vy tvrdíte a stěžujete si, že v životě není něco v pořádku či něco se vám nedostává. Kdyby to byla skutečná pravda srdce, stane se to vaší realitou. A srdce se rozhoduje na základě minulých zkušeností. Někdy se může překvapivě stát, že když nabídnete své dary a chcete druhého obdarovat, jeho srdce ještě více zatvrdne, více se uzavře. Odmítá. V tomto srdci zkušenostmi zemřela důvěra, dobrota, laskavost a láska. Nevěří, že druzí lidé takoví dokážou být. Neberte si to osobně. Nezůstávejte u takového člověka, jděte tam, kde je srdce otevřené a vaše dary mohou obohatit a znásobit se.
Když vaše srdce věří na zázraky a přijme je do svého srdce, vás život je naplněný a blažený. Můžete dávat a obdarovávat, ale přijímat může jen láskyplné a čisté srdce.
Dávejte si pozor na myšlenky, protože mysl je v této době silná a myšlenky se vám mohou zhmotňovat. Právě mysl vám může zabránit přijímat dary. Mysl je hodnocení, analyzování, Matrix. Merkur – mysl vytváří konjunkci s Černou lunou (3. – 6. 11.), to přináší osudovou dobu v rozhodování a podléhání svým nejnižším programům. Tato konjunkce je ve Štíru, což znamená, že je zde sklon k manipulaci a k touze mít vše pod kontrolou. Objeví se strach, podezíravost, vypočítavost, nedorozumění, nepochopení v komunikaci, žvanivost a pomluvy. Buďte opatrní na svá slova, můžete říci něco, čeho pak můžete litovat. Zároveň to ukazuje, jak se necháte ovlivnit slovem druhých.
Slovem můžete léčit, ale také ublížit. Záleží, jak využijete energie této konjunkce. Můžete se dostat za mysl, za Matrix a dojdete k zásadnímu poznání. Poznáte svůj program, nástroje, formy a učení, která vám pomohou pochopit princip života, vývoje, a zároveň vám pomohou dostat se za tyto formy a projekce. Stanete se vidoucími.
Nebo se necháte ovládat myslí, nedokážete se odevzdat a nic přijmout. Vidíte jen velmi malý fokus, mysl je velmi omezená. Objevuje se sklon k pesimismu, podezírání a hledání problémů tam, kde nejsou. Záměrně je aktivováno mnoho negativních myšlenek, které mají ovládat mysl lidí, aby jim bylo zabráněno se odevzdat a přijmout „shůry dané požehnání“. Mysl je velmi rozkmitána a objeví se bolesti hlavy, můžete cítit, že jste zahlceni myšlenkami. Snaží se vás udržet ve vaší omezenosti programu. Využijte možnosti poručit své mysli, nahlas se oslovte jménem a řekněte: „ …. a dost! Já tady rozhoduji! To, co je mé, ať u mne zůstane! To, co mi nepatří, ať odejde. Já, jdu cestou světla a lásky.“ Dělejte to opakovaně. A pokud budete mít možnost, tak udělejte kotrmelec.
Venuše, která se dostává do harmonického aspektu s Uranem (2. – 7. 11.) předznamenává možnost prožít novou kvalitu lásky, nové hodnoty a nová zažehnutí vášně. Ale jen tehdy, pokud vaše srdce a láska je silnější než mysl. V této době se ukáže, jestli vám vládne srdce nebo mysl. Mysl je vypočítavá a analyzuje, aby to bylo nejlepší jen pro vás. Srdce je spojeno s vírou, že láska hory přenáší a nenechá se omezit okolnostmi. Když vaše srdce pocítí lásku a nadšení, Nebe se spojí a podpoří vás, otevře se cesta. Vy nemusíte nic vymýšlet. Když máte nějaký sen a milujete ho, jste nadšení, tak jemnohmotné síly spojí cesty, které vás k tomu dovedou. Vesmír podporuje vyzařování lásky!
Přeji bohatý a naplněný týden. S láskou Petra Nel
 
 


 
Téma Černé luny ve Štíru je aktivní v období 20.5.2016 – 12.2.2017.
Postavení Černé luny – karmy v určitém znamení se netýká jen znamení, ve kterém stojí. Například nyní Černá luna je ve znamení Štíra a týká se nás všech, protože my máme v sobě celý zvěrokruh, všechna znamení. V horoskopu není jen Slunce, které znáte jako své Sluneční znamení, ale v horoskopu je dále další světlo – Luna, 8 planet a několik citlivých bodů. To vše je zapsáno ve zvěrokruhu, tím máme v sobě všechna znamení. Když karma prochází určitým znamením, rozrezonuje téma, které se dotýká nás všech, každému jinak intenzivně. Není proto tento článek jen pro Štíry, ale pro všechny.

Upozornění:
Text na této stránce (tzn. horoskop včetně toto upozornění a zdroje) je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem.

autor článku: Petra Nel Smolová – www.astrologiepetranel.cz 

 

 

 

 

AKCE PERSONÁLNÍ BIODYNAMIKY

ZAJÍMAVÉ TEXTY

ZELENÉ ZDRAVÍ

FOTOGALERIE

 

Personální biodynamika ... 

 

... průvodce Vaší transformací 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky S kým se setkáte?