Jdi na obsah Jdi na menu

Horoskop na období 29. 12. 2014 – 4. 1. 2015

30. 12. 2014

 

 

Horoskop na období 29. 12. 2014 – 4. 1. 2015

 

Z popela povstane Fénix

 

 

phoenix-plamenny.jpg

 

 

Končí nám rok, který byl z astrologického hlediska pod vládou Saturna. Saturn je symbolika učitele, který dohlíží na náš vývoj, zmoudření a zralost. Je to strážce prahu naší karmy, vědomí. Proto byl tento rok plný výzev, zkoušek a ztrát, které v nás měly dovést k vyrovnání karmy, větší zralosti, moudrosti a k pokoře. Každý z nás skládal v tomto roce zkoušky – takovou maturitu, zkoušku z dospělosti ve svém individuálním tématu své karmy, nejcitlivějšího bodu svého života. Nebyla to jedna jediná zkouška, bylo jich více. Jakmile jste jednu zkoušku složili, čekala vás další a náročnější. Viděla jsem hodně lidí, kteří tímto rokem prošli a složili všechny zkoušky a jejich život dostal jiný rozměr, dostavilo se ocenění učitele Saturna. Byla získána moudrost, pokora, stabilita, autorita a ocenění zvenku. Byl překročen práh své karmy. Také jsem viděla, že někteří zkoušky nesložili, i když dostali opravné situace. Bohužel propadli a zůstávají ve „stejné třídě“ s podstatně přísnějším učitelem. Těmto lidem se okolnosti života zhoršily. Tyto okolnosti je donutí stát se lepšími žáky. Bylo zajímavé pozorovat, že vládce roku Saturn aktivoval téma Saturna v individuálním horoskopu; tedy to, co nás omezuje: strach, musím – nesmím, odmítání zodpovědnost a zralosti, a nebo pokud již toto vše mám za sebou, objevovalo se téma autority vůči druhým; být tím, kdo vede, nese zodpovědnost za určitý kolektiv, úkol, vizi. Naplnění své zodpovědnosti. Saturn má ještě spojitost s tématem smrti a znovuzrození. Saturn v horoskopu ukazuje: s jakým pocitem umíráme, pak s takovým pocitem se rodíme v dalším životě. Zároveň ale také ukazuje, jak umíme ukončit to, co již nemá žádný význam. Proto vám v tomto roce nebylo dovoleno držet „mrtvé věci“. To, co neprošlo potřebnou transformací, muselo skončit, nesplnilo to proces přerodu.

Ať byl rok pro vás jakýkoliv, stejně přinesl velké obohacení. Možná, že ho nevidíte. Udělejte si takové malé cvičení: posaďte se někam do klidu, zavřete si oči a pozorujte pouze svůj dech – nádech – výdech, to zopakujte 9-krát, pak se podívejte zpátky (proti toku času, až se dostanete na počátek roku 2014), co vše proběhlo vaším životem v roce 2014, se žádostí, co jsem se naučil na situacích, které se staly a za každou situaci, ať dobrou či bolestnou, poděkujte. Tak projděte celý rok, a pak se vracejte až do dnešního dne. Budete hodně překvapeni. Je to taková malá inventura a možná až nyní pochopíte celý rok v jiném pohledu.

Slunce v konjunkci s Plutem v kvadratuře na Urana (do 8. 1.) ukazuje na týden plný nečekaných změn, událostí, výbuchů emocí, podrážděnosti a možná až zoufalství. Procházíme svou temnotou, abychom do ní vnesli světlo. Objeví se nevědomé mocenské složky, touha po moci, arogance, téma smrti, ukončení, ale také velké schopnosti transformace. Z popela povstane Fénix. Máme v sobě schopnost regenerace, která nás vede k vývoji, ke schopnosti vstát, nechat zemřít v nás a ve svém životě to, co již nepotřebujeme a jít dál. Ten, kdo schopnost regenerace nevyužívá, je v degeneraci. Někde v sobě se vzdal této své síly transformace. Někdy je smutné vidět, že tato síla se odmítne jako „pomsta“ osudu, protože osud není po vůli člověka. Tím člověk trestá osud (Boha), ale jeho pýcha mu brání vidět, že ubližuje nejvíce jen sám sobě. A pýcha předchází pád. Ve skutečnosti je to jen sebelítost nezralé duše. A víte co se stane, když člověk toto prožívá? Nestane se nic. Prozřetelnost má nekonečně mnoho času a počká si, až tato duše pochopí celý svůj princip pomsty, pýchy, pádu a sebelítosti. Jen člověk sám sobě si připraví spousty bolesti a trápení, jen on sám sobě tvoří podmínky svého života.

Proto buďte otevření své síle regenerace, která se v tomto týdnu dostává do zviditelnění, zároveň si přiznejte své temné stránky, které vás staví nad osud, nad druhé lidi. A pokud zjistíte, že jste se někde této síly vzdali, protože máte v sobě nějakou křivdu, přijměte ji, poděkujte jí a chopte se své síly, čeká se jen na vás, kdy se ji chopíte a začnete být vědomými tvůrci svého života.

Uran, který je v dynamickém aspektu, přináší nečekané situace, překvapení. V tomto týdnu bude vše jinak. Hlavně buďte opatrní na silnicích, bude zvýšený výskyt nehod, úrazů, technických poruch, konfliktů. Bude více chaosu a nervozity.

Objevuje se ztráta smyslu a snadného upadnutí do marnosti.

Saturn vstoupil do znamení Střelce a 2,5 roku budeme zrát v oblasti pravdy, víry, moudrosti a smysluplnosti svého života. Jak hluboce se umíme oddat své pravdě, víře a cíli svého života, nebo se necháme zlákat každou sladkostí života nebo překážkou, že opustíme svou cestu?

Pod tím vším stále působí Černá Luna v opozici na Neptuna – viz. horoskop z minulého týdne.

1. 1. 2015 – vládcem roku je Jupiter – jasné nebe. Jupiter (Zeus) je planetou růstu, expanze, moudrosti, pravdy, víry, práva, slibu, přísahy, svobody, hojnosti, pohostinnosti, humoru, lehkosti, zveličování, požitkářství, neznání hranic, vše je málo, plýtvání atd. Každá planeta má pozitiva a negativa a záleží, jak se energie využije.

Jupiter (Zeus) vládne počasí a blesky používá, když se rozzlobí, když vidí nespravedlnost, lži. V tomto roce se projeví vyšší pravda versus světská pravda. Boží mlýny melou pomalu, ale jistě a v tomto roce se to projeví. Jupiter „požaduje“ větší moudrost, která sídlí v srdci (ne v hlavě), požaduje oduševnělost, hlubší pochopení sebe sama, života, pravdy, víry. Jupiter dokáže být štěstěnou, hojností a naplněností, když jste v souladu s vyššími zákony, když hluboce věříte a jdete cestou pravdy. Obrátí se proti vám, pokud jste povrchní, zištní, vypočítaví, lháři, bezvěrci, bez morálky, bez svědomí.

Jupiter chce vývoj buď po dobrém či po zlém. To záleží na vás. Tam, kde jste někde ve svém životě ustrnuli, v roce 2015 se pohnete vpřed v lehkosti či z donucení.

A hned v tomto týdnu budeme prověřeni. Jupiter se dostává do opozice s Marsem (do 6. 1.) – čin, vůle, s jakým záměrem konáme. Plýtváme svou energií či jasně známe svůj záměr a konáme pro blaho všech zúčastněných.

To je jen něco málo o roku 2015.

Přeji vám šťastnou hvězdu nad hlavou, která vás povede na vaší cestě.

S láskou Petra Nel

 

AKCE PERSONÁLNÍ BIODYNAMIKY

 

Poznámka - Martin Ronge

Ovidius o fénixovi říká: „Když tento pták prožije 500 let svého života, usedne na své hnízdo a ve vonných látkách v něm zemře. Potom se z otcova těla narodí nový fénix, který bude žít 500 let.“

Heródotos: „Některá jeho pera jsou zlatá, jiná purpurová, vzhledem a velikostí se nejvíce podobá orlu.“  V ruských pohádkách je Fénix Pták Ohnivák. Nazývá ze žar–ptica a je strážcem hradu se zlatými jablky. V Číně se Fénixovi přezdívalo Feng-chuang, tito ptáci žijí podle legendv Arábii v zemi Tchien-fang-kuo. Když se dožijí 500 let, shromáždí se na vonných stromech a hromadně shoří.

Ve staré Persii zase Fénix připomíná vzhledem rajku a jmenuje se huma. Také zde létá v nadoblačných výškách a je nemožné ho spatřit. Svého fénixe má i Izrael. Zmínky o posvátném ptáku nacházíme v posvátném židovském textu talmudu. Svým rozpětím křídel zastíní i Slunce. Alchymicky se s názvem fénixe spojuje kámen mudrců a elixír života - znovuzrození, prozření, život věčný. Jako bychom novoročně umírali a rodili se o kousek výše.  Spálit vše staré, odložit a přetvořit vše nepotřebné, osvobodit sílu k novému dni a nové aktivitě. Snad proto si přejeme štěstí, radost a lásku, nejvyšší kvality dosažitelné na zemské úrovni a říkáme Jak na Nový rok, tak po celý rok?

 

fawkes-phoenix-hp.gif   fawkes-hp-3.jpg

Zakončíme: Fawkes z Harryho Pottera

 

 


Minulý horoskop na období 22. – 28. 12. 2014


Nohama na Zemi s hlavou v Nebi

 

 

 

22. 12. v 00:10 hodin nastává zimní slunovrat a Slunce vstupuje do znamení Kozoroha a ve 02:30 hodin nastává novoluní.

Téma novoluní a slunovratu je: stát se zralou autoritou sobě samému. Stát se Mistrem sebe sama.

Plně přijmout zodpovědnost za svůj život. Přestat obviňovat druhé, okolnosti života nebo osud, že jsou původci osobního nezdaru. Pokud tak činíte, jste v odmítání života, nevěříte mu. Je potřeba si uvědomit, že vše, co vám do života vstoupilo, je v pořádku. Kdyby to mělo být jinak, pak by to jinak také bylo! Základním postojem ke spokojenému životu je přijímání a schopnost rozlišovat, jestli to, co mi do života vstupuje, je splácení dluhu, důsledek vašeho rozhodnutí, poučení, výzva, pomoc nebo milost.

Vše, co se děje, je z Lásky k vám. Život vás miluje a on vám jen dává.

Slunce se vstupem do znamení Kozoroha dostává do harmonického aspektu s Černou Lunou v Panně do 28.12. Když napíši, že Vánoce lze nazvat osudové, budete očekávat něco velkého. Nejdříve si vysvětlíme spojení Slunce v Kozorohu s Černou Lunou v Panně. Slunce v Kozorohu přijalo velký úkol, pod kterým se mu „podlomila“ kolena, moc dobře zná tíhu a utrpení lidského bytí. Aby tento úkol unesl, zakázal si prožívat a odpojil se od své duše. Nastoupila velká zodpovědnost, tvrdost, uzavřenost, aby úkol naplnil, nebo sebelítost, a tím svůj úkol odmítl. Během té cesty k naplnění Kozoroh ztratil cit, schopnost prožívat, radovat se a milovat, protože se velmi bál prožívat bolesti a utrpení. Úkolem Kozoroha je navrátit se ke svému citu, prožívání, lásce, navrátit se ke svému lidství a otevřít se lidem. Teprve pak se Kozoroh stane moudrým vládcem, Mistrem, který své dary zodpovědnosti, pracovitosti, ctižádosti, houževnatosti, stability, pevnosti a autority naplní laskavým pochopením vůči sobě, vůči druhým a také vůči světu.

Černá Luna je karma, přírodní zákon, který zasahuje, aby byla nastolena rovnováha. Tím, že Černá Luna je v Panně, která je o přirozenosti obyčejného života, o skromnosti, o čistotě, pořádku, o službě a jasnosti, pak v harmonickém spojení se Sluncem v Kozorohu aktivuje sílu dotknutím se mocné energie v sobě. Můžeme to přirovnat narození Mistra uvnitř nás. Je to právě pochopení, procitnutí a prožití lásky v sobě. Proč osudové? Osudový zásah shůry. Děje se vše tak, aby bylo pochopeno, prozřeno, procítěno – naplnění úkolu Kozoroha. Každý máme v sobě archetyp Kozoroha. Někomu se to bude dít opravdu v okolnostech života, budou přicházet situace, které mají probudit prožití lásky v sobě. Jiným se to bude dít přes prožitky, silné mystické prožívání, vhledy, poznání, sny či nové úkoly. Čím více jsme vnitřně připraveni na příchod světla, Lásky a Kristova vědomí, tím silněji může tato energie vstoupit do nás. Kristovo vědomí může vstoupit pouze do čistoty, otevřenosti, ctnosti, pravdy a lásky. Stejně tak, jak očisťujeme svůj domov před Vánoci, máme očistit své tělo, mysl, duši, aby mohlo přijít narození Světla v nás. A dle naší otevřenosti, čistoty budeme vnímat příchod Kristova vědomí do hmoty, do naší duše, do mysli, do těla. Nastala doba, kdy se Nebe může spojit se Zemí.

Merkur v konjunkci s Plutem, Venuší v kvadratuře na Dračí hlavu a Dračí ocas symbolizuje přerod mysli (smrt a znovuzrození), který vede k novému pohledu na sebe, na svůj život, na svět. Tím začne proudit Dračí síla, která povede ke vzestupu vědomí člověka. Na povrch vyplave z nevědomí vše, co vám brání v postoupení ve svém vývoji. Strachy, negativní postoje, falešná přesvědčení, domněnky. To vše můžete objevit. Radujte se, protože se osvobozujete.

Černá Luna v Panně je v opozici s Neptunem v Rybách (22. 12. 2014 – 1. 2. 2015). Přichází doba strhávání masek, iluzí, domněnek a nepravd. Přijde spousty rozčarování a zklamání. Ale pokud prožíváte zklamání, je to známkou, že jste strhli svůj závoj, mlhu, která vám nedovolovala vidět skutečnost. Neptun symbolizuje (podle úrovně vědomí): alkohol, drogy, závislost, podvody, lži, poblouznění, církev, náboženství, inspiraci, umění, prožívání, jemnohmotný svět, mystické prožitky, duchovní oblast, víru, sny, oddanost, odevzdání se, služba, vyšší oktávu lásky, bezpodmínečnost, milost, Kristovo vědomí, celistvost, blaženost.

Zde bude nastavována karma – rovnováha. Pokud máte něco v odmítání či přeceňování, jste v nějaké závislosti na něčem, na někom, pokud máte iluze, vše vyjde najevo, ukáže se pravda. Již vám to nebude tolerováno. Lidé, kteří jdou duchovní cestou, si prožijí zklamání, pokud jejich cesta není pravdivá, pokud je jen v povrchnosti, a nežije se v realitě, pak se to otočí proti vám. Protože když dojdeme jakémukoliv poznání, musíme ho snést na zem a ukotvit ho do reality, každodenního života, začít ho žít, zakořenit, abychom se příště mohli dostat ještě výše do poznání, které mysl není schopna uchopit – tam jsme jen v prožitku, bez mysli. Právě proto musíme být velmi pevní v realitě, v ukotvení a zvládat svoji každodennost, povinnosti, abychom takové poznání mohli unést.

Jinak vám poznání nebude dáno, neunesli byste ho. Lidé, kteří jsou připraveni, dojdou k probuzení, k jednomu osvícení z 9 úrovní, dle své úrovně poznání.

Z kolektivního hlediska bude sňat jeden závoj, jedna vrstva iluze. Tím se posouváme k vyššímu vědomí, větší svobodě, pravdě a přirozenosti Bytí.

Často si představujeme mega okolnosti a zážitky. To nečekejte. Naběhli byste si na očekávání, a pak byste byli zklamáni. Naše mysl vytváří formy, představy, které musíte následně rozpustit prožitkem a pak zjistíte, že vše je jinak. Neptun působí, že vše zintenzivňuje, zesiluje a zároveň je to vše nekonkrétní, neuchopitelné. Já tak soukromě Neptunu říkám ,,rozpuštění a vypuštění z formy.“ ;-) Neptun je voda, vědomí a záleží, do jaké nádoby, formy toto vědomí, vodu naliji. Pak takový bude mít tvar, vlastnosti a účel.

Můžete cítit zmatek, chaos, nejasnosti, ničemu nebudete rozumět. Je to v pořádku, je to proces, jen to nechte skrze sebe projít jako vlnu, nesnažte se to uchopit myslí, nelze to. Postačí důvěra, víra, že vše, co k vám přichází, je z Lásky k vám a odevzdejte se.

Přeji vám požehnané vánoční svátky, plné Světla, Lásky, Harmonie a Souznění.

Povinnost bez lásky činí mrzutým.

Odpovědnost bez lásky činí bezohledným.

Spravedlnost bez lásky činí tvrdým.

Pravda bez lásky činí nelítostně kritickým.

Moudrost bez lásky činí vychytralým.

Přívětivost bez lásky činí pokryteckým.

Pořádek bez lásky činí malicherným.

Čest bez lásky činí ješitným.

Majetek bez lásky činí lakomým.

Víra bez lásky činí fanatickým.

Život bez lásky nedává smysl.

Tomáš Kempenský (14. – 15.století)

….

S hlubokou úctou, vděčností a Láskou.

Petra Nel

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPOZORNĚNÍ:
Tento text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně zdroje a aktivního odkazu. Zdroj: www.astrologiepetranel.cz. Autor článku: Petra Nel Smolová.

 

AKCE PERSONÁLNÍ BIODYNAMIKY

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Termické létání 1991 - 2009 videa a foto