Jdi na obsah Jdi na menu

Horoskop na období 26. 1. – 1. 2. 2015

25. 1. 2015

 


Horoskop na období 26. 1. – 1. 2. 2015

 


Posvátné léčení muže a ženy

 

 

dvojice-v-mlhovine---partnerstvi.jpg


Slunce v harmonii se Saturnen (do 28. 1.) přináší pracovitost a konstruktivnost, potřebu udělat si kolem sebe pořádek, dotáhnout rozdělanou práci a uvést do praxe nějaký nápad či ideu. Slunce během tohoto týdne vytvoří konjunkci s retrográdním Merkurem, který směřuje naproti Slunci při svém návratu – regresi. Slunce osvětlí, prozáří, osvítí mysl, která něco v minulosti nepochopila, zapomněla. Proto v tomto týdnu může proběhnout proces jasného uvědomění, pochopení, vhledu, proroctví (dle úrovně vědomí člověka). „Může se vám rozsvítit.“ Toto pochopení vám změní život – nebo přesněji vaše postoje, rozhodnutí a následně život, když to uchopíte a vykonáte.

Mars v Rybách se dostává do konjunkce s Chironem v Rybách (do 6. 2.). Přichází síla posvátného bojovníka. Muži, kteří jsou spojeni s Marsem, mají příležitost přiznat svoji zranitelnost, potlačený vztek, nenávist, bezmocnost, bolest, pasivitu, aby se skrze přijetí těchto pocitů dostali k posvátné síle zasvěceného bojovníka, který používá svého Marse pouze k obraně. Muž využívá svou energii k tomu, aby ničil, rozbíjel, válčil, znásilňoval nebo aby budoval, ochraňoval a moudře vládl v míru. To znamená vstup do Země s vášní ale ne její znásilnění.

V ženách se může dít léčebný proces. Vnímají muže buď jako útočníky a tím pádem se musí bránit a s nimi bojovat, a nebo muže vnímají jako ochránce a mohou se jim oddat a důvěřovat. S tím souvisí konjunkce Venuše s Neptunem a Černou Lunou.

Venuše vstupuje do znamení Ryb 27. 1. a vytváří konjunkci s Neptunem (do 5. 2.) a opozici s Černou Lunou a je v kvadratuře se Saturnem (30. 1. – 4. 2.). Venuše (láska, hodnoty, harmonie) v konjunkci s Neptunem (vyšší oktáva lásky, milost, bezpodmínečnost) prochází odevzdáním se hlubokým citům, touze po lásce a harmonii. Kvadratura se Saturnem blokuje postoj: s důvěrou odevzdat se hluboké lásce. Ženy si budou prožívat hluboké nenaplnění, zklamání, zoufalství, pokud muži neobjeví svého posvátného bojovníka.

Jediné, co skutečně muž může dát ženě, je oddaně ji milovat a chránit. To ženě dává sílu, aby skrze sebe nechala projít všechny emoce. Dokonce i ty, se kterými muž ve svém nitru není spojen. Skrze pocity ženy se vynáší to, co je skryté. Čím více je muž odpojen od svých pocitů, tím emotivnější ženu musí mít. (Muži se mně často ptají, proč mají tak hysterickou ženu? A někteří ji zkusili několikrát vyměnit, ale stále si nevědomě vybírali více a více hysterické ženy, dokud se neobrátili do svého nitra a nenavázali kontakt se svou emocionální složkou. Samozřejmě má to i opačný důvod, proč si žena nevědomě vybírá zavřeného – necitlivého muže. Jsou v tom společně.) Opozice s Černou Lunou právě vynese vše nevědomé, temné, bolestné zranění z neuznání ženy, ženy mohou působit jako žena femme fatale. Ženy odhalí své bolesti a zranění. Mohou se objevit různá pokušení, nevěry, když muž nezvládne nalézt svého posvátného bojovníka a nedokáže obejmout svou zraněnou ženu a přijmout ji s její emotivností, protože ta bolest patří i jemu – muži.

Procházíme léčením vztahu mezi mužem a ženou. Přiznejte své pocity, lásku, city, i kdyby to vás mělo stát odmítnutí – buďte pravdiví. To vše může projít velkou milostí, karmickým očistěním a nastolení rovnováhy. Ženy dejte mužům ocenění a lásku. Muži dejte ženám pocítit jejich jedinečnost a to, že ona je vyvolená. ;-) Uvidíte, jaká bude proměna vaší ženy. Přistupujte k tomu druhému, jako by to byla vaše vlastní láska či zranění.

Požehnané dny

S láskou Nel

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
 

 

MINULÝ HOROSKOP

 Horoskop na období 19. 1. – 25. 1. 2015

 

Moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého

 

img_4830.jpg


Slunce 20. 1. v 11 hodin vstupuje do znamení Vodnáře. Luna ve stejný den také vstupuje do znamení Vodnáře a je novoluní.

„Tobě, Vodnáři, dávám vizi budoucnosti, aby člověk dokázal vidět různé možnosti. Pocítíš bolest osamělosti, protože ti nedovoluji personifikovat Mou lásku. Za to, že obrátíš lidský zrak k novým možnostem, ti však dávám dar Svobody, abys ve své volnosti mohl neustále sloužit lidstvu, kdykoli tě bude třeba.“

Vstupem Slunce do Vodnáře začneme prožívat lehčeji díky schopnosti podívat se na vše objektivně, z ptačí perspektivy.

Působící konfigurace Marse v konjunkci s Neptunem v Rybách, v opozici s Černou Lunou a kvadratuře na Saturna přineslo hodně bolesti a hlavně bezmocnosti. Nelze s tím nic udělat. Velká únava, odliv energie. To vše přineslo menší schopnost snášet stres. Co normálně a běžně zvládáte, to vás v této době mohlo položit. Viz. rozbor minulý týden. Tato konfigurace působí do 24. 1. Tím, že Slunce vstupuje do Vodnáře, přijde odlehčení právě po 20. 1.

Novoluní ve Vodnáři symbolizuje téma na jeden měsíční cyklus do dalšího novoluní. Na prvním stupni Vodnáře (novoluní), význam stupně dle hinduistické astrologie:

„Muž spící na snopu pšenice, vedle něj jídlo.“

Zkuste o tom popřemýšlet. Vnímejte, že je to symbol, obraz… Co v tomto symbolu vidíte?

Téma Vodnáře: svoboda, schopnost vidět budoucnost a nové možnosti. Otevírá se „nebe“, aby bylo staženo, snesen vhled, nové nápady, ideje, poznání, informace, které pomohou rozšířit vědomí lidí a více je navrátit ke své přirozenosti a především je probudit. Vodnář je symbolizován Andělem, někdy Bláznem – Rebelem, který je osvobozený od her ega, a proto reaguje někdy nečekaně, nepochopitelně, nelogicky. Ve Vodnářské energii je potřeba dát si pozor na velkou potřebu svobody, která vede k nezávislosti. Vodnáři jsou někdy hrdí na svou nezávislost a samostatnost a přitom nevidí, jak moc jsou ve skutečnosti závislí právě na své nezávislosti a svobodě. ;-)

Slunce se dostává do harmonie se Saturnem (do 28. 1.) a tím získáme více pocitu pevnosti, jasnosti, stability, praktičnosti a systematičnosti. Nové nápady dokážeme uvést do praxe, hmoty.

Venuše opozice Jupiter symbolizuje nespokojenost ve vztazích, nenaplněnost, povrchnost, sklon více utrácet, potřeby více sladkostí a sklony k přejídání se.

Merkur ve Vodnáři se stává retrográdní 21. 1. – 11. 2. Retrograditu můžeme obrazně přirovnat k pocitu, když sedíte ve vlaku, který stojí ve stanici a vedle vás se rozjíždí vlak, vy máte pocit, že couváte. Retrogradita je zpětný chod a symbolizuje regresi, podívání se do minulosti, do místa, kde nebylo něco správně pochopeno nebo tam bylo zapomenuto. Proto se v této době objeví staré záležitosti, uvědomění a nové pochopení minulosti. Vhled do minulosti, aby vám to ovlivnilo rozhodnutí o budoucnosti. To, kde jste něco nesprávně pochopili, se vám navrátí, abyste opravili své pochopení. Tam, kde jste něco neřekli, nevysvětlili, zatajili, budete muset vyjít z pravdou ven a říci. Z vyšší úrovně vědomí nám bude opraveno v mysli.

Merkur se dostává do harmonického aspektu s Uranem (21. 1. – 1. 2.), Merkur – nižší mysl ve spolupráci s Uranem – rozšířené vědomí.

,,Až nastane čas, zasáhnu, opravím, aby člověk pochopil, změnil to, co se má z vyššího vědomí pochopit, odpojím jeho ego a hru mysli, aby byl schopen přijmout čistý vhled, pochopení jeho minulosti, aby se probudil.“ …. To vám mám vzkázat…

Už víte, co znamená symbol novoluní?

Krásný a požehnaný týden.

Nel

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPOZORNĚNÍ:
Tento text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně zdroje a aktivního odkazu. Zdroj: www.astrologiepetranel.cz. Autor článku: Petra Nel Smolová.

 

AKCE PERSONÁLNÍ BIODYNAMIKY

 

 

BRNO: SAKRÁLNÍ A ENERGETIZUJÍCÍ STAVBY U NÁS I VE SVĚTĚ PÁ 6. 2. 2015 16 -18,30

 

 

ÚSKALÍ ESOTERIKY - vzestup a pád - příčiny, průběh, řešení - BRNO, JAKUBSKÉ NÁM 1, ÚTERÝ 17.2., 16-20, 1500,-/4H

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Brno Obřany - Hradiště a kostel