Jdi na obsah Jdi na menu

Horoskop na období 22. – 28. 12. 2014

22. 12. 2014

 

 

 Horoskop na období 22. – 28. 12. 2014


Nohama na Zemi s hlavou v Nebi

 

 

mezi-nebem-a-zemi---muz.jpg

 

22. 12. v 00:10 hodin nastává zimní slunovrat a Slunce vstupuje do znamení Kozoroha a ve 02:30 hodin nastává novoluní.

Téma novoluní a slunovratu je: stát se zralou autoritou sobě samému. Stát se Mistrem sebe sama.

Plně přijmout zodpovědnost za svůj život. Přestat obviňovat druhé, okolnosti života nebo osud, že jsou původci osobního nezdaru. Pokud tak činíte, jste v odmítání života, nevěříte mu. Je potřeba si uvědomit, že vše, co vám do života vstoupilo, je v pořádku. Kdyby to mělo být jinak, pak by to jinak také bylo! Základním postojem ke spokojenému životu je přijímání a schopnost rozlišovat, jestli to, co mi do života vstupuje, je splácení dluhu, důsledek vašeho rozhodnutí, poučení, výzva, pomoc nebo milost.

Vše, co se děje, je z Lásky k vám. Život vás miluje a on vám jen dává.

Slunce se vstupem do znamení Kozoroha dostává do harmonického aspektu s Černou Lunou v Panně do 28.12. Když napíši, že Vánoce lze nazvat osudové, budete očekávat něco velkého. Nejdříve si vysvětlíme spojení Slunce v Kozorohu s Černou Lunou v Panně. Slunce v Kozorohu přijalo velký úkol, pod kterým se mu „podlomila“ kolena, moc dobře zná tíhu a utrpení lidského bytí. Aby tento úkol unesl, zakázal si prožívat a odpojil se od své duše. Nastoupila velká zodpovědnost, tvrdost, uzavřenost, aby úkol naplnil, nebo sebelítost, a tím svůj úkol odmítl. Během té cesty k naplnění Kozoroh ztratil cit, schopnost prožívat, radovat se a milovat, protože se velmi bál prožívat bolesti a utrpení. Úkolem Kozoroha je navrátit se ke svému citu, prožívání, lásce, navrátit se ke svému lidství a otevřít se lidem. Teprve pak se Kozoroh stane moudrým vládcem, Mistrem, který své dary zodpovědnosti, pracovitosti, ctižádosti, houževnatosti, stability, pevnosti a autority naplní laskavým pochopením vůči sobě, vůči druhým a také vůči světu.

Černá Luna je karma, přírodní zákon, který zasahuje, aby byla nastolena rovnováha. Tím, že Černá Luna je v Panně, která je o přirozenosti obyčejného života, o skromnosti, o čistotě, pořádku, o službě a jasnosti, pak v harmonickém spojení se Sluncem v Kozorohu aktivuje sílu dotknutím se mocné energie v sobě. Můžeme to přirovnat narození Mistra uvnitř nás. Je to právě pochopení, procitnutí a prožití lásky v sobě. Proč osudové? Osudový zásah shůry. Děje se vše tak, aby bylo pochopeno, prozřeno, procítěno – naplnění úkolu Kozoroha. Každý máme v sobě archetyp Kozoroha. Někomu se to bude dít opravdu v okolnostech života, budou přicházet situace, které mají probudit prožití lásky v sobě. Jiným se to bude dít přes prožitky, silné mystické prožívání, vhledy, poznání, sny či nové úkoly. Čím více jsme vnitřně připraveni na příchod světla, Lásky a Kristova vědomí, tím silněji může tato energie vstoupit do nás. Kristovo vědomí může vstoupit pouze do čistoty, otevřenosti, ctnosti, pravdy a lásky. Stejně tak, jak očisťujeme svůj domov před Vánoci, máme očistit své tělo, mysl, duši, aby mohlo přijít narození Světla v nás. A dle naší otevřenosti, čistoty budeme vnímat příchod Kristova vědomí do hmoty, do naší duše, do mysli, do těla. Nastala doba, kdy se Nebe může spojit se Zemí.

Merkur v konjunkci s Plutem, Venuší v kvadratuře na Dračí hlavu a Dračí ocas symbolizuje přerod mysli (smrt a znovuzrození), který vede k novému pohledu na sebe, na svůj život, na svět. Tím začne proudit Dračí síla, která povede ke vzestupu vědomí člověka. Na povrch vyplave z nevědomí vše, co vám brání v postoupení ve svém vývoji. Strachy, negativní postoje, falešná přesvědčení, domněnky. To vše můžete objevit. Radujte se, protože se osvobozujete.

Černá Luna v Panně je v opozici s Neptunem v Rybách (22. 12. 2014 – 1. 2. 2015). Přichází doba strhávání masek, iluzí, domněnek a nepravd. Přijde spousty rozčarování a zklamání. Ale pokud prožíváte zklamání, je to známkou, že jste strhli svůj závoj, mlhu, která vám nedovolovala vidět skutečnost. Neptun symbolizuje (podle úrovně vědomí): alkohol, drogy, závislost, podvody, lži, poblouznění, církev, náboženství, inspiraci, umění, prožívání, jemnohmotný svět, mystické prožitky, duchovní oblast, víru, sny, oddanost, odevzdání se, služba, vyšší oktávu lásky, bezpodmínečnost, milost, Kristovo vědomí, celistvost, blaženost.

Zde bude nastavována karma – rovnováha. Pokud máte něco v odmítání či přeceňování, jste v nějaké závislosti na něčem, na někom, pokud máte iluze, vše vyjde najevo, ukáže se pravda. Již vám to nebude tolerováno. Lidé, kteří jdou duchovní cestou, si prožijí zklamání, pokud jejich cesta není pravdivá, pokud je jen v povrchnosti, a nežije se v realitě, pak se to otočí proti vám. Protože když dojdeme jakémukoliv poznání, musíme ho snést na zem a ukotvit ho do reality, každodenního života, začít ho žít, zakořenit, abychom se příště mohli dostat ještě výše do poznání, které mysl není schopna uchopit – tam jsme jen v prožitku, bez mysli. Právě proto musíme být velmi pevní v realitě, v ukotvení a zvládat svoji každodennost, povinnosti, abychom takové poznání mohli unést.

Jinak vám poznání nebude dáno, neunesli byste ho. Lidé, kteří jsou připraveni, dojdou k probuzení, k jednomu osvícení z 9 úrovní, dle své úrovně poznání.

Z kolektivního hlediska bude sňat jeden závoj, jedna vrstva iluze. Tím se posouváme k vyššímu vědomí, větší svobodě, pravdě a přirozenosti Bytí.

Často si představujeme mega okolnosti a zážitky. To nečekejte. Naběhli byste si na očekávání, a pak byste byli zklamáni. Naše mysl vytváří formy, představy, které musíte následně rozpustit prožitkem a pak zjistíte, že vše je jinak. Neptun působí, že vše zintenzivňuje, zesiluje a zároveň je to vše nekonkrétní, neuchopitelné. Já tak soukromě Neptunu říkám ,,rozpuštění a vypuštění z formy.“ ;-) Neptun je voda, vědomí a záleží, do jaké nádoby, formy toto vědomí, vodu naliji. Pak takový bude mít tvar, vlastnosti a účel.

Můžete cítit zmatek, chaos, nejasnosti, ničemu nebudete rozumět. Je to v pořádku, je to proces, jen to nechte skrze sebe projít jako vlnu, nesnažte se to uchopit myslí, nelze to. Postačí důvěra, víra, že vše, co k vám přichází, je z Lásky k vám a odevzdejte se.

Přeji vám požehnané vánoční svátky, plné Světla, Lásky, Harmonie a Souznění.

Povinnost bez lásky činí mrzutým.

Odpovědnost bez lásky činí bezohledným.

Spravedlnost bez lásky činí tvrdým.

Pravda bez lásky činí nelítostně kritickým.

Moudrost bez lásky činí vychytralým.

Přívětivost bez lásky činí pokryteckým.

Pořádek bez lásky činí malicherným.

Čest bez lásky činí ješitným.

Majetek bez lásky činí lakomým.

Víra bez lásky činí fanatickým.

Život bez lásky nedává smysl.

Tomáš Kempenský (14. – 15.století)

….

S hlubokou úctou, vděčností a Láskou.

Petra Nel

 

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

 AKCE PERSONÁLNÍ  BIODYNAMIKY

 

M. Ronge: MINITERAPIE BRNO, úterý 30.12. 2014 13 - 17h, Jakubské náměstí 1

M.RONGE: VZTAHOVÉ KRIZE - DIAGNOSTIKA A ŘEŠENÍ - BRNO, SOBOTA 3.1.2015 9 - 16

M. Ronge: CO PO NÁS BUDE CHTÍT ROK 2015? Břeclav, st.7.1.2015 17,30

M.RONGE: SEMINÁŘ PRO ŽENY- NALEZENÍ ŽENSKÉ SÍLY A ZRCADLENÍ VZTAHŮ, BRNO - SO 17.1.2015 9 -16

M.RONGE: OSTRAVSKO LÉČIVÉ - energie míst u nás i ve světě, a jak ji využít Satori Ostrava 24.1.2015 13-17

 

 


 

 

Minulý

 
Horoskop na období 15. – 21. 12. 2014

 

Zrychlení

Přetrvávají aspekty z minulého týdne: Slunce s Jupiterem a Venuše s Neptunem.

Přidává se Mars v harmonickém aspektu s Uranem do 26. 12., který přináší větší zrychlení. Už se zdálo, že to není více možné. Díky tomu zvolíme opravdu jen to podstatné. Jinak tento aspekt přinese rozhodnost, odvahu, upřímnost a pravdivost, která může být až „krutá“.

Pozor na přílišný individualismus, tvrdohlavost a nezávislost. Pokud budete mít potřebu se za každou cenu prosadit, mít pravdu, soupeřit s druhými, být všude první, u všeho být a všechno stihnout, pak jste se dostali do opačného směru, než máte být. Jen ten, kdo nezná sám sebe, nemá sebeuvědomění, potřebuje dokazovat a soupeřit s druhými.

V tento čas je naopak potřeba spolupracovat, opustit boj a nalézat sounáležitost s druhými. Energie spojení Marse s Uranem se pak využije konstruktivně a pro blaho celku, firmy, rodiny…

Opatrně na riskování a rychlé jízdy. V této době je potřeba i hodně fyzického pohybu, aby elektrizující energie mohla projít. Tyto vánoční svátky rozhodně nebudou klidné ale akční. Stále nás bude „něco“ nutit dělat.

Venuše se 16. 12. dostává do konjunkce s Plutem v kvadratuře s Uranem v Beranu, Dračí hlavou ve Vahách a ocasem v Beranu.

Láska, hodnoty a tvořivost procházejí přerodem – smrtí a znovuzrozením. Nastává potřeba opustit individualismus, sobectví, bezohlednost a dát přednost partnerství, spolupráci, harmonii a oboustrannému vítězství. Opustit hru na oběť a viníka – v základním archetypu Kaina a Abela. Opusťte pocity viny a křivdy.

V partnerství projde vlna vynesení žárlivosti, majetnictví, manipulace, nečekaných zvratů, závislosti, vášně, osudovosti a hlubokých citů, které nejdou tajit. To, co partnerství dusí, vyjde na povrch, aby mohlo projít smrtí a znovuzrozením, které povede k prohloubení vztahu. I zde je potřeba opustit hru na oběť a viníka. Je potřeba nastolit rovnováhu mezi mužem a ženou. Uznat, že jeden bez druhého nemůže tvořit svět…

22. 12. v 00:10 hodin nastává zimní slunovrat. Slunce vstupuje do znamení Kozoroha a ve 02:30 hodin nastává novoluní, tím pádem to zásadně ovlivní již neděli.

Téma novoluní a slunovratu je stát se zralou autoritou vůči sobě samému. Stát se Mistrem sebe sama.

Krásný adventní čas.

Petra Nel Smolová

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

Minulý

Horoskop na období 8. – 14. 12. 2014


Vlna štěstí a expanze

 

 

Slunce v konjunkci s Merkurem v počátku týdne, stále v harmonickém aspektu na Urana – přetrvává působení z minulého týdne.

Slunce a Merkur se dostávají do harmonického aspektu s Jupiterem ve Lvu (Slunce zůstane v harmonickém aspektu do 20. 12.). Přichází vývoj, naděje, podpora, expanze, štěstí. Lehká a radostná energie podporuje spokojenost a optimismus, který přitahuje stejnou energii, a proto se bude dařit. Tam, kde nebylo řešení, se nalezne,. Lidé jsou otevřenější a vřelejší, více ochotní spolupracovat a vycházet vstříc. Nalezá se vnitřní pravda, víra a důvěra. Doba je příznivá pro nový začátek, podepisování smluv, jednání s úřady, právníky, soudy, obchodování, skládání zkoušek. Velká podpora k rozvíjení své moudrosti, poznání a duchovního růstu.

Venuše vstupuje 10. 12. v podvečer do znamení Kozoroha a vytváří harmonický aspekt s Neptunem (do 18.12.). Venuše – láska, tvoření, hodnoty, ženskost – to vše se dostává do harmonie s vyšší oktávou Lásky, bezpodmínečné lásky, milosti, odpuštění a oddání se. City jsou prožívány hluboce, intenzivně. Objeví se „láska z vyšší vůle“, která k sobě přivede duše, které k sobě patří. Vztahy, které přinesou souznění na všech úrovních. Na toto spojení je těžké hledat slova, protože hluboký prožitek nelze dát do slov.

Uvnitř nás se „samo“ od sebe odehraje: prožitek odpuštění, milosti a bezpodmínečné lásky. Jsou podporováni umělci, tvůrci hudby, a vše, co se zabývá harmonii a krásou.

Větší potřeba vytvořit kolem sebe harmonii, mír a laskavé prostředí. Tím, že Venuše je v Kozorohu, tak láska a tvořivost se projevují zemsky, není tendence „ulítnout“. Energie se dá do praktického života, pomáhání druhým, pomoc, podpora, ukotvování nových matric skrze praktikování.

Venuše v harmonickém aspektu s Černou Lunou 10. – 14. 12. ukazuje na navrácení se do přirozenosti v ženství. Velká podpora . „Matka Země, Božská Matka, ženy projeví svou láskou, sílu, uznání, stabilitu a moudrost.“

Krásný adventní čas.

Petra Nel Smolová

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPOZORNĚNÍ:
Tento text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně zdroje a aktivního odkazu. Zdroj: www.astrologiepetranel.cz. Autor článku: Petra Nel Smolová.


 

AKCE PERSONÁLNÍ BIODYNAMIKY

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky S kým se setkáte?