Jdi na obsah Jdi na menu

Horoskop na období 14. 4. – 21. 4. 2014

20. 4. 2014

Horoskop na období 14. 4. – 21. 4. 2014

Sladění s kosmickým řádem
(horoskop v souvislosti s Kosmickým křížem)

 

Moji milí,

nastává doba Kosmického kříže, který může vypadat děsivě, náročně.

Zajímala mě tato konfigurace, a proto jsem na jednom semináři postavila planetární konstelaci právě Kosmického kříže a následně všech planet (popis Kosmického kříže v sekci články). Něco málo napíši z této konstelace.

Prožitek byl úžasně překvapující. Z pohledu zvenčí kříž působil opravdu dynamicky, nevyhnutelně až destruktivně. Po vstupu do kříže byl prožitek jiný.

Uvnitř kříže je obrovský potenciál energie k pohybu, k vývoji, projevení pravdy, poznání. Kde je vrchol energie kosmického kříže? Přesně uprostřed kříže. Tam je sloup vesmírné energie, která se rozprostírá do prostoru a vytváří pyramidu z přijímání energie prozřetelnosti. Vše přijde na správné místo, ať se to člověku líbí či ne.

 

A čím je člověk otevřenější a v souladu s hlubším poznáním, tím jednodušší je. Pak přichází velký zisk, kterým tento Kosmický kříž ovlivní člověka. Možnost iniciace. Ten, kdo je ale neznalý, bude vyděšený, propadne strachu a bude kolem sebe „kopat“, ale to vše má člověka probudit.

 

Je na čase, aby „vládu“ převzali vědomí lidé. Co v posledních týdnech stále vidím? Proč se tak moc lidé, kteří jsou „na Cestě“, podceňují? Proč stále v sobě hledají chyby? Proč stále vidí, co je potřeba zlepšovat a jsou si vědomi svých slabých stránek? Protože přijali zodpovědnost za své prožívání, které jim tvoří okolnosti života. Protože svou pozornost příliš zaměřili na své nedostatky a zapoměli na své dary! Zatímco lidé „nevědomí“ jsou spokojeni sami sebou a tak jim patří svět. A toto je potřeba změnit.

 

Potkávám tolik úžasných lidí, kteří hledají a nalézají hlubší poznání sebe, života a pravdy. Bohužel mezi lidmi na Cestě panuje hodně nepochopených pravd.

Proto se bojí lidé projevit své dary, schopnosti… Poznání je celistvé tehdy, když si uvědomím své dary, silné vlastnosti, své poslání a umím je projevit a dát je světu, ale ne z pozice ega, ale z vědomého poznání sama sebe. Vědět v čem jsem dobrý, kvalitní, kde jsem na svém místě. To, že vím, že jsem v něčem „nejlepší“, není pýcha. Je to potřebný proces k sebeuvědomění, protože jinak stále zůstanete v pozornosti na svá slabá místa a nebudete moci projevit své dary, které tím „zahazujete“. A nyní nastal čas, aby lidé připravení, kteří prošli potřebnou fázi sebereflexe svých slabých stránek, mohli projevit své dary a postavit se na své místo. Prozřetelnost vás povede!

 

15. 4. nastává úplněk (Slunce v Beranu v opozici Luna ve Vahách) a zatmění měsíce, které z naší země nebude pozorovatelné.

Slunce je v konjunkci s Dračím ocasem v Beranu a Luna v konjunkcí s Dračí hlavou ve Vahách. Tato pozice zviditelňuje téma: Dosáhnout klidné bdělosti díky znalosti slabých i silných stránek svého „já“ a zaujmout správné – To pravé místo. Ani se nepodcení, ale ani nepřecení. Nasloucháním a právě nechat se vést hlubším, vede ke sladění s kosmickým řádem. V této době jedinec, který vstoupil do nové úrovně vědomí, se má poučit o harmonických principech, které v této úrovni působí. Jedinec, který je „na Cestě“ , by se měl snažit pochopit a uvědomit si své místo v širokém plánu života, v nekonečném Akordu harmonie vesmíru.

Tím se zaručí výsledek a projevení Dračí hlavy: Hluboký smysl pro účast ve společenských procesech a oddanost těmto procesům, které se snaží přinést všem lidem Pravdu a lepší Život. Toto bychom měli mít na paměti. Zatmění měsíce symbolizuje možnost „zatemnění“ v nás.

Stále mít na paměti, že já jsem ty a ty jsi já. A to s každým, kdo je ve tvém životě.

V době úplňku nastává přesná konjunkce Merkura s Uranem, nová úroveň vědomí. Viz. horoskop z minulého týdne.

V době Velikonoc nastává konjunkce Venuše – láska, harmonie v konjunkci s Chironem-léčitel, duchovní Mistr, v harmonii s Jupiterem (působí do 23.4.). Přichází duchovní láska, bezpodmínečná láska, vliv Božské Matky, která léči naše „nevyléčitelná“ zranění duše.

Zároveň my sami můžeme být „léčiteli“, když projevíme svou bezpodmínečnou lásku v každé životní situaci.

V partnerských vztazích se projeví léčení skrze odpuštění.

Bůh má jen jedny ruce a to jsou ty naše. Nechte skrze sebe promlouvat božství.

Slunce vstupuje 20. 4. v 6 hodin 20 minut do znamení Býka.

Není náhodné, že Kosmický kříž je během Velikonoc.

 

Přeji požehnané Velikonoce. Neli

UPOZORNĚNÍ:
Tento text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně zdroje a aktivního odkazu. Zdroj: www.astrologiepetranel.cz. Autor článku: Petra Nel Smolová.





Horoskop na období 7. 4. – 12. 4. 2014

Duchovní růst
Slunce se odpoutává od Urana a vytváří opozici s Marsem (do 14.4.). Chaos se bude zmírňovat, ale nastoupí napětí, neklid, impulzivnost a „špatně“ nasazená energie. Plýtvání, únik energie.
Podrážděnost a agresivita, které vystoupí do popředí, přinesou jednostranné a prudké reakce, které mají svůj původ v pudovém. Zviditelní se egoistické a pudové složky. Tento aspekt značí konflikty, hádky, nedorozumění a boje. Zviditelňuje se více sexualita, která je vedena spíše pudem než láskou, se sklonem zažít dobrodružství nebo na druhé straně žárlivost.

Opozice Marse na Slunce ukazuje na velmi aktivní dobu, která je pod tlakem. Nahrne se na vás tolik aktivit, povinností, že nebudete vědět, co dřív. A když se to dostane až za hranici vašich možnosti, začnete se bránit útokem. Tento aspekt značí až možnost vyčerpání životní síly, a tím pádem sklon k horečnatému onemocnění, zánětům a úrazům. Agresivita bude rozbrnkaná kolem nás, bude potřeba prosadit své ego. V této době se ukáže, na kolik máte srovnanou agresivitu, vztek, nenávist, zlobu, pudy. Pokud někde v sobě z těchto témat máte potlačeno, určitě to vyjde na povrch.

K tomu se od 9. 4. do 18. 4. přidá Merkur konjunkce Uran. Uran – změna, chaos, rozšířené vědomí a Merkur – mysl. Ve spojení těchto dvou planet přichází změna stavu vědomí. Přichází bleskové nápady a jejich naplnění. Otevírá se intuice, síla a nové poznání. Spontánnost přeje k pravdivosti a k osvobození se od naučených forem a zvyklostí. Tím, že tato konjunkce je v Beranu, prochází to skrze Já, rozhodnutí, prosazení. Snadné, rychlé a přímé rozhodování, rychlost. Opatrně na zbrklost. Tento aspekt též symbolizuje „blázna“, který dělá nepochopitelné a především nelogické věci. Pokud vám budou chodit vize a nápady, pište si je. Objeví se hodně inovativních možností, objevů a pravd. Pravda vyjde najevo.

Tím, že tato konjunkce je v kvadratuře na Jupiter (zveličování), tak si někdy opravdu můžeme připadat, že svět je velký blázinec. Sobecké prosazování své nezávislosti a strachu se závazat může nabrat gigantických rozměrů.

Tento aspekt značí růst vědomí lidí, ať chtějí či nechtějí, prostě se to stane. Ten, kdo dokáže být bdělý, projde dobu s větším pochopením. Ten, kdo se tomu brání, tam učiněno – vykonáno a v jeho životě se vytvoří zmatek a rozboření starých struktur.

To, co nás ochraňuje a podporuje, je konjunkce Venuše s Neptunem v Rybách. Bezpodmínečná láska a milost. Odevzdání se s důvěrou v život, božskou prozřetelnost a bezpodmínečné přijetí situací.

Jsme učeni být v „tady a teď“ a v naprostém opuštění jakýchkoliv přání, představ a plánování.

Přijímat život tak, jak přichází. Bez hodnocení a s plnou důvěrou, že je to v pořádku, i když tomu nerozumím.

Přichází sem hodně energie lásky Božské Matky.

Zároveň se můžeme dotknout v sobě bezpodmínečné lásky, hloubky milosti a projevit ji druhým.

12. 4. – 4. 5. 2014 začíná působit Kosmický kříž – vysvětlení viz. samostatný článek v sekci Články.

Pěkný týden. Nel

UPOZORNĚNÍ:
Tento text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně zdroje a aktivního odkazu. Zdroj: www.astrologiepetranel.cz. Autor článku: Petra Nel Smolová.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář