Jdi na obsah Jdi na menu

Horoskop na období 13. – 19. 10. 2014

12. 10. 2014

 

 

Horoskop na období 13. – 19. 10. 2014

 

lublanja-kopule-chramu-p8220117.jpg

 

Trojjedinost

 


Stále působí konfigurace z minulého týdne a po 14. 10 se uvolňuje. To neznamená, že přestane působit silná koncentrace světla a milosti. Jen nebude tak cíleně zaměřena. Přesto stále působí na osvobození a na nové cesty. Pokud jdete po slepé ulici, která nikam nevede, tak zjistíte, že jste na konci slepé ulice a budete se musete vrátit na rozcestí, a tam se rozhodnout, jakou jinou cestou se dáte. Když se budete vracet, uvědomte si dary, které jste na této zdánlivě slepé ulici získali.

Jednou jsem v neznámém cestě „omylem“ zabočila do slepé ulice. Nevěděla jsem, že je slepá, dojela jsem na konec, a když jsem se vracela, dívala se na domy, které byly skvosty z první republiky. Jeden šperk vedle druhého. Ulice měla úžasnou sílu a atmosféru. Byla jsem vděčná, že jsem tam zajela. Kdybych věděla, že je slepá, nevjela bych tam a také bych neuviděla takovou krásu.

Někdy jsou ty slepé ulice nejbohatší, mystické a naplňující. Děkujte za ně.

Ke konjunkci Slunce a Venuše se přidává retrográdní Merkur, který podporuje potřebu komunikovat, sdílet, mluvit o pocitech. Tato trojkonjunkce je ve Vahách a to je tedy spolupráce, partnerství, harmonie a oboustranné vítězství je na prvním místě. Je v konjunkci s Dračí hlavou, tzn. „ … a tak se stane, když se opustí sobectví“.

Tím, že je Merkur retrográdní (do 25. 10.), objeví se potřeba mluvit o citech, vztazích, potřeba něco si „doříci“, dochází k přehodnocování vztahů, k pochopení a ke schopnosti otevřeně mluvit. Vyloží se karty na stůl, zviditelní se vše: Tak, jak věci jsou. Retrográdní Merkur, který je od 10. 10. ve Vahách, symbolizuje regresi, přehodnocení a pochopení vztahů. Tím, že se Merkur dostává do konjunkce se Sluncem a s Venuší, má se právě toto pochopení zviditelnit, ať je odezva jakákoliv. Pravdivost a upřímnost mají být na prvním místě.

Tato trojkonjunkce se dostává do harmonie s Černou Lunou, Jupiterem a Marsem.

Jupiter této konjunkci dává otevřenost, upřímnost, hloubku, moudrost skrze poznání prožitého. Černá Luna této konjunkci dává osudovost, sílu a odhalení pravdy srdce: co leží ve vašem srdci, co je důležité, jak si vážíte sami sebe a tím pádem druhých? Jak se cítíte být uznaným potomkem svého otce, potažmo Boha? Dokážete uznat a uctít svého otce?

Venuše ve spojení s Černou Lunou dává sílu ženství, lásce, tvořivosti a milosti skrze léčení. Ženy jsou silně podporovány, aby odhalily svoje dary ženství a mohly se dotknout v sobě energie Panny Marie.

Merkur ve spojení s Černou Lunou dává sílu a hloubku slovu a myšlence. Na začátku je myšlenka, ta se potřebuje emočně prožít: nadšení, radost, a pak slovo, které tvoří. Mars tomu všemu dává schopnost konat – jednat v Pravdě. Mars je ve Střelci, který koná skrze prožitek, poznání a hlubší pochopení souvislostí. Energie, vůle je využívána v souladu s harmonií trojkonjunkce. Můžete si prožít v sobě velmi hluboká, mystická poznání, ale když je neuvedete do praxe, do každodenního života, pak se nemůže ve vašem životě nic změnit. Je potřeba je ukotvit do hmoty, stvořit novou matrici. Vytvoříte ji novým způsobem svého chování, reakcí, realizací.

Mars v trigonu s Jupiterem dává nadšení, příliv energie, odhodlání, cestování a početí nového.

Následně se Mars dostává do konjunkce s Černou Lunou: osudovost ve schopnosti rozhodnout se, konat, tvořit. Muži se stávají „bojovníkem za pravdu“. Je otevřená podstata síly mužství.

Objevuje se jedinečná doba, kde nastává harmonie mezi myslí, citem, činem a osudem. Přijetí, pochopení svého osudu, svého místa na zemi. Harmonie mezi mužem a ženou. Harmonizování rodiny – jak pokrevní, tak i společenské. Doba přeje hlubokým prožitkům celistvosti, jedinečnosti a sounáležitosti.

Vše, co se během října děje, je požehnané. Důvěřujte, že to přinese bohatství duše, i když v této chvíli změny, které jsou nastoleny, třeba bolí. Je to pro vaše osvobození a nalezení své možné harmonie.

Během října nás ještě čeká zatmění Slunce 23. 10. V jeden měsíc zažijeme zatmění měsíce (8.10.) a zatmění Slunce (23. 10.).

Je tady velká příležitost. Všechny dveře jsou otevřené a záleží jen na nás, jestli je využijeme.

Ať se děje ku prospěchu všech zúčastněných. Pamatujte, že to, co se děje druhému, děje se i vám.

To, co se děje vám, děje se i mně a to, co se děje mně, děje se i vám. Všichni jsme jedním.

S láskou Petra Nel Smolová

 

 

 

 


Horoskop na období 6. 10. – 12. 10. 2014

GEJZÍR

Hlavním tématem v období 6. – 14. 10. je konfigurace Drak, tvořená Velkým ohnivým trigonem: Jupiter – Mars – Uran. Vrchol Draka je ve vzdušných Vahách tvořen konjunkcí Slunce a Venuše, Dračí hlavou a úplným zatměním měsíce 8. 10. (u nás nebude viditelné).

Úplněk nastává 8. 10. 2014 a nastává zatmění měsíce.

Jak dostat do srozumitelných slov to, co se děje za formou, za iluzí – emocí, za myslí, která tímto bude prostoupena a natolik rozkmitána, že ztratí svou formu?

Proto doporučuji: snažte se jít za svou mysl, nechte mé informace sebou jen protéci, opusťte potřebu porozumět, analyzovat, jen to nechte skrze sebe projít a nechte to působit. Pak procítíte to, co je za slovy a porozumíte.

Existujeme v pulsech nádech-výdech a mezi tím je krátká pauza. Intervaly nádechu, pauzy, výdechu a pauzy se zrychlují. Kolektivní vědomí je natolik rozkmitáno, že se slívá celý princip nádechu a výdechu. Je natolik natlakováno, že se ztrácí rozlišení mezi nádechem a výdechem a stává se jediným kmitem, který se zrychluje, kdy přestává být vidět pohyb. Energie či napětí, které jsou tím vytvářeny, to vše vede k jednomu k výtrysku, který způsobí uvolnění. Pohár (forma) se naplnil a přeteče – rozleje se. Voda je vědomí.

Přichází tak silná energie Kristova vědomí – Lásky, energie Božské matky- bezpodmínečné lásky, která vede od prazákladu k osvobození se od formy myšlenek, programů, emočních zápisů, potažmo karmy. Tak aby se mohlo rozlít do lidských bytostí a probudit je k rozvzpomenutí se na svou božskou jiskru v sobě a tím zaktivovat vědomí v lidské formě – v čistém těle. Aby božské prostoupilo lidské, které je drženo chtěním, malostí, egem, utrpěním a iluzí.

Myslíte si, že ten příliv energie přijde ze shora, že skrze 7. čakru vstoupí tato energie? Kdepak.

Tato energie vstupuje skrze 1.čakru a stoupá po páteři nahoru a osvobození přichází, když projde gejzír 7. čakrou a propojí se s bezpodmínečnou láskou – Božské matky.

Proto je potřeba mít pořešený lidský, každodenní život, protože když to tak není, tak vás to vždy vrátí zpátky k prvotní bolesti. A jste tam, kam jste spadli z výšin euforie pomyslného osvobození.

Nejdříve se musíte dotknout své největší bolesti, abyste mohli být osvobozeni. Co je to ve skutečnosti za bolest? Sebeodsouzení, nehodnota, postoj sám k sobě.

Když se duše vyčleňuje z celistvosti a začne si uvědomovat já, dochází k obvinění tohoto svého já, protože ztráta celistvosti je bolestivá. Aktivuje se karma, která funguje na principu – sebeobvinění, sebeodsouzení a nalezením trestu, kterým vše zase napravím.

A toto sebehodnocení je základní bolestí. Tato bolest je u každého spojená s jeho hodnotou. Pak každý individuálně máme pojmenovánu svou nehodnotu: někdo je nic, někdo je nula, někdo je neschopná či nedůležitá nula, někdo je nedokonalost, někdo je nezmar a spoustu dalších možností, jak jste nehodnotní. A pak se v tomto světě snažíme získat hodnotu skrze formu, chtění, lásku, uznání atd.

Když si pojmenujete svou základní bolest, můžete se od ní osvobodit a velkou rychlostí v této době dojít k osvobození.

A nečekejte nějaké euforie, protože skutečné osvobození, propojení se s Božskou matkou je Mír, Klid a Ticho. Pak jste se dostali až za….k prvotnímu Všemu a Nic, kde vládne neohraničenost, nekonečno a počátek.

Konjunkce Slunce, Venuše a Dračí hlavy symbolizuje, že přichází milost, bezpodmínečná láska, velká podpora ke kvantovému skoku ve vědomí, které přichází v určitých intervalech.

Můžete cítit, že se vše zrychluje, uvnitř vás se tlakuje, dotýkáte se své bolesti a můžete mít pocit, že již více neunesete. Přijměte svou bolest a milujte ji a děkujte jí.

Když se nám stane nějaká bolestivá situace, máme tendenci vytvářet si resumé, obranné postoje: „Tohle už nikdy nedopustím…., už nikdy…“, cítíme se jako oběti, ale tím si vytváříme další stejnou situaci, která přijde v budoucnu, v tomto životě nebo v příštím. Ten člověk, který přichází s tou situací, je ve skutečnosti Anděl, který vám dělá službu, a tak jste si to v nebi domluvili, abyste se naučili přijímat a nesoudit. Tato situace tě učí, abys v sobě objevil lásku k realitě, která je, k sobě, k druhým. Tak proč se vzpírat a prodlužovat to? Nalezni Lásku teď hned!

Pokud se vám v této chvíli děje nějaká bolestivá situace, pak i v jediném okamžiku se můžete osvobodit právě tím, že tuto bolestivou situaci přijmete s důvěrou, uctíte ji, poděkujete za ni a tím ji rozpustíte – když si prožijete Lásku. Tím jste rozpustili formu, která se v budoucnu už nebude opakovat, pokud je vaše láska bezpodmínečná. A když se objeví, tak už se na ni jen usmějete. Opusťte své chtění, to vás zotročuje a vede k utrpení.

V této době se držte tady a teď, v přítomném okamžiku. Tady a Teď, v této chvíli můžete prožít osvobození z karmy. Tak velikou moc máte uvnitř sebe, v jednom okamžiku prožít bezpodmínečnou lásku sám k sobě a tím k celému stvoření.

S láskou Petra Nel Smolová

UPOZORNĚNÍ:
Tento text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně zdroje a aktivního odkazu. Zdroj: www.astrologiepetranel.cz. Autor článku: Petra Nel Smolová.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Brno - Basilika Minor Mendlovo náměstí