Stav nevím  

Slunce v konjunkci s Merkurem v Blížencích ukazuje na zesílení myšlenek,vyhledávání a přijímání nových myšlenek. Máme otevřenou mysl a tvoříme na mentální rovině. Nejdříve přijde nápad, inspirace, informace, která se nějak uchopí a následně s ní člověk začne pracovat. Jsme více komunikativní a máme potřebu si vše vyříkat, potřebujeme pozornost a mentální podněty. Objevuje se určitý neklid a roztržitost v tom, aby nám něco neuniklo. Tím zůstáváme spíše jen na povrchu, protože se nemůžeme ponořit. Jenomže tato konjunkce během týdne prochází kvadraturou s Neptunem. Což přinese zmatek a nejasnost mysli. Neuchopitelnost. Neptun v Rybách, který je ve svém znamení, je zde nejsilnější a nejcelistvější. Zde je zapsáno celé stvoření naší galaxie, její vývoj a její budoucnost. Když by člověk dokázal splynout s touto energií, byl by v jiném vědomí, kde lidská mysl není schopna pojmout a porozumět a udělat z toho nějaký výstup. V podstatě se musí pustit logiky a přestat myslet. Pak teprve může vnímat nekonečné vědomí naší galaxie. A z této roviny sem bude přicházet energie, která má vstoupit do naší mysli - éterné roviny, kde se tvoří, než bude sneseno na zem, přes pochopení a nová uvědomění. Jenomže tyto dvě energie Ryb a Blíženců jsou v disharmonii. Máme potřebu v této době všemu rozumět, pochopit, komunikovat a snažíme se jít na to logicky, jenže tato energie nelze uchopit logikou. Tato energie promlouvá přes obrazy, podobenství, příběhy a metafory. Tím nás to více vede k prožitku informace. V tomto týdne se budou dít věci, kterou jsou nepochopitelné, a záleží, jak moc svůj život držíme myslí, která věří pouze na to, na co si může sáhnout. Čím více jste v mysli, tím více zmatený týden to bude. Můžete propadat apatii, marnosti, klamům a především velmi bujné fantazii a domněnkám. Objeví se omyly, zapomínání a čekají nás velmi živé sny, bohaté noci na příběhy. Tak jako by vám někdo v mysli pustil různé možnosti, co všechno by se mohlo stát. Proto pozor na vytváření domněnek. Raději se zeptejte, jak se věci mají. Často se dostaneme k pocitu, o co tady jde? Kdo vlastně jsem, co? Vím, co chci? Objeví se hodně únavy. Můžeme to přirovnat tomu, když jste v moři a pohybujete se ve vodě, musíte vynaložit více úsilí a pak jste z té vody unavení.

Čím více máte svou mysl propojenou s intuicí, porozumíte symbolům, znamením a podobenstvím. Snadněji prohlédnete svou fantazii a z čeho pramení vaše domněnky. Tím je dokážete překročit a rozpoznáte inspiraci. Zároveň přichází být něco rozpuštěno a odebráno. Navazuje to na předešlý týden, aby vám mohlo něco odejít ze života, musí být tato forma rozpuštěna. Proto se odehrávají na mentální rovině ještě určité procesy, aby příběh této formy byl naplněn a byl rozpuštěn přes přijetí, pochopení a odevzdání. Proto se najednou uděje prožitek prozření. Proto buďte v důvěře a otevření, že možné je vše. Nechte projít potřebný proces a vy ho pozorujte. Je zbytečné se v něm topit.

K tomu se přidává Venuše v opozici na Černou lunu a Pluta, proces v oblasti citů, lásky, vztahů, hodnot a umění. Velmi bouřlivé téma ve společnosti bude rovina umění. Co je a co už není umění.

V oblasti vztahů se vynoří slabé stránky vztahů, objeví se žárlivost, majetnictví a manipulace. V partnerství se objeví mocenský boj. Především ženy se budou cítit zraněné, málo milované, využité. Právě přes ženy se bude manifestovat nespokojenost ve vztahu a potřebu udělat proměnu vztahu nebo již neochotu ve vztahu dále zůstávat. V tomto týdnu se stanou osudové zvraty ve vztazích, které se mohou manifestovat skrz dvě situace. První, může zde vzniknout zárodek takového poškození lásky, citů, důvěry, které v budoucnosti povedou ke konci vztahu. Někde přestane být důvod druhého milovat, nebo dojdete k pochopení, že nejste milování. V této době je důležité mluvit otevřeně. Druhá situace je, když takový zárodek už dávno vznikl, tato zranění již jsou a vylezou na povrch. Tím, jak budou zviditelněny, tak vztah buď projde transformací, anebo skončí. Tam, kde je vztah postaven na lásce bez mocenských principů a člověk má rozvinutou lásku sám v sobě, bude právě prověřen nakolik je jeho vztah sám k sobě pevný. Vztahy jsou jen odrazem vztahu sám k sobě!

V událostech se objeví pokušení, zesílený sexuální pud, vášeň, touha po naplnění a získání hodnoty a lásky za každou cenu i zaprodání se. Objeví se nevěry. Jsme právě velmi citliví na odmítnutí, dotýká se to velmi našeho ega. Hodně záleží, jak moc jste ve lpěním a závislosti na vnější lásce, být milován, dostat zvenku přijetí. Čím více jste v závislosti a lpění na druhém, tím dramatičtější a silnější vztahový problém se ukáže.

Již odezněl aspekt Černé Luny s Plutem a nyní stále působí Jupiter v harmonickém aspektu na Neptuna. Tento aspekt symbolizuje, že, ať se děje cokoli, vždy se dostaneme ke šťastnému konci. Hluboká důvěra a víra, že jsem pod ochranou a život mě vede k větší spokojenosti a naplněnosti, nám otevírá pomoc andělského světa.

Přeji Vám poklidný týden Petra Nel

 


 

Horoskop na období 28. 5. – 3. 6. 2018

Projevení milosti  

Slunce v Blížencích v harmonii s Marsem ve Vodnáři je přílivem energie, odvahy a posílení vůle.

Stále působící kvadratura s Uranem, která byla již popsaná v minulém týdnu, je v tomto týdnu již snadněji zvládnutelná. Projev je stále stejný, jen my jsme si na energii zvykli a nenecháváme se tolik rozhodit případnými extrémy či změnami. Tento aspekt přišel podpořit odlehčení a odložení všeho, čeho jsme se nechtěli pustit, i když už nám to bylo k ničemu nebo dokonce nás to zatěžovalo.

Hlavní a velmi krásnou konstelací, která začala působit již o víkendu, je Venuše v Raku v harmonii s Neptunem v Rybách a Jupiterem ve Štíru. Vytváří konfiguraci Velký trigon, který symbolizuje požehnání v citech, v lásce, blaženosti, a především projevení milosti. Lidská láska se spojuje s bezpodmínečnou láskou, proto si můžete zažívat nové pocity v prožívání vztahů, jak k sobě, tak k druhým, netýká se to jen partnerské lásky. Vytváří se intenzivní vazby, které jsou požehnány nebem.

Neptun v Rybách stojí na sabiánském symbolu: Velikonoční procesí – a retrográdní Jupiter vytváří přesný harmonický aspekt. Značí to možnost navrácení se do hlubin své duše, minulosti, aby mohlo být něco „opraveno“, vyléčeno, odpuštěno, smířeno a s milostí odebráno.

Když dokážete vystoupit z pocitu křivdy, strachu, pochybností a prožijete důvěru, že o vše je postaráno a vůči vám je vše spravedlivé, může vám být projevena milost. Milost – láska je zákon Ducha, spravedlnost je zákonem hmoty. Zákon Ducha je nad zákonem hmoty, proto může být ve skutečnosti proměněno jen na základě Ducha – milosti, který promění pozemské podmínky.

Projevením milosti je, že, i když se nám stane něco problematického a my dokážeme zůstat v důvěře milosti, ve víře, situace se „zázračně zjednoduší“ a důsledky situace jsou mírné. Je to přirozené učení se, jak si natrénovat žití v hluboké víře a důvěře v boží ochranu. Tím, že ve hmotném světe má každý nějaké bolestivé, citlivé místo a stále ho v životě řeší. A když se toto citlivé místo projeví, místo paniky, strachu atd. se naučíme prožívat přítomnost milosti a ochrany, které jsou vnesení do každodenního života a žití v božské přítomnosti. Život se stane zázrakem, kouzlem a radostí. Budete si vědomi péče a podpory, která je vám dávána, protože v pravý okamžik se objeví to, co potřebujete. Odevzdání se a nechání pracovat milost ve vašem životě je o tom být přesto aktivní a zároveň nelpět na tom, jak se to musí udát a jaký má výsledek.

Nastává úplněk 29. 5. v 16: 20 hodin a zviditelní téma novoluní ,,Díky představivosti je znovu nabyto ztracené příležitosti.“

Klíčová myšlenka: Revize postoje a vnitřní přehodnocení.  Co se k vám vrátilo, aby bylo přehodnoceno a lépe využito? Už víte, co k vám bylo navráceno?

Úplněk podporuje uvědomění, rozhodnutí a vydání se na cestu svého určení. Je to počátek zrození odvahy, svého směru a volby. Máte všechno potřebné. Co k vám patří, vám bylo vráceno, ukázáno, nabídnuto a zároveň vám bylo zviditelněno, co již u sebe nemáte držet.

Je to o vaší volbě a použití své vůle.

Merkur 30. 5. vstupuje do svého znamení Blíženců a bude vytvářet konjunkci se Sluncem do 12. 6. Merkur se nejdříve dostane do harmonického aspektu na Marse, tedy živost komunikace, sbírání informací a schopnosti být velmi mentálně aktivní. Podpoří to kreativitu, dobré nápady, úspěšná jednání a skládání zkoušek. Budeme zvídaví a budeme mít potřebnou dávku humoru a lehkosti.

Vzhledem tomu, že planety Slunce, Merkura a Marse jsou ve vzdušných znamení budeme hodně rozlítaní a trochu povrchní. Díky velkému trigonu ve vodním znamení Venuše, Jupitera a Neptuna se vyrovná velká emotivnost, protože prožíváme své city hluboce a intenzivně a bude potřeba trochu nadhledu.

Krásná kombinace planet, štěstí, radost, hojnost, naplnění a požehnání přeje vztahům, lásce, umění, tvořivosti, zkrášlování sebe, domovů a nákupu oblečení. Je to radost ze života a prožívání plnosti života. Venuše s Neptunem propojují vyšší a nižší oktávu lásky. Lidská láska je propojena s bezpodmínečnou láskou. V této době je podpořena energie Bohyně, přichází energie Panny Marie.

Slunce v konjunkci s Merkurem v Blížencích se dostává do kvadratury s Neptunem slabé působení začne od 1. 6. a až v dalším týdnu nabere plnou sílu působení – 11. 6. přinese nejasnosti, neuchopitelnost a rozostřenost. V té nejvíce hrubohmotné formě se to projeví jako lži, podvody, skandály a krádeže. Podvodníci a zloději budou velmi aktivní. Alkohol, drogy budou mít větší vliv. Jsme citlivější a vnímavější, více vstřebáváme, a proto alkohol a léky budou mít větší vliv.

Duševně to budeme prožívat jako zmatenost, možnou apatii a pochybnosti o sobě. 

Ten, kdo již umí pracovat sám sebou a je schopen vidět propojenosti života, snadněji projde dobou, která vypadá, že je zmatená, nekonkrétní a je zamlžena nějakým oparem. Proto v této době je důležitá bdělost a vědomí, že první dojem je klam a zdání. Ano, zdání klame a je dobré vyčkat, jak se vše projeví. Bude přicházet velmi mnoho energie z roviny, kterou ještě neumíme plně chápat, prožívat a vědomě s ní pracovat. Proto důvěra, že vše je v pořádku, je důležitá. Omyly se budou dít, aby byla oblouzněna mysl, která by člověka vedla cestou vypočítavosti či kalkulu. Pokud se tak stane, přijde omyl, zapomnění, aby se tak nestalo.

Využijte pozitivní týden krásných příležitostí. Dovolte, aby k vám mohla vstoupit radost, láska, milost a požehnání.

S láskou Petra Nel

 

 

Velice si vážím a děkuji podporovatelům článků. Děkuji.
Pokud se vám horoskopy Petry Nel líbí a chcete podpořit jejich tvorbu a tvorbu dalších článků, můžete zaslat dobrovolný finanční příspěvek na číslo účtu 8274212621/5500, variabilní symbol: 123456789.

Pro zahraniční podporovatele: IBAN: CZ 95201 0000 000 2201383115, SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX, příjemce: Petra Nel Smolová.

Děkuji. Petra Nel a realizační tým.

Upozornění:  Text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem.

autor článku: Petra Nel Smolová – www.astrologiepetranel.cz

 


 

martin-martinek-emma--2-.jpg

 

 AKCE PERSONÁLNÍ BIODYNAMIKY

ZAJÍMAVÉ TEXTY 

FOTOGALERIE

ZELENÉ ZDRAVÍ

 

Personální biodynamika ...

 

... průvodce Vaší transformací