Jdi na obsah Jdi na menu

ANTAHKARANA

2. 6. 2013

 Antahkarana je speciálním symbolem, který má své vlastní vědomí. Pracuje přímo s aurou a čakrami  a její léčebný účinek se liší v závislosti na použití. Vzhledem k tomu, že je řízena Vyšším Já, vždy má blahodárný vliv a nikdy nemúže být zneužita nebo způsobit škodu.  Symbol můžeme umístit pod postel, v dolní části židle, na zeď  nebo jej můžeme držet proti svému nemocnému orgánu s přáním lásky a vyléčení. Aplikací je nepřeberně.

 

antahkarana.jpg

Antahkarana je starověký léčebný a meditační symbol, který se používá v Tibetu a Číně již tisíce let. Pokud budete meditovat na tento symbol nebo budete blízko, automaticky se vytváří to, co taoisté nazývají velkou mikrokosmickou orbitou, kde jemné energie, které  za normálních okolností vstupují do korunní čakry, vstupují do nohou a cirkulují do zadní části těla až na vrchol hlavy a pak dolů po přední části těla, čímž dokonale propojují člověka do Země a vytváří nepřetržitý tok energie skrze čakry. Bude také neutralizovat negativní energii, která se shromažďuje v objektech, jako jsou šperky nebo krystaly, jednoduše tím, že se objekt vloží mezi dva symboly.

Symbol je víceúrovňový. Z jednoho pohledu se zdá být dvourozměrný, jakoby zhotovený ze tří sedmiček planárně, v ploše. Tři sedmičky představují sedm čaker, sedm barev a sedm tónů hudební stupnice. Tyto tři sedmičky jsou uvedeny v knize Zjevení jako sedm svícnů, sedm trub a sedm pečetí. Tři krát sedm dává dvacetjedna,což je opět po redukci číslo tři, svatá Trojice,Trojjedinost Boží.
Z jiného pohledu se jeví tento symbol jako trojrozměrná krychle. Jeho energie propojuje druhou a třetí dimenzi, které můžeme vnímat, a také pokračuje nahoru přes neviditelné dimenze celou cestu až  k  nejvyšší dimenzi - dimenzi Vyššího Já.

Tento symbol nepochází z Tibetu, je mnohem starší.

Tibetská meditační praxe, která  používala antahkarany, se konala v místnosti osvětlené svíčkami. Uprostřed místnosti byla velká hliněná oválná nádoba, která symbolizovala kosmické vejce vesmíru. Nádoba byla naplněna několika centimetrů vody a ve středu byla stolička. Na sedadle stolice, vykládané stříbrem, byl symbol Antahkarana. Jedna stěna místnosti byla pokryta mědí, leštěné do zrcadlového lesku. Tapiserie se symboly Reiki visely na protější stěně. Tibetský meditující seděl na stoličce a díval se stále na obraz symbolu Reiki odrážejícího se v leštěném měděném zrcadle.

Tato jantra meditace spojuje vědomí  transcendentálních energií symbolu Reiki, zatímco symbol Antahkarana na stoličce  zaměřuje generované energie a přiměje je, aby rovnoměrně proudily všemi čakrami a propojily se zemí. Antahkarana propojuje Nebe se Zemí.



 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář