Jdi na obsah Jdi na menu

10-ti denní očista mrkví

22. 4. 2014

Během 10 dnů si na večeři připravte vždy mrkvový salát. Na jeho přípravu, která vám zabere necelých 10 minut, budete potřebovat:

3 mrkve

5 kapek panenského olivového oleje

10 kapek citronu

2 PL nasekaných vlašských ořechů

1 lžičku medu

Postup :

Mrkev nastrouháme, pokapeme panenským olivovým olejem a citronem, promícháme s medem a ořechy.

Vlašské ořechy můžete nahradit jinými - lískovými ořechy, mandlemi, kešu ... Tento salát si snězte vždy cca 2 hodiny před tím, než půjdete spát.

Proč právě mrkvový salát? Mrkev můžeme bez nadsázky zařadit mezi superpotraviny. Její pravidelnou konzumací se snižuje cholesterol v krvi, zároveň pročistí trávicí trakt a předchází zácpě, také dokáže pomoci i při různých kožních onemocněních. Stejně je výbornou potravinou, která pomůže právě tehdy, když se člověk cítí vyčerpaný - vzpruží, uvolní, zregeneruje.

10denní kúra je detox pro vaše játra.

Mrkev je bohatá na vitamíny A, B, C, D, E a K, z minerálů jsou to vápník, hořčík, železo, fosfor, křemík a síra. Proč právě olivový olej, ořechy, citron a med? Díky několika kapkám panenského olivového oleje dokáže organismus z nastrouhané mrkve vytěžit více karotenů. Vlašské ořechy jsou ideálem pro naši nervovou soustavu - obsahují totiž omega 3-mastné kyseliny, které odpovídají za lepší spánek, koncentraci, lepší náladu, jako já lepší pleť, nehty a vlasy. Několik kapek citrónu dodá i na noc potřebnou dávku vitamínu C, navíc celý salát správně dochutí. Med obsahuje nerafinovaný přírodní cukr, navíc působí protizánětlivě a obsahuje důležité vitamíny a minerály.

Dbejte jen na to, abyste vybrali kvalitní suroviny. Účinek můžete zvýšit přáním pročištění, vloženým do každého jídla nebo nabitím rukama.

Dobrou chuť!

 


 

 

https://personalnibiodynamika.estranky.cz/clanky/akce/crowleyho-tarot-a--pouziti-v-praxi---patek-25.4.2014-13--19h.html

 

Náhledy fotografií ze složky Cesty po energeticky zajímavých místech


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář