Jdi na obsah Jdi na menu

ZVUKOMALBA -MUZIKOTERAPIE - DRAČÍ RŮŽE Jarmila Zdeňka Richterová 5. – 7. července 2013 v Křemži.

5. 7. 2013

ORIGINÁLNÍ INFO KE STAŽENÍ:    Zdenka-Muzikoterapie_OK.pdf

ZVUKOMALBA

 

Lektorka Jarmila Zdeňka Richterová:

Léta se profesionálně věnovala zpěvu, později předávala nabyté zkušenosti ve výuce a ve sbormistrovské činnosti začala postupně zpěv doplňovat prožitkovými aktivitami. Při studiu muzikoterapie se jí zprvu zdálo obtížné přejít od drilu a přesné interpretace skladby k tvorbě improvizovaných zvuků a volné hudbě. Nyní už ví, že se obě hudební polohy navzájem doplňují a obohacují a samotný projev je osvobozující. V současné době učí zpěv, vede programy pro děti předškolního věku, pro maminky s dětmi do tří let, pravidelné relaxace a pořádá prožitkové semináře zaměřené na rytmus a hlasový projev.


Každé setkání se sebou samým nás posiluje a otvírá naše tvořivé schopnosti.

Zvuk, tón, hlas a jejich vibrace, rytmy jsou blízké každému člověku. Hudbu i zvuky vnímáme nejen sluchem, ale celým tělem. Pokud působí některé zvuky po určitou dobu, mají schopnost měnit uskupení buněk. Původní přírodní nástroje (africké bubny djembé, různá chřestidla) i současné nástroje s přirozeným laděním a zvuky přírody jsou na stejných vlnových délkách jako lidské tělo a proto napomáhají harmonizaci všech složek našich bytostí. Na podobném principu pracuje muzikoterapie, jež se pro nás může stát cestou vedoucí k sobě samému.

Na co se můžete těšit: nahlédnutí do tajů rytmů při společném bubnování, radost z vnímání, silové písně, hluboká relaxace. Dovolíte si hrát a jen tak být. Uvědomíte si, že africké přísloví „Kdo umí mluvit, umí zpívat, kdo umí chodit, umí tančit.“ je pravdivé. Podělíme se o to, jak na nás zvuky a hudba působí. Jejich prostřednictvím nacházíme sami sebe.
Probudíme a osvobodíme svůj hlas a společně vytvoříme v sobě i v prostoru unikátní malbu barvami zvuků a tónů.

Seminář muzikoterapie proběhne ve dnech 5. – 7. července 2013 v Křemži.
Cena semináře 1800,- Kč; možnost zajistit stravu a ubytování.
S sebou: pohodlné oblečení, karimatku, deku či spacák, polštářek, pastelky nebo fixy

Bližší informace a registrace: Eva Leňová, telefon: 739 081 594, e-mail: info@draciruze.cz

Mapa

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář