Jdi na obsah Jdi na menu

Ve vesmíru jsou miliardy civilizací na rozdílných stupních evolučního vývoje - NIKOLAJ LEVAŠOV

30. 3. 2014

 NIKOLAJ LEVAŠOV : VE VESMÍRU JSOU MILIARDY CIVILIZACÍ

NA ROZDÍLNÝCH STUPNÍCH EVOLUČNÍHO VÝVOJE 




Nikolaji, říkáte že nejsme jedinou skupinou rozumných bytostí ve vesmíru

- To rozhodně nejsme. Ve vesmíru jsou miliardy civilizací na rozdílných stupních evolučního vývoje. Některé jsou daleko před námi, některé zase na mnohem nižším stupni vývoje než my. Avšak, naše civilizace musí stále podstoupit přerod na kosmickou úroveň, kdy se dostane na kvalitativně novou úroveň vývoje a člověk bude schopen, například, kontrolovat hmotu sílou myšlenky. Dnes se hodně mluví o nadcházejícím soudném dni. Je to blízko v tom smyslu, že pokud lidstvo odmítne přijmout znalosti potřebné pro přechod na novou úroveň, katastrofa je nevyhnutelná. Nyní nejprimitivnější všech civilizací - technokratická - drží naši planetu jako rukojmí, a pokud budeme pokračovat v této slepé větvi rozvoje, lidstvo nevyhnutelně zničí samo sebe.

Přesto, přinesl jste lidstvu dobré zprávy tvrzením, že poslední a nejtemnější Noc Svaroga, která zabraňovala lidem rozvíjet jejich potenciál, skončila v roce 1995-1996. Mohl byste vysvětlit, co to Noc Svaroga je?

- Pokusím se. Naše slunce se nachází v jednom rameni naší galaxie, téměř až na vnějším okraji galaxie. Náš vesmír je formován sedmi primárními hmotami. Takzvaná fyzicky existující hmota, kterou vidíme a vnímáme, vzniká jako výsledek jejich spojení v oblasti, kde na to existují příhodné podmínky. Ale fyzikální hmota, která je více či méně známa vědě, tvoří pouze 10 procent veškeré hmoty ve vesmíru. Zbylých 90 procent vědci nazývají temnou hmotou a neříkají nic o její podstatě.

Primární hmoty, nazvěme je A,B,C,D,E,F,G, jsou rozloženy ve vesmíru nerovnoměrně, protože vesmír je nehomogenní (anizotropní). Každá primární hmota má unikátní vlastnosti a kvality. Kvalitativní charakteristika prostoru se neustále mění (díky inherentní anizotropii vesmíru) a velmi mnoho závisí na tom, která hmota v té které oblasti vesmíru převažuje. Přebytek jedné nebo druhé primární hmoty a určité oblasti ovlivňuje procesy v dané oblasti - chování hvězd a planet, jejich tektonickou aktivitu například, a také jedince - jejich chování, emoce a evoluční vývoj. Například, nadměrný výskyt hmoty E v určité oblasti vytváří příznivé podmíny pro vývoj vysokých duchovních a morálních kvalit v lidech, a podporuje „evoluční skok" civilizace. Tyto oblasti anizotropie se nazývají Dny Svaroga.

Převaha hmoty G v určité oblasti vyústí v manifestaci základních vlastností a kvalit a způsobuje takzvaný negativní evoluční trend, jak v jednotlivci tak v celých civilizacích. Proto oblasti anizotropie tohoto typu se nazývají Noci Svaroga. Jak naše Galaxie rotuje, Země se periodicky dostane do jedné nebo druhé oblasti anizotropie, jinými slovy, do oblasti Dne nebo Noci Svaroga. Délka doby, kdy se Země nachází v oblasti Noci Svarog může trvat od několika set let do několika tisíc let. Zatím poslední a nejtěžší Noc Svaroga trvala 1008 let: od roku 988 do roku 1995-1996.

„Tíha" Noci Svaroga je určena velikostí negativního evolučního trendu, který přináší: čím je větší, tím je pro člověka těžší přemoci nízké instinkty, emoce a negativní chování obecně. Lidé s velmi silnou vůlí jsou schopni jít proti proudu, ale většina lidí takovýto potenciál nemá a jsou jako kousky kovu „magnetizováni" negativními charakteristikami. Toto asi zná každý ze školy: když vezmeme kousky železa a vystavíme je silnému magnetu, tento je zmagnetizuje a otiskne do nich svou „polaritu". Stejný jev nastává při Noci Svaroga. Jestliže osoba nemá vlastní silný potenciál (vůli), externí vliv ji přinutí chovat se podle něj, nikoliv podle své vůle či svědomí.

Každý se rodí jako živočich, ale hlavním cílem člověka je překonat své instinkty, na což je třeba silná vůle. Takže, Noc Svaroga vytváří optimální podmínky pro kvality „inteligentního živočicha", jako je pud sebezáchovy, aby se vyvinuly v přemrštené míře. V tomto případě je pak velmi snadné manipulovat lidi: jestliže je například pud sebezáchovy příliš silný, jedinec je ochoten prodat či zradit téměř cokoliv, aby si zachránil život.

Dokud se člověk nestane pánem svých emocí a fyzického těla, nevyhnutelně zůstává otrokem a může být jednoduše využit / zneužit, jak to dnes vidíme téměř všude. Proto Noc Svaroga je pro sociální parazity „zlaté období" pro převzetí moci, což se jim zde povedlo. Konkrétně, vytvořili sociální zbraň ve formě náboženství za účelem zotročení lidí. A podívejte se čeho dosáhli: Rusko, například, bylo sraženo na kolena velmi lehce. Ale to je povídání na jindy. Mimochodem, nedávno jsem četl, že podle Tóry, soudný den přišel v roce 1995, což je přesně konec Noci Svaroga. Zajímavá náhoda, ne? A christianizace ruska se kryla s nástupem Noci Svaroga (988 n.l.). Myslíte že toto je také náhoda? Já zde žádnou náhodnost nevidím.


Takže, dlouhá Noc Svaroga skončila. Úsvit přichází což znamená příznivé podmínky pro vývoj. Mnoho esoterických škol a trendů, včetně například Hinduismu a Buddhismu, říká že je čas otevřít tajné vědění, které bylo dosud přístupno jen zasvěcencům. Má toto něco do činění s Nocí Svaroga?

- Ano, určité spojení zde je, ale také je možno doslechnout se na toto téma mnoho nesmyslů. Slyšel jsem například názor, že v roce 2012 všechna chátra zemře, a elita bude zachráněna vzestupem na novou úroveň existence. Kdo je to tato elita, čím se své postavení zasloužila a jakým způsobem vzestoupí, specifikováno nebylo. A lidé takovýmto nesmyslům věří! Někteří se opravdu, než jakéhokoliv základu, považují za elitu! Přinejlepším, tito četli příliš mnoho z díla Madame Blavatské, ačkoliv z mého pohledu se v jejích knihách jedná pouze o omílání a upovídanost, a podstata jde říct dvěma větami, které ve skutečnosti nic zásadního neodhalují.

Dnes se o Shambale píše takové množství nesmyslů, ale ani slovo o tom, že je Bílá a Černá Shambala. Skutečná Shambala není v Tibetu, ale v čínských horách. Je to zvláštní oblast oddělená od fyzického světa kvalitativními bariérami, ve které žijí určití lidé, kteří opustili normální způsob života. Je to na delší příběh. Jsou tam oblasti, kam místní lidé nikdy nevkročí, protože se odtamtud nikdy nikdo nevrátil. Jen ti, kteří jsou schopni a mají právo, nebo ti, kteří jsou pozváni se tam můžou dostat.

Znamená že tam kde hledal Nikolas Roerich byla černá Shmabhala? A nebylo mu dovoleno vejít ani tam. Proč?

- Ke konci Roerich pochopil, že byl jen figurkou využitou určitými silami. Brzy po tomto pochopení zemřel. Mnoho lidí slyší nějaké informace a vyloží se všechno naprosto mylně. Ve většině případů lidé nečtou knihy, ale spěchají bez váhání se o dané věci přít a dělají vcelku absurdní věci.

Snaží se otevřít třetí oko, například?


- Ano, třeba. Zvláště když vezmeme v úvahu, že třetí oko neexistuje. Onen symbol kreslený na čelo je pouze znamení, že osoba dosáhla určité úrovně vývoje. Neznamená to, že v tomto místě je třetí oko. Vidění nemá ve skutečnosti s očima skoro nic společného. Mám k dispozici stovky experimentů potvrzující toto.

Z mého pohledu věda nesprávně chápe fenomén člověka, otázku jeho původu, jinými slovy, odkud přišel. Existuje velké množství důkazů, že člověk není produktem evoluce na Zemi, ale byl sem dopraven z jiných planet s určitým účelem.
Jako vše v našem Vesmíru, člověk sestává ze sedmi všepronikajících volných primárních hmot, které, tvořící různé kombinace, tvoří fyzické, éterické, astrální, první mentální, druhé mentální, třetí mentální, a čtvrté mentální tělo člověka. Proudění hmot mezi fyzickým tělem člověka a těly jeho duše je Život v nejpravdivějším významu tohoto slova. Planeta země má také sedm kvalitativních úrovní a tomu odpovídajících šest kvalitativních bariér, které člověk postupně překonává během vývoje.

Převaha primární hmoty E vytváří optimální podmínky pro plnou evoluci třetího a čtvrtého materiálního těla člověka. Za účelem zakončení takzvaného planetárního cyklu evoluce musí člověk zkompletovat všech sedm materiálních těl. Dnes se ale většina lidí nachází na rozdílných stupních vývoje. Největší část má v průměru pouze 3-4 materiální těla. Jsou lidé kteří mají více, ale to jsou velmi raritní případy.

Lidskou Duší rozumím souhrn materiálních těl, z kterých se skládá. V momentě početí Duše vstoupí do genetiky, do počáteční biomasy, která je v souladu se stupněm jejího vývoje. Podmínky na naší planetě jsou takové, že člověk má uzavřen přístup ke vzpomínkám na minulé inkarnace, proto ve většině případů vědomí nemá potřebný kontakt s Duší. Co je ve skutečnosti intuice? Je to pokud vědomí obdrží informace od Duše, například ve stavu snu, nebo zvláštním kvalitativním stavu vědomí, nebo v případech vysokého emočního zatížení, ale jako pravidlo, běžný člověk za běžných podmínek nemá kontakt se svou Duší.

Existuje rozdíl mezi muži a ženami, co se týká schopností evolučního vývoje?

- Jistě, rozdíly zde jsou. Na začátek, pro ženu je to mnohem jednodušší díky otevřenosti její duše. Je pro ni jednodušší vyvíjet se na začátku duchovní cesty, ale v určitém momentě tato otevřenost způsobí mnoho problémů - stane se snadnou kořistí pro vliv temných sil, kterému ve většině případů není schopna odolávat. V případě muže je situace opačná - je pro něj mnohem těžší začít, ale po určité době se pro něj stávají věci mnohem jednodušší, protože jeho systém je více stabilní a méně otevřený. Fakt že muž a žena vnímají svět velmi odlišným způsobem je vidět všude. Není na tom nic špatného. Jsou to dva díly jednoho celku. Tento princip využívá tantra, která také může být černá nebo bílá. Bílá tantra dnes již téměř neexistuje - praktikuje se jen černá tantra což v principu znamená pumpování sexuální energie z jedné osoby do druhé.

Jako student ( na univerzitě, pozn. překl.) jsem byl svědkem těchto věcí. Jednoto dne si sekretářka našeho oddělení postěžovala: „Koljo, občas ke mně přijde na návštěvu známá. Povídáme si tak půl hodiny a poté odejde, a já se cítím extrémně nedobře. Doma nejsem schopná nic dělat - pouze se vyčerpaná složit do křesla, ačkoliv normálně chodím z práce plná energie a dělám spoustu věcí.". Požádal jsem ji, ať mi zavolá, když ona známá přijde příště. Zavolala mi, já jsem přišel a byl jsem představen oné ženě. Vyměnili jsme pár zdvořilostních slov a pak jsem proskenoval situaci, a promptně odstřihl kanál, jimž tato žena vysávala sekretářku. Po chvíli žena požádala o schůzku se mnou. Setkali jsme se a žena se mi vyznala: " Vím že chápete, že dělám špatné věci, ale nemůžu jinak, jinak bych zemřela". Ukázalo se že se dříve setkala s „velkým guru" který ji „zasvětil" do světa spirituality „skrze postel" a poté jí oznámil: „Teď, jestliže se nechcete cítit špatně, musíte najít někoho, z koho budete vysávat energii. Vaše volba." Nebohá žena se našla několik „obětí" , z nichž po troškách vysávala životní sílu, aby jim nezpůsobila příliš škody. Přirozeně, pomohl jsem této ženě odstřihnutím od jejího „guru".

Co se týká bílé Tantry, ta je založena na principu harmonie mezi mužem a ženou. V určitém bodě vývoje muž potřebuje kvality a vlastnosti které má žena, bez nichž se nemůže ve vývoji posunout dále. Žena také potřebuje „mužské" kvality v určitém bodě svého vývoje. Mohou si je navzájem předat jen během intimního vztahu a fyzické blízkosti, předávajíc potřebné kvality jeden druhému. Existují i výjimečné podmínky, kdy tyto kvality můžou být předány i jinak.

Nyní jsem žena, ale mohu být nebo mohla jsem být muž v minulé nebo budoucích inkarnacích?

- Ano. Duše je asexuální, ale má určitý druh „náklonnosti" k jednomu z pohlaví. Proto, když ženská duše vstoupí do mužského zárodku a tento je silnější, výsledkem bude naprosto normální muž s lepší vnímavostí a na tomto není nic špatného. Ale jestliže genetika je slabá, výsledkem bude zženštilý muž, a nebo, pokud duše přinutí tělo chovat se podle přirozenosti, výsledkem bude homosexualita.

Ve většině případů si duše nevolí tělo pro inkarnaci dle svobodné vůle, je to tak?

- Ano. V momentě početí vytryskne kanál energie a prorazí kvalitativní bariéry planety. Na základě síly tohoto energetického „gejzíru", duše určité úrovně, obývající úroveň planety kam byl „gejzír" schopen dosáhnout, je vtažena do tohoto kanálu.

Ale, například, lidé jako Dalajlama jsou schopni si svobodně určit, kde se narodí?

- Ano, Dalajlama si vybírá. Umírající Dalajlama určí přesné místo, kde se inkarnuje, takže může být rychle nalezen, a je mu pomoženo si „vzpomenout" kým je, aby mohl pokračovat ve vývoji.

Vaše postoje se do jisté míry kryjí s pohledem východních učení, specificky, Buddhismu. Studoval jste je?

- Ne, podrobně jsem je nestudoval, ačkoliv mám základní přehled. Myslím že tyto tradice daly lidstvu velmi málo ve smyslu skutečného evolučního růstu. Například, východní učení mají určený určitý limit vývoje, který například hinduisté chápou tímto způsobem: když člověk získá sedm materiálních těl (fyzické plus šest těl duše), on nebo ona splyne s absolutnem (toto je stav, kdy všech šest planetárních kvalitativních bariér pro člověka zmizí). Považují to za evoluční limit člověka - otevřít všechny „dveře" domovské planety a zastavit na prahu bez dalšího pohybu vpřed. Ale oni nerozumějí jedné věci: evoluční vývoj je nekonečný, počet materiálních těl, které duše může získat během vertikálního evolučního vývoje je potenciálně nekonečný. Nicméně, za účelem vývoje a získávání materiálních těl, člověk musí vytvořit kvality, které nedostal od přírody. Musí pochopit jak je vytvořit a používat v jiných podmínkách, úrovních. Toto je skutečný praktický úkol evoluce. Jestliže člověk neví jak používat nové kvality, je nezbytné aby je nezískal.

Například jóga. Jak staré jsou tyto učení? Tři tisíce let? A kolik lidí je následuje? Mnoho milionů. A kolik z nich dosáhlo alespoň základních výsledků? Řekněme například že schopnost opustit tělo je pro ně významný výsledek, ne samo o sobě, samozřejmě, ale jako indikátor dosažení určité evoluční úrovně (která není ve skutečnosti vysoká). I jen tohoto dosáhla pouze hrstka lidí. Jestliže je systém korektní, pak tohoto měl dosáhnout každý, následující dané učení, není to tak? Fakt že jen velmi málo lidí tohoto dosáhne je indikátorem, že je to systém který nefunguje. Mimoto, mezi lidmi praktikující vyšší jógu je mnoho nemocných lidí. Mám na mysli ve smyslu fyzického zdraví, což je jen těžko překvapivé. Jestliže někdo vezme klacek a začne vykopávat nahoru kundalini, co z toho může vzejít? Pouze si vykopne mozek z hlavy. Je to možnost jak dát začínajícímu studentu „start", ale není to cesta skutečného evolučního vývoje.

Většina východních učení a mnoho jejich moderních odnoží a variant cílí k průtoku proudu primárních hmot různé síly skrze meditující osobu. Je to v různých učeních nazýváno různě - prána, chi, qi, - ale podstata je jedna a ta samá. Nu, ano, může to pomoct vyvinout těla duše, která osoba již vlastní a dokonce pomoct vytvořit nová, ale pouze když je pro to dotyčný připraven. Podívejte, poupě musí dozrát, aby se mohlo rozvinout v květ. Pokud jej vezmete a otevřete silou, pouze jej poškodíte. Představme si teď že necháváme proudit silné proudy primárních hmot skrze osobu. Ona může, a pravděpodobně, bude vidět něco z dalších úrovní realit, ale tyto násilné metody postrádající precizní porozumění procesům vyústí v destrukci obojího - osoby i její duše. Může to být přirovnáno k pumpování vody pod velkým tlakem - voda může proudit bezchybně, ale potrubí také může prasknout. Dokonce i schopnost vidět ostatní úrovně reality kterou někteří lidé mají od přírody je v mnoha případech velmi nedokonalá a často pro tyto lidi znamená cestu sebedestrukce. Nechápou, že jejich přírodní dar může být vylepšen, takže jim nemůže představovat žádné riziko, ale oni toto odmítají pochopit a neodvratně přichází zničení.

V knize Sahaja Joga jsem četl že žena - jogín stojící na břehu oceánu cítila červeno-oranžovou kouli „explodovat" v její hlavě, což ji navedlo k myšlence, že dosáhla dokonalosti a osvobodila se od karmy, a zároveň se stala guruem. Co se však stalo ve skutečnosti? Exploze energie nastala, avšak jaké energie? Červená energie je stress a oranžová je sexuální energie. Jinými slovy, jednalo se o silnou erupci její sexuální energie do jejího mozku na podkladě stresu. Má toto něco společného s duchovností? Ve skutečnosti může být ráda, že po takovéto spontánní explozi kundalini zůstala naživu. Ve skutečnosti, pokud kundalini náhle „vystřelí vpřed", nemá to na člověka žádný pozitivní vliv, ale naopak ničí ho to.
Jak určitě víte, existuje velké množství lidí zabývající se tzv. „channelingem" - lidé se považují za komunikační kanály s jinými úrovněmi planety, s jinými civilizacemi, atd.

Knihkupectví jsou plné zpráv od Kryona a jemu podobných. Můžete k tomu něco říct? Vzrostla razantně evoluční úroveň lidí?


- Na určitém stupni evolučního vývoje osoba „prolomí" skořápku do ostatních, vyšších úrovní a myslí si, že vše co potkává jsou andělé, archandělé, bohové a tento druh „vyšších bytostí", které jsou připraveny sdílet „vyšší znalosti a vědění". Realita je však zcela jiná. Entity z těchto úrovní se chovají následovně: sdělí informaci kterou si osoba může lehce ověřit, například, informaci o zemětřesení nebo autohavárii. Když nedůvěra zmizí, osoba se otevře a „anděl" začne „nalévat" informace které si osoba nemůže ověřit, ale bere je jako správné. Periodicky pak předají nějakou informaci, kterou si osoba ověřit může, pro udržení důvěry.

Měl bych dát příklad z mé praxe. Bylo to v roce 1989. Touto dobou jsem již vyléčil značné množství lidí. Přijela mě navštívit postarší paní ze Sverdlovsku. Měla tumor v oblasti solar plexu. Byla v důchodu a rozhodla se jít „spirituální cestou".Našla následující cestu: vzala list papíru, napsala na něj abecedu, vzala minci uvázanou na niť, a začala neuvěřitelně rychle kmitat rukou nad papírem. Dostala se do stavu transu, silné proudy primárních hmot protékaly jejím tělem, dokonce se ani nedívala na papír, jen vyslovovala slova. Oznámila mi že má ve Sverdlovsku skupinu lidí, s kterými pracuje. Kontaktovali údajně jiné civilizace. Podíval jsem se na ní a viděl, že tato dáma tohoto není schopna, protože na to jsou třeba určité kvality, které postrádala.

Přemýšlel jsem, jak bych jí mohl vysvětlit, že to co říká není možné, a že byla nestydatě podvedena. Rozhodl jsem se že budu hrát „prosťáčka". Zeptal jsem se jí, zda bych mohl skrze ní někoho kontaktovat. Odpověd zněla - jistě, samozřejmě, jen mi řekněte jméno. Dal jsem jí jméno a začala s navazováním kontaktu. Několik lidí bylo svědky celé konverzace a procesu. Skryl jsem se entitě, se kterou byl navazován kontakt. Je to na delší povídání jak jsem to udělal, nyní pouze řeknu že je to možné. Jinými slovy stal jsem se neviditelný pro tyto entity - duchy, ale já jsem je mohl vidět perfektně. Takže, viděl jsem, že entitu ke které hovořila nebyla ta, jejíž jméno jsem sdělil. Každá entita má svůj vlastní unikátní klíč, který je nemožné „padělat". Pokud člověk zná tento klíč, nemůže být obelhán.
Po chvíli jsem řekl bytosti z druhé strany (mám na mysli telepatický přenos myšlenek): „Nejsi bytost, za kterou se vydáváš!". Odpověděla: „Z jakého důvodu?" V tento moment jsem se „odmaskoval" a zeptal: „Dobře, jaké je tedy tvoje jméno?" „Mé jméno je Melon". „Takže, Melone, proč podvádíš lidi?" zeptal jsem se. Odpověděl: „Já za to nemůžu, oni mě kontaktovali první! Můj úkol je být zde ( první mentální úroveň Země), a pokud se někdo dostane na tuto úroveň, můj úkol je vzít je pod svou „ochranu". Pokud věří v Krista, mám říct že jsem Ježíš, pokud věří v Mohameda, řeknu že jsem Mohamed".
Rozumíte nyní principu? Úkol této bytosti bylo obrat osoby o jejich potenciál, který nasbírali za mnoho inkarnací, a pokud je jim odebrán, musí začít znovu od nuly.

Je jisté že tato bytost byla jen pohůnkem někoho na vyšší úrovni, ale jak mnoho takovýchto vlastníků a pohůnků je zde, v našem planetárním systému? A jak mnoho planetárních systémů je ve vesmíru? Přesto, lidé si myslí že pokud navážou kontakt „nahoru", že to musí být nutně světlá bytost, nebo bytost s dobrými úmysly, která přináší pouze pozitivní věci, a nic špatného se nemlže stát. Bohužel, je poměrně težké těmto „chanellerům" vysvětlit, jakou děljí chybu, protože jsou často zaslepeni pýchou: já jsem toho hoden, já jsem si zasloužil kontakt s cizí civilizací, byl jsem „vybrán", atd.
Myslím že není třeba příliš vysvětlovat, odkud můj pacient přišel k tumoru.

Osoba není obírána o svůj potenciál pouze během neopatrných setkání s „vyššími silami", ale také během tzv. meditace. V jedné ze svých knih popisuji, co se děje během meditace. Osoba nebo skupina jsou během meditace maximálně otevření. Vezměte si klasický příklad meditace: „posíláme svou energii do prostoru, prostor nás prostupuje, skrze naše těla ...." a veškeré meditace tohoto druhu. Je to naprosto totožné jako říct všem predátorským bytostem ve vesmíru: „Servíruje se hlavní chod", a ony si velmi rády ukousnou z vašeho potenciálu.. ale lidé toto nechápou.

Takže, měli bychom si být vědomi toho, že kontakt s dušemi mrtvých, se všemi úrovněmi naší planety, a dále, s jinými civilizacemi je skutečně možný. Ale jen bytost, která vlastní všech šest materiálních těl duše je schopna dostat se za hranice Země. Jestliže osoba nedosáhla tohoto stupně evolučního vývoje, všechny kontakty kterých je schopna jsou limitovány na astrální úroveň naší planety, nebo v nejlepším případě, na první mentální.

Dnes dokonce i moderní věda do určité míry připouští, že myšlenka může ovlivnit hmotu..

- Myšlenka ovlivňuje hmotu, ale vše záleží na tom, „kdo myslí myšlenku". Jestliže se jedná o běžného člověka, vliv myšlenky neopustí jeho lebku. Mentální vyzařování je účinné pouze pokud je osoba vysoce vyvinutá.

Proč myslíte že jedna a ta samá inkantace (zaříkání) funguje když je pronesená jedním člověkem, ale u druhého ne?

Osoba pronese určitá slova ve stavu transu (jinými slovy, ve stavu zapnutého potenciálu) a slova jsou určité modulační zařízení na ovlivňování toku primárních hmot. Ve skutečnosti, smysl inkantace (zaříkání) samo o sobě má nulový význam, ale jsou to jednotlivá slova která způsobí určitou modulaci, která se podílejí na výsledku. Nicméně, dnes ani ti, jimž inkantace fungují, nemají příliš ponětí, co vlastně dělají a na jakém principu jejich aktivity fungují. Pouze ti, kteří tyto kombinace slov vytvořili, chápali principy, na kterých je funkčnost postavena. Jeden musí znát mnoho a být schopen analýzy tohoto, za účelem pochopení jaké přírodní procesy probíhají během vyslovování inkantace.

Před 13.000 lety, kdy byla naše civilizace vržena zpět do doby kamenné, naši předkové neměli kapacity učit všechny od nuly, protože čelili otázce přežití. Proto rozhodli se najít nějakou jednoduchou cestu ven: ti kteří vládli potřebným pochopením sepsali potřebné modulace primárních hmot ve formě mluvených kódů - slov. Poté našli jedince, kteří byli přirozenými vlastníky jiskry „daru" a naučili je, jak vyslovovat různé inkantace pro dosažení různých výsledků. A tito „rychlokvašení kouzelníci" dělali přesně toto - opakovali naučené fráze pro naučené situace.

Postupem času se původní vědění vytratilo a volchvové (Slovansko-Árijští mágové) pouze studovali tyto „předvařené" inkantace. Ale v tomto konání bylo nebezpečí: černí mágové pod rouškou křesťanských misionářů přišli na Kyjevskou Rus údajně zvítězit nad pohanstvím, které, mimochodem, na našem území nikdy neexistovalo. Po tisíce let, lidé žili podle Védických tradic a zákonů. Tedy, černí mágové vyzvali volchvy k „souteži" před zraky davů. Volchvové, kteří byli perfektně schopni chodit po vodě, levitovat, teleportovat se, procházet zdmi apod. Najednou nebyli nic z tohoto schopni ukázat přihlížejícím davům. Otázka zní: proč najednou nebyli schopni nic ze svých „běžných" schopností ukázat? Bylo to proto, protože vyslovovali inkantace které kódovali modulaci primárních hmot bez porozumění tomu co vlastně dělají, kdežto černí mágové rozuměli podstatě procesu a byli schopni zablokovat proudy primárních hmot a tím i jejich akce.
Proto, pokud něco funguje, je nutné porozumět tomu, jak to funguje a proč.

Je jazyk inkantace nějakého významu?

- Není. Lépe řečeno, je to takto: pokud chápete podstatu inkantace, jazyk není důležitý. Ale jestliže, například, osoba zná jazyk v němž je inkantace, ale zkomolí slova, nebude to fungovat, protože zkomolená slova vytváří jiný obraz, a tedy, způsobí jiný efekt.

Chtěla bych se zeptat na utrpení. Je obecně známo, že Křesťanství je ve skutečnosti kult utrpení: čím více člověk trpí, tím více je on nebo ona očištěn a učí se duchovní lekce : Bůh tě miluje, pokud tě vede k utrpení, apod.

- Existuje známe rčení: „bytí definuje vědomí", ale mé oblíbenější je trochu přeformulovaná verze tohoto: „bití definuje vědomí". Ačkoliv, je třeba věnovat pozornost reakci na „bití". Křesťanství vybízí k akceptování utrpení s pokorou a podmiňuje tím duchovní rozvoj. Ale člověk se nevyvíjí díky utrpení, spíše naopak. Člověk se vyvíjí když navzdory jakkoliv obtížné situaci sebere všechny síly a bojuje. Mimochodem, negativní emoce poněkud brzdí evoluční vývoj. Na druhé straně, přemíra pozitivních emocí je také mohutná erupce energie která vyústí k zablokování procesu vývoje, výsledkem čehož můžete začít degenerovat v menší či větší míře.Osoba se vyvíjí, pokud je naplněna hrdými myšlenkami. Potom se postupně dostává na jinou, vyšší uroveň. A utrpení sráží člověka zpět. Někdy ho to přinutí probudit se, ale zdaleka ne vždy.

Křesťanství také říká: unáší tě proud a měl by ses nechat tímto proudem unášet, neboť to je tvůj osud. Jinými slovy, člověk by se měl podřídit osudu. Ale skutečný pohyb vpřed, skutečný vývoj nastává pouze, pokud člověk jde proti proudu. Na toto je nezbytné nestat se apatickým, ale sebrat odvahu a vůli a bojovat. Jestliže se dostanete do vlaku který jede z bodu A do bodu B, můžete chodit uvnitř vlaku, sednout si na jedno nebo jiné sedadlo, ale jestli se vlaku nezbavíte, nevyhnutelně se octnete v jeho cílové stanici. Osoba která opustí vlak získává možnost volby: může jít pěšky, nebo nastoupit do jiného vlaku, nebo jít opačným směrem. Jinými slovy, nejde tam kam ho unáší proud; pokouší se konat a tedy, vyvíjet, protože činy jsou „palivo" pro evoluční vývoj.

Vytvořil jste váš vlastní systém který vám po osvícením věděním dovolil neustále postupovat dále, a také pomáhat druhým v tomto úkolu. Mám na mysli systém který nazýváte „restrukturalizace mozku". Můžete vysvětlit jeho podstatu?

- Nejprve, je třeba pochopit, že fyzický mozek je pouze základ který poskytuje možností pro proces myšlení. Neurony fyzického mozku nemyslí, ony jenom rozkládají organickou hmotu na primární hmoty, tímto vytvářejíc potřebný potenciál který postupují dalším úrovním neuronů. Éterická, astrální, a mentální těla neuronů formují eterické, astrální, a mentální úrovně mozku, které jsou naprosto stejně reálné, jako fyzické neurony. Proces myšlení se odehrává přesně na těchto úrovních jako výsledek cirkulace různých primárních hmot mezi těmito úrovněmi. Velké množství primárních hmot, jak ve smyslu různé kompozice, tak různé intenzity, se podílí na procesu myšlení, které zahrnuje různé oblasti a úrovně mozku. Pokud člověk není schopen zvětšit objem svého fyzického mozku, co mu brání změnit velikost kvalitativních struktur mozku na vyšších úrovních? Naprosto nic. A toto poskytuje prostor pro nekonečný vývoj. Jeden jen potřebuje vědět jak to udělat a zároveň nenarušit harmonii na žádné úrovni.
Ohledně restrukturalizace mozku. Ano, je to můj systém. Mohl jsem ho vytvořit, protože jsem pochopil určité přírodní zákony a promyslel jeho realizaci. Někdo říká, že jen odblokuji schopnosti mozku té které osoby, které do té doby byly dominantní, ale ve skutečnosti, vytvářím kvality které daná osoba nikdy nevlastnila a mohla by se k nim teoreticky propracovat pouze správným evolučním vývojem. Posouzením průměrné vyspělosti duší, které nyní obývají naši planetu, druhá naznačená možnost je vcelku nepravděpodobná, protože podmínky které zde máme pro vývoj jsou vysoce nepříznivé: výchova, vzdělání, věda a náboženství svádějí člověka na slepou cestu, a pro tento stav existuje důvod. Navíc, evoluční vývoj není něco automaticky garantováno všem inteligentním bytostem, je to pouze možnost. Transformací mozku daná osoba získá nejen nové kvality, ale také nová těla duše, které do té doby nevlastnila. Jelikož jsem pochopil a vypiloval proces transformace mozku a duše, získal jsem experimentální důkaz, že když osoba projde kvalitativní transformací mozku, on nebo ona je lehce schopna věcí, jaké východní učení považují za nejvyšší mety.

Skutečně tato možnost existuje pro každého?

- Absolutně. Zajímavá věc zde je, že nejdůležitější podmínka není duchovní vyspělost dané osoby, ale určité schopnosti její genetiky. Po takovéto transformaci mozku osoba je schopna vidět vnitřní orgány těla, jeho vlastní a ostatních lidí, je schopna obraz libovolně zvětšovat nebo zmenšovat.. dokážete si představit srdce, zvětšené na velikost místnosti? Ani nejmodernější tomografie nemá takovýto diagnostický potenciál, a nemůže získávat data na buněčné a molekulární úrovni. Navíc k diagnostice, tito lidé získali potřebné kvality pro ovlivňování nemocných orgánů a tím k jejich vyléčení. Toto však stále není všechno. Jestliže osoba získá a rozvine vyšší mentální těla duše, získá schopnost ovlivňovat současnost a budoucnost. Také se může přemístit v čase. Ve zkratce, je schopna dělat mnoho věcí, o kterých lidstvo sní odnepaměti.

Více než jedenkrát jste vyjádřil názor, že moderní medicína, jako pravidlo, vůbec nechápe podstatu nemoci. Ve skutečnosti, toto je dnes pravděpodobně názor většiny, navzdory farmakologickému boomu, nebo snad právě kvůli němu.

Rakovina se stala téměř běžnou věcí. Co je rakovina z vašeho pohledu?


- Člověk je mnohobuněčný organismus, ale všechny jeho buňky vznikly z jedné buňky, nazývané zygota. Když se změněná buňka, odlišná od toho jak by měla normální buňka vypadat, objeví v nějaké části lidského těla, vytvoří se podmínky pro vznik rakoviny - buňka se začne nekontrolovaně dělit. Ale toto je ve všech případech způsobeno porušením struktur na vyšších úrovních, ne jen fyzického těla, ale také éterického a vyšších. Každá buňka vlastní také různá vyšší materiální těla. Důvody pro vznik rakoviny mohou být různé -od stresu po jakýkoliv druh genetického poškození; ať už se jedná o kterýkoliv případ, podstata je, že buňka přijde o svá vyšší těla a jde evolučně směrem dolů.

Rakovina se vyvíjí velmi rychle, protože proudy primárních hmot se nedostávají do vyšších těl buněk - éterických nebo astrálních - a jsou akumulovány na nejnižší úrovni, což vyprovokuje frenetické dělení buněk. Proto, odstranění nádoru problém nevyřeší, protože tento stále zůstane na vyšších úrovních. Chyba byla odstraněna na fyzické úrovni, ale nikoliv na ostatních. Proto, tumor se vrátí po pěti až sedmi letech. Proč právě po této době? Je to proto, že tumor se objevuje v tkáních při renovaci, což je cyklus od pěti do sedmi let. Cyklus obnovy kostních buněk je delší - 15 let. Tedy, ukazuje se, že každých 15 let je lidské tělo kompletně zrekonstruováno, a buněčné stáří 15-ti letého člověka a 90-ti letého člověka je naprosto totožné. Důvod pro stárnutí leží jinde.

Co je tedy důvodem pro stárnutí?

- Příčinou stárnutí je porušení harmonie mezi fyzickým tělem a těly duše. Zpočátku lidského života, všechna těla (fyzické + těla duše) se vyvíjejí stejným tempem. Proto se také v této době objevuje v maximální míře kreativní, spirituální a intelektuální potenciál. Postupem času, duchovní vývoj předežene fyzický vývoj, jinými slovy, rychlost vývoje materiálních těl duše je rychlejší, než vývoj buněk fyzického těla, a kvalita a kvantita energie která proudí z fyzického těla se změní. Jako důsledek, astrální a první mentální tělo nedostávají potřebnou energii pro jejich rozvoj. Jestliže se „napájení" těchto těl naruší, výsledkem je zhoršení paměti a zhoršení procesu myšlení. Proces stárnutí započne.
Fyzická smrt nastane v okamžiku, kdy všechna materiální těla duše - éterické, astrální a mentální - nejsou nadále kompatibilní s fyzickým tělem. Když člověk zemře, jeho duše se odebere skrze energetický tunel do úrovně reality země, která odpovídá evolučnímu stupni duše v okamžiku smrti. Jestliže osoba dokončila planetární cyklus evoluce, jeho duše může i opustit zemi a sluneční soustavu. Ale toto se stává velmi zřídka. A pokud se to stane, duše začne nový cyklus vesmírné evoluce a inkarnuje se znovu. Jak brzy to je, záleží na mnoha věcech - někdy se jedná o dny, jindy o stovky let.
Mimochodem, v jednom názoru křesťanské církve je mnoho pravdy - je to přesvědčení, že potrat je největší hřích ze všech. Když je proveden potrat, duše která vstoupila do oplodněného vajíčka ztratí možnost vytvořit si nové fyzické tělo z biomasy a také nemůže vytvořit energetický kanál pro návrat nazpět (jako se děje, když člověk zemře z přirozených příčin). Jenom v případě, že duše je vysoce vyvinutá a vlastní mentální těla, může si vytvořit kanál pro návrat nazpět do úrovně ze které přišla a zachránit se tak z pasti. Jestliže duše nemá mentální těla, stane se kořistí bytostí z éterické nebo nižší astrální úrovně. Tito predátoři ji snědí a všechen evoluční potenciál nasbíraný za předešlé inkarnace se ztratí nadobro.

Ztratí duše paměť po fyzické smrti člověka, když čeká na svou další inkarnaci?

- Ne. Naopak, po smrti fyzického těla se paměť duše naplno otevře, a zavře se opět teprve když duše začne vytvářet nové fyzické tělo.


Inkarnuje se duše lidské bytosti nutně zde na Zemi?

- Jsou výjimky. Pokud duše dosáhla vysoké evoluční úrovně, může se vyhnout inkarnaci zpět na Zemi, pokud chce. Musí na to vlastnit určité „klíče" , řekněme, neboli kvality, aby se mohla inkarnovat na jiné planetě. Pokud duše nemá tento druh „klíčů", navrátí se po smrti do úrovně která je harmonická s jejími strukturami a čeká na další šanci se dále vyvíjet v novém fyzickém těle.

Co je optimální cesta, z vašeho pohledu, pro dnešního člověka, který chce posunout svůj evoluční vývoj?

- Porozumění. Jinými slovy, musí zde být osvícení skrze vědění, protože bez něj je jakýkoliv vývoj nemožný. Jeden by měl rozumět světě ve které žijeme, než začne uskutečňovat nějaké akce. Měl by rozuměl přírodním zákonům, zákonům evoluce duše a zákonům evoluce civilizace. Poté, člověk by je neměl pouze znát, ale také je aktivně aplikovat a chovat se dle nich. Člověk evolučně roste, postupuje, pomalu získává to čemu já řikám „evoluční potrava" jen skrze skutky. Když získá dostatek této „potravy", otevře se před ním následující úroveň. Jestliže udělal vše správně, měl by chápat, že absolutně odlišné zákony, podstata a další koncepty „vládnou" těmto jiným úrovním. Jestliže se bude chovat stejně jako doposud, započne svou auto-destrukci a vrátí se zpět na předchozí úroveň. Když člověk narazí na problém, musí ho vyřešit. Jestli ho vyřeší korektně, posune se kupředu, jinak se posouvá zpět.
Je zde jedna další věc: člověk se vyvíjí jen skrze akce které nejsou namířené na vlastní zájmy. Nemluvím nyní o běžných věcech, jako někomu umýt nohy, udělat oběd nebo vyprat prádlo. To jsou bezesporu dobré skutky, které alespoň zabrání degradaci, ale nemají nic společného s evolučním vývojem. Protože, například, pokud porozumíte, že dvě a dvě jsou čtyři, a budete to opakovat milionkrát, nepomůže vám to dosáhnout vyšší intelektuální úrovně.



Nikolaj Levašov, vědec a fyzikální teoretik, vytvořil zcela novou teorii vesmíru, která poskytuje odpovědi na řadu otázek, které moderní věda považuje neřešitelné. Na základě postulátu anizotropie (nehomogenity) vesmíru vysvětluje nezbytné podmínky pro objevení-se živé hmoty, přírodní zákony, které vedou k nevyhnutelnému vzniku života a později rozumu, a vědomí, které se objeví také nevyhnutelně, pokud jsou splněny určité podmínky. Levašovovovy pohledy nemají nic společného s „Vulgarmaterialismus" (něm.), mechanickým materialismem. Silně věří, že hlavní otázka filozofie je absurdní a že duch a hmota je v podstatě jedno. Odhaduje lidské schopnosti jako bezmezné a nemá pochyb o tom, že myšlenka může ovlivnit fyzickou hmotu: ve skutečnosti, může dělat věci, které si ani nejodvážnější science-fiction nedokáže představit.
Levašov se nazývá ateistou. Zastává přesvědčení, že Lidstvo není výtvor Boha, a dále, že není unikátní produkt evoluce, neboť jsme obklopeni množstvím dalších inteligentních civilizací. Hlavní úkol člověk je překonat úroveň „inteligentního živočicha" na které se nyní velká většina lidí nachází, a, postupujíc na další evoluční stupně, postupně dosáhnout úroveň Tvůrce.
Nikolaj Levašov se narodil v Kislovodsku v roce 1961. Vystudoval univerzitu v Charkově, s titulem v teoretické fyzice. Žil a pracoval více než 15 let v USA. Je autorem několika zásadních vědeckých prací, například „Final Appeal to Mankind", „Anizotropní Vesmír" a „Duch a Mysl".

https://www.facebook.com/notes/igor-chaun/ve-vesm%C3%ADru-jsou-miliardy-civilizac%C3%AD-na-rozd%C3%ADln%C3%BDch-stupn%C3%ADch-evolu%C4%8Dn%C3%ADho-v%C3%BDvoje-nik/806074296087483